Reklama

Reklama

Simpsonovi - Série 1 (1989) (série)


Vánoce u Simpsonových (S01E01)

(epizoda)
  • Česko Simpsonovi: Vánoce u Simpsonových (více)

VOD (1)

S blížícími se Vánoci vyrážejí Simpsonovi za dárky. Bart dostane geniální nápad – nechá si vytetovat „Maminku". Marge uprostřed nápisu Barta odtáhne, ovšem na odstranění tetování padnou vánoční úspory rodiny. Homer vybouchne jako Santa Claus, s Bartem vsadí na dostizích na špatného psa – který se nakonec stane jediným dárečkem. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady vše začalo. Je také vidět, že jsou to počátky - jiná animace, chování postav, styl humoru, který byl ale na svou dobu kontroverzní - taky proto hodnotím pěti hvězdami, ne proto, že to jsou Simpsonovi. Dokázal bych jmenovat klidně i padesát lepších dílů, ale i na tenhle se klidně podívám a pobavím se. Bohužel si ale musím postesknout - škoda jen, že teď po dvaceti letech máme z tohoto seriálu nastavovanou kaši bez nápadu. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec první díl toho nejúspěšnějšího seriálu všech dob uchvátí diváka svým originálním stylem humoru, svou osobitostí a těžkou pohodou. Nejsilnějším prvkem seriálu je možnost lehce se identifikovat s některou z ústředních postav. ❗SPOILER "V prvním seznamovacím dílu musí Marge vynaložit všechny své roční finanční úspory, střádané na vánoční dárky, na odstranění Bartova tetování. A jelikož Homer nedostal v práci vánoční prémie, blíží se rodinná katastrofa. Tu zažene Homer prací jako Santa Claus v obchodním domě. Když si z výplaty odnáší pouhých 13 dolarů, dá na rady svého kamaráda Barneyho a jde si vsadit na chrtí dostihy. V nich sice prohrává peníze, ale zachraňuje šťastnou shodou náhod Vánoce, když přinese domu chrta jménem Spasitel, který se tak stane neochvějnou součástí rodiny Simpsonů."❗ O tom, že i prohra může být výhrou. Špica! Plná palba. 👌 (22.04.2021) ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda slavného seriálu. Všechno je jiné. Humor je jiný, kresba je jiná, český dabing je u mnoha vedlejších postav jiný,... Je to začátek jedné legendy a z nostalgie dávám aspoň tři hvězdičky, protože s klasickými díly ze zlaté éry se toto nemůže srovnávat. V prvních dvou třech sériích mi někdy humor přijde až moc dětský, já osobně Simpsonovi "uznávám" až od dílu "U Ohnivého Vočka" v půlce třetí sezóny. To ale neznamená, že by se v první a druhé řadě nenašly dobré díly. Ale je to jen rozjezd. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co si budeme povídat, Simpsonovi jsou jedním z mála seriálů, které zrají jako víno, čiže s přibývajícími epizodami roste i kvalita (tohle samozřejmě nefunguje donekonečna, láme se to odhadem někdy kolem 12. série). Osobně se mi většina scénářů prvních dvou tří řad zdá až příliš plochá (nerozvětvenost a nevyváženost děje), přesto slouží tato epizoda coby milník "novodobým" animákům a zároveň jako skvělý úvod do jednoho z ... však vy víte čeho. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá, úvodná, pilotná epizóda z prvej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" sa volá "Simpsons Roasting on an Open Fire" (Vianoce u Simpsonovcov). Homer Simpson nedostane v práci vianočné prémie a jeho manželka Marge je prinútená utratiť ich rodinné úspory. Takže hrozí, že Simpsonovci budú mať chudobné a smutné Vianoce. Preto sa Homer rozhodne, že skúsi šťastie na psích dostihoch. Posledné peniaze vsadí na psa, ktorý sa volá Spasiteľ. ***** ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • V hospodě u Vočka nejsou normální dveře, jako je tomu u většiny pozdějších epizod, ale kyvné salonové dveře. (henrycruel)
  • V této epizodě má Barney Gumble blonďaté vlasy, zatímco v pozdějších epizodách má vlasy hnědé. (henrycruel)
  • Líze při vystoupení chybí spodní díl plavek. (Duoscop)

Reklama

Reklama