Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (408)

somnar 

všechny recenze uživatele

Ani ten nadbytečný voiceover pro debily nezakryje fakt, ze Campos neumí vybudovat ani jednu svébytnou, kompaktní scénu, z níž by neunikal otravnou hudbou, a v níž by hlavně upotřebil tu plejádu hvězdných jmen, která nanutil používat jižanský přízvuk. Všichni umírají, ale je to úplně jedno, když to má dialogy jak z večerní školy scenáristiky (interakce Holland - Scanlen se nedají poslouchat). ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mám výhrady, ale ten film až prekvapivo dobre funguje. Zachytáva viac generácií bolesti a oproti napríklad Place Beyond the Pines nenudí, a na rozdiel od vyznením podobného Brimstone-u, všetko to násilie dokáže divákovi predať a vynahradiť. Keď si ku koncu spomeniete na ten prvý príbeh, príde vám ako časť seriálu, ktorý ste sledovali kedysi dávno. Hercom kraľuje Pattinson, Holland s medzerami. Ps: Eliza má neskutočne rozbehnutú kariéru, už len to nepokaziť. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů, jaké jsem za poslední dobu viděl. A nejen na Netflixu. Už jen ten "prolog" s Billem Skarsgårdem je tak úžasně atmosférický a emotivní, a to je vlastně teprve rozjezd a čekání na mnohem větší herecký koncert, který v téhle mozaice s náladou Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem sehrávají Tom Holland, Robert Pattinson, Jason Clarke a spol. Mám rád tenhle typ příběhů a rád jim dovoluji, ať si se mnou dělají, co chtějí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je dost pravděpodobné, že knižní předloha je působivější, záživnější a existenciálně hlubší, než film podle ní natočený, jak už to tak obvykle bývá. Ale číst jí nehodlám, takže si to nepotvrdím. Každopádně se nejedná o žádný syrový realismus a la McCarthy, na to jsou postavy příliš ploché a černobílé, jejich vzájemný propletenec příliš vyumělkovaný, no a navíc herecky mě nikdo z jejich představitelů stoprocentně nepřesvědčil (asi nejblíž k tomu měl mladý Skarsgård). Slušná filmařina i atmosféra, ale poněkud mdlý obsah. Ale poselství knihy/filmu je jasné - Ďábel má v oblibě bílé bigotní vidláky. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Někteří lidé se narodí, jenom aby byli pohřbeni. A to není jediná temná myšlenka, ze které Ďábel pomalu skládá svoji nepříjemnou mozaiku tragických osudů, v nichž nikdo není nějak zvlášť dobrý, víra s lidmi mává silněji než obvykle a Tom Holland předvádí, že je mnohem víc než jen hezká tvářička z marvelovek. Herecký koncert ale předvádí i ostatní, a byť bych mohl snadno namítnout, že to bylo možná zbytečně dlouhé, voiceover byl až příliš všudypřítomný, a ty emoce v závěru nefungovaly tak dobře, jak bych si přál, pořád se jedná o jeden z nejlepších filmů letošního roku, a já si ho zatraceně užil. / edit: furt na to myslim, ten film uzrál jako víno, jednoznačně v letošní top3. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Pokey LaFarge, herec, ktorý hrá speváckeho pomocníka kazateľa Roya Lafertyho, je v skutočnom živote hudobníkom. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama