Reklama

Reklama

Kdo mi jde po krku

  • USA Those Who Wish Me Dead (více)
Trailer 1

Místní hasička Hannah (Angelina Jolie) se stále ještě nevzpamatovala z tragické události, kdy před několika lety při lesním požáru zahynuli tři lidé. Bolestné vzpomínky se snaží potlačit tím, že se záměrně připravuje na nebezpečné situace a oddává se samotě na vrcholu rozhledny uprostřed divočiny v americké Montaně. Jednoho dne tam náhodou najde vyděšeného dvanáctiletého chlapce. Mladík je zkrvavený a traumatizovaný. Společně musí prchat neprostupným lesem během silné bouře, ale netuší, že na ně číhá ještě větší nebezpečí: dva nelítostní nájemní vrazi, kteří jsou chlapci v patách. Mezitím vypukne obrovský lesní požár, který pohlcuje vše, co mu stojí v cestě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (207)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Můžete mi prosím někdo vysvětlit, co se stalo s těmi luxusními scénáři z rukou Sheridana ? Když si vzpomenu na jeho žánrové skvosty (Wind River či Sicario), tak se mi chce skoro brečet z toho, co předvádí poslední rok. On nespadl do béčkových vod, tohle je propad do vzdálenějších pozic od A. Fakt jsem se na film těšil, vyloženě jsem nečekal revoluční podívanou, ale i tak. Plus k tomu všemu návrat Angeliny Jolie do akční role. Ale výsledek dopadl bídně. Ono načrtnout tak zajímavé záporáky, kteří jsou před všemi o pár kroků napřed, byl rozhodně fajn krok, problémem bylo, jak postupem času započali kupit takové množství lajdáckých chyb a přehmatů, že jsem jen nevěřícně kroutil hlavou. Jediná scéna mi utkvěla v paměti, jedná se o to přepadení auta na silnici, to za mě bylo skvostně natočené a vygradované. Celkově kamera a hudba jedním z mála kladných aspektů. Akční stránka mě nestrhla, pár scén vyloženě k smíchu (to přebíhání pole, kam padal jeden blesk za druhým ? jakože co?) a rádoby happyend tomu moc nepřidal. Být vámi, tak bych se filmu vyhnul. 4/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zase jednou mi vůbec není jasné zdejší hodnocení. Taylor Sheridan je můj velký oblíbenec, užívám si od něj vše a nervózně očekávám další sezónu Yellowstonu. A pokud je to tak, že mu na vše jednoduše bezmyšlenkovitě skáču, tak budiž. V napětí jsem držel celých devadesát minut, na konci mě Those Who Wish Me Dead hodně zasáhlo, navíc jsem si po celou dobu snímku užíval výkony mých oblíbených herců a skutečně nerozumím tomu, že i když to někoho třeba nebavilo, neocení kvality a je schopen napálit dvě hvězdy. Nic s tím však nenadělám kromě toho, že pokud váhate nad průměrným hodnocením, rozhodně do toho jděte a udělejte si názor vlastní. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Takhle zpětně začíná ten humbuk kolem toho, že Warneři posílají celý svůj roční slate na Max, působit nechtěně vtipně. Po Little Things je tady totiž další bezelstná výplňovka z ranku direct-to-dvd, v níž si ale Angelina se zabijáky začne skutečně jít po krku asi po hodině stopáže (!), takže to ani nemůže fungovat jako její star vehicle, protože pozornost neustálé tříští zbytné figurky srdnatých policistů a jejich manželek. Sheridanova stopa tady vychladla. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně ale vůbec neni o tom ohni, jak by člověk čekal. Což by mi nevadilo, kdyby to nebylo tak fádní. Děje se tam toho hodně kolem hlavní linky, ale nějak to nedokáže úplně vtáhnout a navíc je to místama dost hloupé :/. Angelina je ale pořád kobra a nějaký pořádný survival by ji mega seděl. Tady to bohužel moc nevyšlo. Průměr a promarněná šance.. meh ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jasný, je to sice asi nejslabší Sheridan vůbec, ale zdaleka to není tak debilní jak jsem podle traileru očekával. Angelina se sice snaží, ale ten její xicht hollywoodské superstar na sebe prostě strhává jaksi nepatřičnou pozornost (Je zřejmý, že tady šlo více o výběr studia než režiséra). Malej kluk rozhodně není žádnej uplakánek (jak se podle několika zcestných komentářů tady může zdát) ale klasickej Sheridanovskej charakter kterej si prochází hroznýma sračkama ale stejně zatne zuby a statečně se skrz to vše přebrodí.. Scénář není žádný zázrak, ale je dost přímočarý/nepřekombinovaný aby jako jednohubka na páteční podvečer zafungoval. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Taylor Sheridan mal prvotne scenár len prepísať. Keď však pôvodný režisér z projektu odstúpil, Sheridan prišiel za štúdiom s ponukou, že im film zrežíruje, ak hl. rolu dostane Angelina Jolie ("If I can get Angie to do this with me, I'll direct it for you."). Štúdio mu na to odvetilo, že ju nikdy nedostane ("Great. You'll never get Angie."). (Real Tom Hardy)
  • Produkčný tím obrovskú lesnú scénu s požiarom starostlivo pripravil. Skutoční hasiči zostali na pľaci, aby starostlivo zadržiavali šírenie sa ohňa. Angelina Jolie sa s niekoľkými z nich stretla, aby zistila viac o tom, ako sa nebezpečne šíri dym aj oheň a vedela prípadne predvídať nečakané skutočnosti. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Nové Mexiko, konkrétně v Albuquerque, Santa Clara Pueblo, Bernalillo a Rio Arriba County. (Kuzmik)

Související novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (více)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (více)

Reklama

Reklama