Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Recenze (860)

quasar 

všechny recenze uživatele

Sice až tak nechápu, proč právě tenhle film se stal komedií století, ale že je skvělý, to je fakt. Marie Poledňáková tehdy ještě výborně zvládala režisérské řemeslo... ()

Gloory odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nevím...v zemi, kde natočili Vrchní prchni, Kulový blesk, Na samotě u lesa, Vesničko má středisková.....atd. atd. atd. , se stane veselohrou století Toto! Posranej Matýsek, mokrý boty a prdel vytřená jehličím, to je fakt vrchol humoru.. No, další důkaz, že češi už sou fakt beznadějní!.. Takže prestige na nohy a hurá na Kabáty!!.. ()

g.laudeo 

všechny recenze uživatele

Výborný námět. Na dětech a jejich replikách ("Matýsek se posral") zaplaťpánbůh film nestojí. Tři mužské postavy jsou totiž napsané i zahrané skvěle. Postráneckého hrdina mě jako malého kluka bavil nejmíň, připadal mi nejméně "mužný", ovšem nyní jsou pro mě jeho příhody, hlášky, ksichty a převleky :-) jednoznačně největším magnetem. Kultovní soundtrack. A nádherná Balzerová. P.S. Skutečně tolik lidí trápí, jakou t e l e v i z n í d i v á c k o u soutěž který film vyhrál? ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná sranda, která pobaví, kdykoliv se na tento film znovu podívám. Film těží z vynikajícího scénáře, zejména některé dialogy jsou opravdu legendární a skvělého hereckého obsazení, kde hlavně chlapi k sobě náležitě pasovali, každý byl svým způsobem odlišný a měl svůj náhled na život a také dětští herci nepůsobili naivně či uměle. Délka filmu také prospívá, prostě všechno pěkně pasovalo a tak vznikla jedna z nejlepších komedií v historii. 100% ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Kždý to viděl aspoň tisíckrát, i přesto, že mu to už leze krkem. Stejně jako mě. Ale jedno se téhle komedii upřít nedá: stále po těch xx letech pobaví. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že keby tento film nebol ohodnotený ako komédia storočia, mal by viac priaznivcov. Takto sa na neho pozerá každý len z tohoto uhla pohľadu a hľadá chyby, prečo by to nemohla byť komédia storočia, namiesto toho, aby sa pozrel na film nezaujato. Pre mňa milá, rodinná pohodová komédia o troch pánov (najmä vynikajúci Satinský), ktorí berú svoje deti na každoročnú dovolenku. Kultové hlášky, kultové scény. Raz do roka film vôbec neurazí. Už vianočná klasika ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Ne okoukáním, ale spíše opětovným shlížením jiných, začínám o titulu komedie století trochu pochybovat. To ale nic nemění na tomhle hodně povedenym filmu, kterýmu naprosto kralujou šéf kuchyně Pepa I., šéf ložnice Michal II.a šéf ptákovin Albert III. Film o tom, co se na těchto expedicích dělo roky předchozí by už pro děti asi tolik nebyl:) tu spoustu zlidovělých hlášek Poledňákové nikdo neodpáře, o to větší škoda pro ni, že si po 89 nedala s filmováním pokoj ()

Bercuss 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, co na téhle ,,veselohře století,, všichni vidí. Nikdy mě tento film moc nebavil, některé rádoby vtipné scény mi přijdou až trapné. Myslím,že česká kinematografie, má mnohem lepší komedie, potažmo rodinné komedie. 40% ()

Matamoroz 

všechny recenze uživatele

Slušná rodinná komedie to je, ale nejlepší komedie století? To ani náhodou. Tu tam se na ni rád podívám, ale do fanklubu se určitě nepřidám! Veselý příběh o věčně pupertálních tatíncích a jejich dětičkách sice potěší, ale je to jen lehký nadprůměr. (Stejně jako ostatní ze série (těch starých) "rodinných komedií" od Poledňákové). Tři a půl hvězdy. ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie díky dětem, kteří zde hráli, ale také komediálně laděným hercům v dobré kombinaci se Poleďnákové opravdu pomohl a ani naprosto tupý scénář nebo slabší dialogy nezabrání úspěchu. Hodnocení: 80 % ()

Odpocivadlo 

všechny recenze uživatele

Toto je komédia storočia? Pre mňa nič výnimočné, niektoré hlášky z filmu sa stali kúltovými no ja som sa počas filmu smial možno decentne, rozhodne to nenaplnilo podstatu komédie storočia. Aspoň podľa mňa nie. ()

Snowball odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutočne preceňovaná somarina. Nenachádzam pochopenie. Vždy keď počujem, ako toto niekto označí za komédiu storočia, tak ma až trhne od zdesenia. To už všetkým načisto drbe? Ako áno, bratia Česi momentálne točia jednu filmovú fekáliu za druhou a po normálnom slušnom filme ani chýry, no za socializmu tam bolo zopár slušných vecí, miliardukrát lepšie, ako tento sajrajt. ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama