Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Djó, když jsem byl malej, tak každej správnej prďák musel mít tričko se Sandokanem, přes to nejel vlak. Nejzásadnější vzpomínky mám na vlezlou znělku seriálu, kterou odporně odmečel Michal David se Standou Hložkem, zatímco divák sledoval sled fotek divokých zvířat; dodnes nechápu, že takový paskvil někomu (umělecky zodpovědnému) v ČST prošel. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný seriál s podprůměrným scénářem a hereckými výkony. Viděl jsem ho víc než před 30 lety a dnes, když jsem jsi koupil DVD s prvními díly, tak jsem přemýšlel, proč to byl takový hit v minulosti. Zřejmě módní záležitost, dá se to vidět jednou a dost. DVD s dalšími díly jsem již nekoupil. To mluví za vše. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Sandokan byl jen jeden. Kabir Bedi v životní roli charismatického vlasáče a vousáče se neskutečně vyjímal. A každý v té době a ještě dlouho poté ten seriál parodoval, titulní povedená písnička dokonce dostala peprný český překlad a při vyslovení Tygr z Mompračemu se každý zasmál, protože hned věděl, o koho jde. Jednalo se tedy o fenomén, který byl veskrze kladně přijatý i rudým bolševikem, ačkoliv Sandokan rozhodně nepředstavoval vzor vymydleného soudružského metrosexuála. Ale pozor, Mariana mu dala. A všichni užasle čekali, jak si Sandokan poradí v malajské džungli s tygrem a nezapomenutelným skokem pod tygrem (se zadní projekcí) ho rozpáře. A nikomu nepřišlo divné, jak byl seriál ve své realizaci poměrně nedodělaný až odfláknutý (např. mrtvý voják zvedající hlavu v neuhlídaném záběru se stal legendou). A mnoho dalších fám a legend panovalo kolem hereček a herců, dokonce prý jednu z mužských postav hrála žena. Tak či onak, Sandokan se na televizní obrazovky znovu vrací. Sice už s mizivým procentem na úspěch, ale ještě se s ním pořád počítá. Já přijdu... 60% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej Sollima...tenhle chlapík potěšil tím, že jako hudební skladatele povolal bratry de Angelisovy (Guido + Maurizuo) a ti vytvořili snad srovnatelný fenomén jako byl celý film - neuvěřitelně zapamatovatelnou melodii, kterou zná dnes každej, stejně jako jméno Sandokan, stejně jako jméno Kabir Bedi. Naivní, přesto mnohem lepší než dnešní megapopulární shity, co letí a jsou "in". ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, že to je naivní, že triky stojí za prd, že souboje nic moc a já nevím co ještě. Ale srdce na duši, kdo z nás, kteří jsou dnes chlapi, a kdysi byli kluky, tento serál nehltali. Sandokán byl mnohokrát zfilmován, ale Sollima dal Sandokanovi dar divokosti, přírody, Malajzie, domorodců, tygry a slony a tvář Sandokana v podobě inda a tím exota a ne itala nebo američana. Navíc úžasná hudba bratrů Angelisových. A já zpívám ....tygr z Mompračenu. Jo, kdysi naši uměli dabing. Sandokan ala Prais, Mariana ala skvělá Macuichová, James Brook jako kouzelný Růžek. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • James Brook (Adolfo Celi) bola aj reálna postava z histórie Malajzie. (Raccoon.city)
  • Dle historických pramenů James Brooke (Adolfo Celi), seriálový úhlavní nepřítel Sandokana (Kabir Bedi) a všech svobodných Asiatů, zemřel na mrtvici. (Nick321)
  • Na konci 6. části, kdy James Brooke (Adolfo Celi) stojí na pobřeží, ze kterého před chvíli odplul Sandokan (Kabir Bedi), jeden z mrtvých vojáků nadzvedne hlavu. (DZOUKR)

Reklama

Reklama