Reklama

Reklama

Devátá brána

  • Španělsko La novena puerta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dean Corso je expert na staré bibliofilie, specializuje se na zjišťování pravosti a oceňování hodnoty starých knih pro významné sběratele. Je najat bohatým podivínem Borisem Balkanem, aby si prohlédl a prověřil kopii knihy "Devět bran do Království Stínů" jejímž autorem je sám Satan. Má to být jedna ze tří existujících kopií, z nichž pouze jedna je ta pravá a tu je třeba označit. Balkan posílá Corsa do Evropy, aby tam vyhledal zbylé dva tisky a porovnal je s už dostupným originálem. Ten brzy přijde na to, že kniha, kterou vlastní Balkan je ze sbírky Andrewa Telfera, který se za záhadných okolností oběsil. Na cestě plné tajemných i erotických kontaktů a záhad se Corso střetne s vdovou po Telferovi a také s bezejmennou, krásnou francouzskou dívkou, svým andělem strážným... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (610)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Při úvodní hudbě ve mně zatrnulo, jelikož jsem měla vizi hradu v Transylvánii a titulky vzápětí mně přesvědčily o mém dobrém instinktu- Wojciech Kilar, mistr hudby. Už tímhle jsem byla natěšená. Následně mě uhranul Johny, pak se zjevila Lena Olin a já si říkala, jestli ukáže podvazky. Ukázala. A nejen to. Kromě těchto podnětů a přemýšlení nad tím, jaký byl ďábel malíř, ale nepřišlo nic dalšího, sice se při tom pěkně strávil večer, ale rozhodně mě to nepřinutí, abych to skoukla znovu, nebo nad tím přemýšlela, prostě průměr s Deppem. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jako budoucí knihovníček jsem si pozvolný příběh plný zaprášených bibliofílií užil opravdu vrchovatě. Johny Depp byl excelentní (Kde nebyl?), navíc se zaskvěl i Wojciech Kilar na postu skladatele a díky povedené kameře se bylo vskutku na co dívat. Leč stejně jako u všech Romanových filmů, které jsem zatím viděl, se přihlásil problém s přemrštěnou délkou. Kromě obstojně budovaného tajemna tak Devátá brána přináší i zbytečně natahované prázdno, které ve finále přizabíjí jediný excentrický coitus. V průběhu filmu mi hodně vadilo také několik hloupých deus ex machina situací (hlavně ten "matrixovský" souboj u řeky), když se však zatnou zuby, dá se to přežít... :) ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horor ani Náhodou..Thrillerem bych to naznačil jen zřídka, ale co to asi tak může být,že by DRAMA! Na filmu se mi líbily Inteligentní Dialogy, které určitě do budoucna Použiji, Johnás zahrál skvěle a kupodivu se mi to celkem Líbilo.. Vidět ho ve filmu, který netočil Burton, se taky vidí jen zřídka.. takže Zajímavá, Rozpačitá Trojka ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Devátá brána je zvláštní film, ale to, že tam je Johnny Depp, který hraje, pomalu jako obvykle, opravdu bravůrně a dodává příběhu patřičný punc, mě velice potěšilo, jelikož on se do této role docela hodí. Příběh je zvláštní, celé zpracování je temné, furt tam jenom prší a nic jiného, ale zase je to Polanski. Ten taky nemá bůhví jak růžovou minulost a tak je to všechno od začátku do konce zastřeno tajemnem a právě proto je to tak napínavé a zajímavé. Mám rád filmy, které zasahují do historie a mají co společného s náboženstvím jako takovým. Takový je i tento. Je napínavý, je tajemný, ale i tak dobrý. Sice konec je trochu ztřeštěný, ale beztak to nezmění celkový názor na film. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Komentáře k tomuto filmu jsou zde poněkud rozdílné. Nesdílím názor s tou částí uživatelů, kterým vadila dlouhá stopáž. Pro mě byla naopak sotva postřehnutelná. Děj je velmi svižný, napínavý, a s notnou dávkou té správné mystické atmosféry. Již úvodní titulková sekvence, doplněna podmanivou hudbou je excelentní a dokonale atmosférická. "Mysteriózní" k tomuto snímku pasuje nejlépe. Johnny Depp je pro podobné role brýlatých, podivínských intelektuálů, listujících v zaprášených knihách jako stvořený a dodává Deváté bráně jakýsi originální magický náboj a nádech. Velmi působivý snímek. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Auto, kterým Corso (Johnny Depp) a dívka jezdí po Francii, je Chrysler Viper. Logo Chrysleru má tvar pentagramu, jméno modelu Viper (česky "zmije") zase odkazuje na hada, který se podílel na vyhnání Adama a Evy z ráje. Celé auto je pak natřeno červenou barvou - barvou ďábla. (Morien)
  • V 85. minúte je pri porovnávaní rytín jasne vidieť, že sa nelíšia len počtom vežičiek, ale aj nápisom pod obrázkom, no nikto to nespomenie. (tXtX)
  • Svazek čtyř knih "Quixote de la Mancha", které Dean Corso (Johnny Depp) koupil za  4 000 amerických dolarů, se ve skutečnosti prodává za 38 000 dolarů. (Haci)

Související novinky

Johnnyho Božská komedie

Johnnyho Božská komedie

04.12.2008

Johnny Depp už jednou pravost starého rukopisu ověřoval – vzpomínáte na Devátou bránu? Zdá se, že bude opět listovat „v knihááách vázaných v kůži“. A co je v nich „napsáááno“? Danteho Božská komedie.… (více)

Reklama

Reklama