Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thom je nadaný student inženýrství na Cambridgeské univerzitě, o kterého se uchází několik velkých ropných společností, které mu slibují stále vyšší platy a pracovní výhody, pokud pro ně bude pracovat. Thom nabídky odmítá a později u večeře svému otci, řediteli ropného koncernu, vysvětluje, že nechce žít život v ropném koncernu. Během tohoto rozhovoru obdrží anonymní textovou zprávu od někoho, kdo ho v restauraci pozoruje a kdo mu řekne, aby se s ním sešel v klubu. Vydá se na místo, kam byl instruován, a setká se s ženou jménem Lorraine, která ho následně seznámí s Walterem, jenž vede záchranářskou společnost, která ze dna oceánu vyzvedla cenný poklad známý jako "poklad z Guadalupe", ale ten byl zabaven španělskou vládou, protože Walterova společnost prováděla záchranné práce nelegálně. Walter sestavil tým složený z členů s různými schopnostmi, mezi něž patří Lorraine, podvodnice a zlodějka, Simon, expert na logistiku, Klaus, počítačový hacker, a James, Walterův dlouholetý partner při hledání pokladu. Walter potřebuje Thomova inženýrského génia, aby jim pomohl dostat se do trezoru uvnitř Španělské banky, kde je zabavený poklad uložen. Thom s pomocí souhlasí a připojí se k nim v Madridu během mistrovství světa ve fotbale 2010, kde Španělsko bojuje o titul mistra světa. Jako své krytí využívají hluk davu mnoha fanoušků, kteří se ve městě shromáždili, aby sledovali zápasy, a mohli prozkoumat banku. Díky tomu zjistí, že trezor se nachází na obří váze pod velkou vodní nádrží. Pokud se hmotnost na váze jen trochu pohne, trezor bude zaplaven vodou a utopí v něm všichni, kdo se ho pokusí ukrást... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (83)

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Vykrást nejlépe střeženou banku s pomocí vysokoškoláka, když nikdo z lupičů nikdy neviděl trezor ? OK, takových vyloupení jsme už viděli tuny, ale proč ne. Spíš mě neseděli někteří hlavní postavy. Ten mozek celé operce, co odmítá lukrativní nabídky a pak jde do podzemí vyloupit trezor a riskuje hezkých pár let za mřížemi vypadá s tím debilním úsměvem na pěst a ta anorektická ušatá kopretina s hlavou jak vetřelec... To nenašli nikoho horšího ? ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľmi slušný heist zárez. Okrem Liama a Famke neznáme osadenstvo, ktoré ušetrilo budget pre výpravu a technické spracovanie vôbec. Film sa nemá absolútne za nič hanbiť, máme tu štýlový úvod, štýlový soundtrack v určitých momentoch, máme tu skúmanie "terénu", plánovanie a prípravu, okamžité odstraňovanie vzniknutých problémov, riešenie iných prekážok za behu, dobrú atmosféru a kulisy luxusné, ešte aj to futbalové pozadie, jednoducho viac ako len dobrý film. Predtým som videl Misfits a kde tí boli len ľahkým odvarom, tak toto sa už blížilo k Dannyho parťákom (aj krásne pomrknutie na nich bolo v jednej vete :) aj napriek tomu, že to hralo na vážnejšiu nôtu ako polokomédia s Dannym. Odporúčam pozrieť a fanúšikom La Case De Papel dvojnásobne, uvidia prečo. P.S. Pokračovanie by som si dal ihneď kvôli peknému záveru... :) ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Nic světoborného.Ale oceňuji,že si Španělé do natáčení nenechali kecat a natočili to jednoduše, po evropsku.Toho si cením.Žádné okázalé scény.Nicméně čas nabitý akcemi.Chvílemi to skřípalo.podle mě to bylo neslaným, nemastným dabingem.Nepovažuji čas ztrávený u tv za zbytečný.Skousla jsem i reklamy - hlavně že mi v obýváku nevřeštěl zelený mužík. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Španělé zřejmě hodně rádi vykrádají vlastní bankovní instituce, ideálně v Madridu, ovšem na rozdíl od nedávno viděných Las brujas de Zugarramurdi a La casa de papel jde o skutečně o přímočaré heist movie, kde je loupež skutečně na prvním místě. S druhým jmenovaným to mimo spoustu dalších podobností (trezor chráněný zaplavovacím systémem, génius loupící pro adrenalin, krutopřísný sekuriťák) sdílí i poselství: Vyserte se na loupení bank, dokud nemáte dostatek peněz na potřebné nářadí, díky kterým ovšem zároveň v prvé řadě vůbec loupit nemusíte. Jinak vcelku koukatelná ale zoufale obyčejná zábava s regular Luisem Tosarem a v prvé řadě i mrtvolnou ale pořád hezkou Àstrid Bergès-Frisbey, k níž i po letech, co jsem s ní nic neviděl, stále něco cítím. Velmi si cením náběhu na pokračování, jakože přesně takhle by měl vypadat foreshadowing sequelu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film brutálně naráží na svou vlastní nabubřelost. Je to něco jako když vidíte krásnou a chytrou ženskou, co má vyjadřování Miloše Zemana. Film je vypiplaný v přípravách na loupež (ano, krademe) a pak dělá jeden kopanec za druhým (aby se udělalo drama), kdy přesně ve chvíli “kdy se kravina stane” si můžete být jistí, že se jim to vrátí jako bumerang. Scénárista prostě potřeboval berličky, aby se měl jak vymotat ze strojového tempa a udělat nějaké to napětí a diváka jakože napnul. Úplnou korunu tomu všemu dává závěr/nezávěr. Buď se totiž regulérně od začátku počítá s pokračováním, nebo je scénárista naprostý idiot. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • 500 litrů kapalného dusíku by mělo za následek asi 350 000 litrů plynného dusíku. To by zaplnilo celou komoru a způsobilo by udušení v důsledku ředění vzduchu a tím by se snížila koncentrace kyslíku. (sator)
  • Potápěči na začátku filmu používají standardní potápěčské regulátory a potápěcí ventily, které sedí v ústech. S takovým náustkem je téměř nemožné mluvit s jiným potápěčem a pokud nemáte celoobličejovou masku, tak nelze komunikovat. (Piercee)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj väčšina jeho natáčania prebiehala v španielskom Madride. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama