Reklama

Reklama

Simpsonovi - Série 1 (1989) (série)


Vánoce u Simpsonových (S01E01)

(epizoda)
  • Česko Simpsonovi: Vánoce u Simpsonových (více)

VOD (1)

S blížícími se Vánoci vyrážejí Simpsonovi za dárky. Bart dostane geniální nápad – nechá si vytetovat „Maminku". Marge uprostřed nápisu Barta odtáhne, ovšem na odstranění tetování padnou vánoční úspory rodiny. Homer vybouchne jako Santa Claus, s Bartem vsadí na dostizích na špatného psa – který se nakonec stane jediným dárečkem. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady vše začalo. Je také vidět, že jsou to počátky - jiná animace, chování postav, styl humoru, který byl ale na svou dobu kontroverzní - taky proto hodnotím pěti hvězdami, ne proto, že to jsou Simpsonovi. Dokázal bych jmenovat klidně i padesát lepších dílů, ale i na tenhle se klidně podívám a pobavím se. Bohužel si ale musím postesknout - škoda jen, že teď po dvaceti letech máme z tohoto seriálu nastavovanou kaši bez nápadu. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Simpsonovi jsem začal sledovat jako malej, ale to už byli novější série a zamiloval jsem si je. Po nějaké době jsem došel i k těm úplně původním, které samozřejmě kvůli kvalitě animace nejsou tak super jako ty novější, které mají už jasně dané prostředí. Přesto jsou Vánoce u Simpsonových podle mě jeden z nejlepších dílů. Jako menší jsem to nijak zvlášť nevnímal, ale teď jako táta se dokážu více nacítit do Homerovi situace a užít si vše co tato epizoda nabízí. 5 hvězdiček jsem nedal jen kvůli zmíněné animaci. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Homer nedostal Vianočné prémie a tak musí Vianoce zabezpečiť z iných zdrojov. Príjme prácu Santa Clausa a všetky peniaze sa rozhodne zhodnotiť na psích pretekoch. Všetko vsadí na jednu kartu a to na psa menom “Spasiteľ”. Prevedenie: Pilotný diel seriálu, ktorý pobláznil celú Ameriku. Dá sa ku vytknúť absencia humoru, na ktorú sme z novších častí zvyknutý ale zas má v sebe Vianočné posolstvo tak to nebudem hodnotiť nijak tragicky. 90% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda slavného seriálu. Všechno je jiné. Humor je jiný, kresba je jiná, český dabing je u mnoha vedlejších postav jiný,... Je to začátek jedné legendy a z nostalgie dávám aspoň tři hvězdičky, protože s klasickými díly ze zlaté éry se toto nemůže srovnávat. V prvních dvou třech sériích mi někdy humor přijde až moc dětský, já osobně Simpsonovi "uznávám" až od dílu "U Ohnivého Vočka" v půlce třetí sezóny. To ale neznamená, že by se v první a druhé řadě nenašly dobré díly. Ale je to jen rozjezd. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně jednoduchý a plochý příběh, nicméně jako start nesmrtelné série to je dobré. Upřímně, kdybych jako první díl viděl tento a víc nic, asi bych to nevyhledával... Nicméně... špatné to rozhodně není. Sentimentu zde bylo na rozdávání, asi to mělo tahat za srdce a možná původně měl být humor až druhotný. A nebo se to zkrátka jen moc nepovedlo. Ta láska mezi Homerem a Bartem je v kontrastu s pozdějšími díly opravdu divná... A Lísiny kecy na obhajobu otce mi přijdou opravdu až moc... vytržené ze všeho, tak nějak to zabilo atmosféru. Poučení z episody: Lhát se vyplácí, nakonec všechno dobře dopadne. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Epizoda nezačíná typickou úvodní znělkou. (Kulmon)
  • Tvůrci v DVD komentáři prozradili, že po odvysílání epizody dostali pochvalné dopisy za zvýšení povědomí o opuštěných závodních psech, aniž by předtím tušili, že takový problém vůbec existuje. (henrycruel)
  • V této epizodě má Barney Gumble blonďaté vlasy, zatímco v pozdějších epizodách má vlasy hnědé. (henrycruel)

Reklama

Reklama