Reklama

Reklama

Voyagers - Vesmírná mise

  • Česko Vesmírná mise (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 2063 Zemi sužují nemoci a sucho. Šanci na záchranu lidstva vidí vědci v kolonizaci jedné vzdálené planety. Ze Země odstartuje raketa se speciální misí. 30 chlapců a dívek, narozených ze zkumavky, bez rodin, je vychováváno v izolaci vesmírné lodi a připravovaných na život ve vesmíru. Pravidelnými dávkami speciální drogy jsou zbavováni veškerých emocí a pocitů. Nikdo z nich netuší, že mají pod dohledem posádky v průběhu letu dospět a zplodit potomky. Nikdo z nich netuší, že cesta bude trvat 86 let a oni tedy domov nikdy nepoznají... Když několik z nich odhalí tajemství mise a účinky drogy, rozhodnou se vzepřít. Izolace uprostřed nekonečného vesmíru probouzí vztek, chtíč, nenasytnost a strach. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

Han22 

všechny recenze uživatele

Banda puberťáků ve vesmíru na kolonizační a generační lodi, která se díky hormonům začne chovat jako divoši. Režisér teenagerské Divergence se nezapře, tohle je navíc až anemická nuda, ve které chybí jakékoliv zajímavé postavy (o hercích nemluvě) a jakékoliv pěkné vesmírné scény. A kromě slušného finále i jakákoliv akce. Navíc je to naprosto uhozený - díky hormonům se všichni stanou polodivoši a následují psychopatického vůdce SPOILER ale po jeho smrti se vše okamžitě uklidní a za dalších 86 let se nic nestane :) A mimochodem celý je to vykuchaný a upravený Pán much ve vesmíru včetně detailů typu dva vůdci nebo strašení mimozemšťanem. Slabé 2*. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lily-Rose Depp svojich rodičov nezaprie. Tá tvár to je čistá Vanessa, oči a pohľad úplný Johnny. Spomínam to, pretože je to jedna z mála vecí, na ktoré sa oplatí v tomto filme pozerať. A ešte Colin Farrell, ale akonáhle jeho postava zmizne, ostanú len hlúpi teenage sociopati, ktorí sa snažia hrať na vesmírneho Pána múch. Aj tu je snaha poukázať na živočíšnosť ľudstva, ale v konečnom dôsledku je tá idea neoriginálna. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani by som nepovedal, že Voyagers majú nevyužitý potenciál, pretože to dôležité tu bolo povedané. Skôr som mal len dojem, že modrú tekutinu na tlmenie emócií bral počas nakrúcania samotný Burger, ktorý si sem tam mohol dať radšej poriadny burger, aby mal energiu na silnejšie scény. Možno ide skôr o námet pre jednu epizódu Black Mirror a pod., alebo potom na celú jednu sezónu seriálu. Sheridan je sympaťák, Farrell je tu len tak mimochodom a ostatných by ste ale najradšej minimálne prefackali a skazili tak na začiatku hneď celú misiu. Škoda, že neboli lepšie zodpovedané niektoré otázky typu "prečo vedie tak dôležitú misiu na palube jeden človek?" Prípadne "ako ďaleko sa cestuje vo vesmírnom merítku smiešnych 86 rokov, keď sme zrejme ešte poriadne ďaleko od rýchlosti svetla?" ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Čistá sci.fi tak jak mám rád, žádně hyperskoky, megagalaktické bitvy, kraviny typu Duna nebo Nadace, Star Wars neberu už jako sci-fi, ale pohádku fantasy z vesmíru. Děj velice dobrý, efekty bohužel téměř žádné a kosmická loď s dlouhými úzkými chodbami mě připadla dost sterilní tak jako zbraně. Na jedno shlédnutí výborné, nenudil jsem se, mohlo to být lépe a záživněji zpracované, slabé tři stars. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Blbci letí vesmírem, libido jim hárá, hádají se s Farrellem, charakter jim chátrá." Nechtěná komedie o tom, že ve vzduchoprázdnu není opravdu nic, čili ani logika, a že v rourách vzduchotechniky dnes místo zlého Vetřelce lezou jen hodné, blbé klony, prchající před ještě blbějšími klony, pro změnu zlými. K tomu jim, v "hutné atmosféře", vesele pobzukují Goldingovy mouchy, spíš tedy jen octomilky, "filozoficky zploštělé" jak ploštice obecná, nesměle tam vrčí "zvířata v nás" se "sociologickým přesahem" a výkvět lidstva, určený k vysemenění na cizí planetě, je reprezentován 30 dětmi s jednociferným IQ. Těm navíc scenárista, s IQ ještě nižším, vkládá do úst dialogy jak z argentinské telenovely, popřípadě (asi kvůli vyvážení kosmické lodi) děsně uvědomělé kecy. Prý "nadčasové poselství", pche. Jen juvenilní romance o osiřelých zpovykaných školáčcích. Abych jen nehaněl, to neohrabané ošmatlávání adolescentů a první přeskakování jisker bylo slibné, chlupy na předloktí se zježily i mně. Bohužel, verbalem slibovaný "Vesmírný swingr 1" se nekonal, což mě zklamalo a rozrušilo. Bróm do čaje mi včera došel, jdu se uklidnit roztokem skalice modré. Dvěma panáky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v rumunské Bukurešti. (BMW12)
  • Za VFX efekty ve snímku je zodpovědné pražské postprodukční studio UPP. (EndyseQ)

Související novinky

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Reklama

Reklama