Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (217)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ani neviem čo som od "Color Out Of Space" vlastne čakal, no nakoniec to (v podstate) splnilo svoj účel. Ak som chcel zaujímavý horor na večer, tak karta zabrala. Dôležité na týchto filmoch je, aby mi neboli postavy ukradnuté. Je potrebné, aby som voči nim prejavil nejaké sympatie. A Gardnerovci mi boli úprimne sympatickí. A vnútorne som dúfal, že sa im z toho všetkého nejako podarí dostať. Nicolas Cage bol tentokrát opäť posadený do role správne a dokáže priniesť niekoľko skvelých scénok, v ktorom ukáže svoje herecké umenie. Či už ide o scénku s paradajkami, hádka s dcérou alebo jeho výbuch počas toho ako nevie naštartovať auto. Madeleine Arthur ako jeho dcéra je podľa mňa tiež veľmi dobrá. Možno v závere som úplne nepochopil jej konaniu, no na druhú stranu je málo čo sa dá v tejto situácii logicky a racionálne nejako vysvetliť. Veci sú hold už absolútne šialené. Joely Richardson vekom akosi začína pôsobiť strašidelne. Jej bledá tvár a vrásky sú priam ideálnou tváričkou do nejakého hororu a myslím si, že ju tvorcovia aj celkom dobre vedia využiť. 25 rokov dozadu by som si ju v takých rolách nepredstavil, no svet ide ďalej a všetci starneme. Možno svoju rolu vie zohrať aj make-up, no úprimne si myslím, že rokmi jej tvár vie pôsobiť celkom strašidelne. Vizuálne je film strhujúci a jeho farby mu pridávajú na kráse. Reálne je to skvele vyzerajúci film, s pár strašidelnými momentkami a zaujímavými postavami. Ja som si to užil. Hodnotenie: B ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, že chtěl Lovecraft své dílo určitě vidět takhle. :) Já osobně miluju Cageovy výstřelky a mít neomezeně peněz, najmu si nějaké kreativce překypujíc nápady a natočím s ním filmy tak špatné a divné, až by bylo zábavné je sledovat. Něco jako Barva z vesmíru, akorát bych nechal více vyřádit Cage jako v Mendym. Nicméně by mě skutečně zajímalo, co přesně zamýšlel režisér Richard Stanley, jež se do titulků hrdě po tarantinovsku podepsal, a jestli si skutečně myslí, že natočil veledílo (které dokonce šlo do kin a taktéž by mě strašně zajímalo, kdo na to vyrazil a zůstal až do konce). Takže ano, druhá polovina tak nějak splnila má rozpačitá očekávání (jednou musím nakoukat takové ty největší bizáry), v té první jsem se ale začal nudit. Pro milovníky fialové povinnost...4/10!! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Billy žije v studni.“ Legendárny režisér ešte legendárnejšieho Ostrova Dr. Moreaua (pravda, v trochu pejoratívnom zmysle slova) sa vracia a to rovno v ničom menšom, než vo filmovej adaptácii jednej z mojich najinšpiratívnejších hororových poviedok od HPL. Sám som zo seba prekvapený, že dávam až 4* (a treba dodať, že to nie sú tak úplne čisté 4* a došlo k čiastočnému prižmúrenému oku), ale proste sa mi to páčilo. Je pravda, že to obsahuje niekoľko nazvime to „klasických scén Nicolasa Cagea“, ale zaujímavé je, že ani tieto WTF okamihy nedokázali sabotovať/zničiť skvelú atmosféru a pôsobivý vizuál. Ten naberá na neskutočnej intenzite hlavne ku koncu, kedy už je toho (všetkého) veľmi veľa, možno až príliš, ale paradoxne napokon i vďaka všetkej tej absurdnej, bizarnej smršti bolo dôveryhodne dosiahnuté vyvolanie v divákovi dojmu, ako by mohol vyzerať stret s mimozemským šialenstvom, ktoré by krehkú (a nepripravenú) ľudskú myseľ postretlo a ona by naň nevedela adekvátne zareagovať. Lama! Produkcia: Elijah Wood. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník hororových filmů i knih musím sebekriticky přiznat, že Lovecraftovu povídku jsem ještě nečetl, tudíž nemohu srovnávat. A to je možná dobře. Filmová podoba Barvy z vesmíru experimentuje s expresivním vizuálem a krásnou prací mechanických efektů, z nichž některé můžou evokovat kultovní Carpenterovu Věc. Nicolas Cage je správně béčkově vyšinutej a tahle tvář mě k němu sedí nejvíce. Přehrává, paroduje, avšak s patřičným nadhledem. Colour out of space mě určitou stylizací připomíná podobně laděný snímek Mandy, kde Nicolas Cage také ztvárnil titulní roli. Viděno v brněnském kině Art a toho, kdo pouštěl titulky bych zfackoval a nakopal do prdele! Takhle zmršit skoro celej film, kdy titulky jsou v předstihu než postavy začnou mluvit někdy i o několik sekund, to může udělat jen absolutní diletant a imbecilní amatér!!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celkově příliš zábavné, vtahující, zajímavé a odlišné od toho, co se nyní v žánru obvykle točí, na to, abych tohle dílko hodnotil za méně než čtyři hvězdy. A to přesto, že k němu mám i určité výhrady, které nejdou jen tak odmávnout. První je veliká nevyrovnanost v tónu filmu, respektive jeho tonalitní neujasněnost. Párkrát mě Color Out of Space až překvapila tím, jak byla hororově drsná, na některé scény se nekoukalo vůbec příjemně, což jsem od filmu upřímně nečekal. Tenhle typ scén je ovšem bohužel ředěn výstupy Nicolase Cage v roli Nicolase Cage, který se sem tonalitou vůbec nehodí. Být postava otce o něco umírněnější, byl by snímek aspoň o deset procentních bodů lepší. Druhý problém, který s filmem mám, se týká chování postav. To je trochu ošemetné, neboť ona mimozemská barva právě chování a smysly všech postav degenerativně ovlivňuje, takže jakákoli "nelogičnost" se dá právě takhle vysvětlit. Jenže v některých chvílích se zdá, že postavám hlavou mrdá nikoli vesmírná barva, ale líná scenáristika (studna!). A osobně se mi ani moc nelíbí, že celá ta rodina je dost divná ještě předtím, než jim tam ten meteorit vůbec dopadne. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Lavinia Gardner (Madeleine Arthur) má ve svém pokoji vyvěšený plakát hudebního projektu Artkau Eos. V další scéně nosí triko s logem stejné skupiny. (DanteZ)
  • V 10. minutě rodina obědvá pokrm nazvaný Cassoulet. Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie, které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole. Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc, zejména města Toulouse, Carcassonne a Castelnaudary. Složením, postupem i názvem je cassoulet spřízněn se židovským šouletem. (Trajektt)
  • Kniha ležící na stole, která je vidět v 19. minutě filmu, je Simonova verze Necronomiconu (Avon Books, New York 1980). Jde o fiktivní dílo, ale minimálně jedna část textu, obsahující kolekci exorcismů, čerpá ze seriózní vědecké publikace (Die Assyrische Beschwörungsserie Maqlu nach den Originalen im British Museum herausgegeben, Acta Societatis Scientiarum Fennicae, Tom XX, Nr. 6, Helsinky 1895). K tomu však byly přičleněny neautentické doplňky, hlavně tzv. „Svědectví šíleného Araba“. Název „Necronomicon“ obdrželo dílo z komerčních důvodů. (Adramelech)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama