Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

waska 

všechny recenze uživatele

Pro jednu generaci to byl hit, tenkrát jsme to strašně žrali. Tygr z Montpratchemu, to byl náš hrdina. Bylo nám 8 a kyždý chtěl být jako Sandokan, kdo nemohl být Sandokan, tak alespoň jako Yanez. A všichni chtěli mít za ženu Perlu z Labuanu..Dnes už to nepůsobí tak dobrodružně, ale s chutí jsem se na to podíval. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Velmi silná nostalgie, to ano. Když jsem byl mladší, nebyl jsem žádný velký fanoušek, mnohem raději jsem měl Černého korzára. Ale je to ten typ seriálu, který v době jeho největší slávy mladí potřebovali. Skvělý K. Bedi, těžká exotika a příjemná zápletka. Celý seriál teď chci zkouknout, takže své hodnocení ještě upravím, možná. Teď po prvním dílu se mi pouze vrací několik scén :). ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný seriál s podprůměrným scénářem a hereckými výkony. Viděl jsem ho víc než před 30 lety a dnes, když jsem jsi koupil DVD s prvními díly, tak jsem přemýšlel, proč to byl takový hit v minulosti. Zřejmě módní záležitost, dá se to vidět jednou a dost. DVD s dalšími díly jsem již nekoupil. To mluví za vše. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

(spoiler) Jsa příliš mlád na to, abych byl zasažen původní manií, mohu hodnotit pouze současné vyznění série. Jistěže se jedná o dosti brakovou záležitost s pochybným scénářem, ale asi není možné nepodlehnout exotickým scenériím a výborně namíchané směsi dobrodružství a romantiky. Jen ten hlavní hrdina se mi trochu nezdá: Za celou dobu nevyhrál jedinou bitvu, dvakrát se vzdal a pro zavzdychání dívky opustí své druhy uprostřed bitevní vřavy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Televizní klasika konce 70. let (seriál vznikl roku 1976 a vysílal se 1979) přivedla na obrazovky neohroženého vůdce tygrů z Mompracemu, kteří bojují za nezávislost svého ostrova proti britské nadvládě. Po jedné nezdařené akci je však Sandokan zraněn a zachrání jej dcera anglického guvernéra, která se do něho zamiluje, jak jinak. Ale boj je boj, povinnost volá, a lady Marion se musí rozhodnout, zda zůstane hodnou dceruškou, nebo se postaví po bok statečného bojovníka. Všechny díly seriálu vycházejí po dvou dílech na samostatném disku, a zajímavostí je, že jak titulky a zpracování obrazu, tak dabing jsou převzaty z Československé televize, tedy Sandokana mluví Viktor Preiss například. Kromě dabingu zde vlastně ani žádná jiná zvuková stopa není (tedy ani italská), nenajdeme zde žádné titulky a bonusů jen pomálu. Jsou to jednak velice hezky řešené biografie a filmografie (potažmo bibliografie) autora předlohy Emilia Salgariho, režiséra a tří hlavních herců, a druhak fotogalerie DVD obalů Sandokana z celého světa (1:25). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Taliansky seriál zmenil indickému hercovi Kabirovi Bedimu (Sandokan) život. V čase najväčšej slávy dokonca musel pred svojimi náruživými obdivovateľkami utekať po strechách áut. Na druhej strane sa ocitol pred problémom, že tvorcovia sa ho báli obsadiť do čohokoľvek iného. Musel teda odísť niekam, kde Sandokana nepoznajú – do Hollywoodu. (Raccoon.city)
  • Dle historických pramenů James Brooke (Adolfo Celi), seriálový úhlavní nepřítel Sandokana (Kabir Bedi) a všech svobodných Asiatů, zemřel na mrtvici. (Nick321)
  • Seriál bol v Československu natoľko populárny, že v Nitre po ňom pomenovali obchodné centrum alebo dokonca aj koláč - Sandokanove oči. (milhouse86)

Reklama

Reklama