Reklama

Reklama

Kdo mi jde po krku

  • USA Those Who Wish Me Dead (více)
Trailer 1

Místní hasička Hannah (Angelina Jolie) se stále ještě nevzpamatovala z tragické události, kdy před několika lety při lesním požáru zahynuli tři lidé. Bolestné vzpomínky se snaží potlačit tím, že se záměrně připravuje na nebezpečné situace a oddává se samotě na vrcholu rozhledny uprostřed divočiny v americké Montaně. Jednoho dne tam náhodou najde vyděšeného dvanáctiletého chlapce. Mladík je zkrvavený a traumatizovaný. Společně musí prchat neprostupným lesem během silné bouře, ale netuší, že na ně číhá ještě větší nebezpečí: dva nelítostní nájemní vrazi, kteří jsou chlapci v patách. Mezitím vypukne obrovský lesní požár, který pohlcuje vše, co mu stojí v cestě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (211)

somnar 

všechny recenze uživatele

Takhle zpětně začíná ten humbuk kolem toho, že Warneři posílají celý svůj roční slate na Max, působit nechtěně vtipně. Po Little Things je tady totiž další bezelstná výplňovka z ranku direct-to-dvd, v níž si ale Angelina se zabijáky začne skutečně jít po krku asi po hodině stopáže (!), takže to ani nemůže fungovat jako její star vehicle, protože pozornost neustálé tříští zbytné figurky srdnatých policistů a jejich manželek. Sheridanova stopa tady vychladla. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sheridan je môj obľúbenec. Tento rok som sa tešil na jeho dva filmy. Without remorse som bral ako zákazku od štúdia, ktorú zobral lebo chcel možno jachtu alebo čo. Neočakával som od nej veľa, ale bavila ma. Hlavne kvôli formálnej stránke. Možno až na koniec. Ale je to jeden z tých filmov, ktoré keď dakedy v telke uvidím, neprepnem. Those Who wish me dead je ale pre mňa záhadou. Prečo si zvolil takúto látku? Prečo je to tak strašne nezaujímavé a hlavne hlúpe? Prečo sa z dvoch nekompromisných vrahov stanú od polovice filmu ťuťmáci? A prečo sú tu vzťahy tak strašne povrchné a priamočiare? Ten film je utrpenie sledovať. Nič, čo by tam malo fungovať nefunguje. Emócie sú kŕčovité. Akčné scény bez nápadu a celý príbeh je tak strašne jednoduchý a bez pridanej hodnoty až to zamrzí. Absencia silnej postavy je na škodu. Angelina ňou určite nie je. Jediné čo oceňujem je prostredie a vzťah policajta a jeho manželky, ale aj ten má dosť svojich chýb. Toto je veľmi zbytočný a nezáživný film od scenáristu, ktorého považujem za jedného z najtalentovanejších. Sklamanie. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat v nechtěné parodii něčeho, co mělo být aspoň na základní bázi dramatické, ale je to jenom k politování směšné. Taylor Sheridan frčí sešupem dolů, asi má rád ovoce, takže touží po Zlaté malině. Přitom je to záhada. Souběžně s tímhle psal a točil i seriál Yellowstone, a to je svými výživnými emocemi a perfektně logicky stavěným příběhem úplně, úplně někde jinde. Tady ve filmu jsem citlivého Sheridana poznal jen v malé subtilní scéně s hlazením koně, jinak jsem z té přemíry debility celou druhou půli tloukl hlavou do zdi, z nudy vyčesával drobky z plnovousu, počítal prsty na ruce a koukal na hodinky, kolik té pocitové tortury ještě musím snášet. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Díky Sicariovi, Wind River a těm několika epizodám Yellowstone, co jsem viděl, mám Taylora Sheridana hodně rád a na jeho novinku jsem se pochopitelně těšil. Na rozdíl od kolegů jsem měl ale výhodu v tom, že jsem četl knižní předlohu, takže jsem se těšil poměrně opatrně. A díky za to, protože právě kvůli tomu mě to zklamání z Kdo mi jde po krku tolik nebolí. Sheridan se sice zbavil několika poměrně nudných a zbytečných dějových linek, bohužel mu tu zůstalo to, co byl problém už v knížce. Tedy dost nezajímaví hrdinové a především nesmyslné čekání na to, až se vlastně začne něco vůbec dít.  Angelina Jolie sedí na strážní věží s traumatem, John Bernthal je cool šerif a řeší nastávající rodinu, po lesích pobíhá malý kluk, jehož táta naštval nesprávné lidi, kteří ho zabili a všem se snaží komplikovat život směšně neschopní hitmani Pat a Mat. A trvá hodinu, než se všechny nezajímavé dějové linky spojí, začne v lese hořet a Angelina bude moci konečně zachraňovat. Ono to v závěru sice nevypadá vůbec špatně a jako survival thriller z hořícího lesa by to mohlo být zajímavé, jenže tu máme před tím tu hodinu, kterou musíme strávit s nudnými postavami u příběhu, jenž je přinejmenším béčkově banální a jednoduchý. Což nemyslím jako pochvalu. Jdu konečně dokoukat ten Yellowstone, abych si spravil chuť a připomněl, proč mám toho Sheridana vlastně rád. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Intenzita tohto filmu ma dostala. Najprv dvaja nájomní vrahovia vyčistia jeden dom, aby sa potom rozbehla naháňačka cez Montansku divočinu. Film ma veľa vypätých scén a viacero aj akčných. Tí dvaja sa s tým vobec neseru a tak je tu i pravá surovosť. Od začiatku až do konca film nepoľavuje na svojej posobivosti, a tak nemá šancu nudiť. Je tu niekoľko klišé, ale podľa mna sa toho žiadny film nevyhne a film si to poľahky vynahradzoval slušne vygradovanými scénami. Hrajú tu známy herci, ale napríklad Angelinu som tu nečakal a aj zombie bijec, má tentokrát svojim herectvom nesral. Je tu akcia, nejaký ten zvrat či útek pred ohňom, ktorý bol bravúrne zachytený. Takže u mna prevláda spokojnosť. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Taylor Sheridan mal prvotne scenár len prepísať. Keď však pôvodný režisér z projektu odstúpil, Sheridan prišiel za štúdiom s ponukou, že im film zrežíruje, ak hl. rolu dostane Angelina Jolie ("If I can get Angie to do this with me, I'll direct it for you."). Štúdio mu na to odvetilo, že ju nikdy nedostane ("Great. You'll never get Angie."). (Real Tom Hardy)
  • Náramkové hodinky, ktoré nosí Angelina Jolie, sú lacné Casio MRW-200H-1BVEF, ktoré sa dajú kúpiť aj za 30 eur. (Arsenal83)
  • Angelina Jolie o návrate k herectvu po rokoch režírovania: "Milujem réžiu ale v mojej rodine sa zmenila situácia, ktorá mi niekoľko rokov neumožňuje režírovať. Potrebovala som robiť kratšie práce a byť viac doma, tak som sa tak trochu vrátila k niekoľkým hereckým rolám. Taká je skutočná pravda." (Arsenal83)

Související novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (více)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (více)

Reklama

Reklama