Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie mého dětství, vyrostla jsem na ní a už jako malé copaté mi proklouzla do srdíčka, vážou mě k ní krásné vzpomínky a teď už samozřejmě funguje i nostalgie.. Pánská jízda na chalupě v Beskydech se pod tlakem manželek radikálně změní s přítomností dětí a tatínkové vychovávají své ratolesti poněkud jinak než milující maminy.. Pro mě báječná oddechovka, odkoukáno opakovaně a funguje to na mě pořád, nejvíc mě baví herecké trio Satinský-Šulcová-Postránecký a nejvíc se mi líbí filmový pár Studenková-Nový.. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jako veselohru století bych měl mraky jiných kandidátů, S tebou mě baví svět je však špičkový film pro opravdu celou rodinu a takových moc není. Osudy tří otců, kteří podnikají každoroční pánské jízdy na horskou chatu, tentokrát za účasti ratolestí, včetně té nejmenší, batolete Matese, se za to čtvrtstoletí od svého vzniku natolik vžily do divácké přízně a povědomí, že i kdyby je televize nabídla na štědrý den pětkrát, všechny reprízy budou mít maximální sledovanost. Tady je i Mrazík outsider. A já dávám pět hvězdiček, protože jsem Čech. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Titul "Nejúspěšnější komedie století" je v případě S tebou mě baví svět (nejen podle mého názoru) lehce nadsazený, i tak se ale jedná o nadprůměrný kousek s množstvím nezapomenutelných scén a hlášek, kterým se hravě daří odolávat času. Dášenka a její bačkůrky, lupen s beruškou, sedmý div světa, Sladké mámení a mnoho dalších prvků dělají z této rodinné komedie nesmrtelnou klasiku. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Poslední skvělá komedie od Poledňákové....nadále už jen blití. A já si začínám uvědomovat, že to není jen ztrátou kvalitního vyprávění, ale hlavně ztrátou kvalitních herců. Protože ve filmech Jak vytrhnou verlybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny a S tebou mě baví svět měla Poledňáková přirozené, vtipné a skvělé herce. Ale dnes už čeští herci ztratili svou přirozenost a s výjimkou Rodena, který se právem uchytil i v hollywoodské produkci, stojí čeští herci za starou bačkoru. Samozřejmě můžeme najít i jiné, ale nechci to tak úplně rozebírat, protože jde buď o staré páky (Polívka), nebo mladší, kteří alespoň umí zahrát vtipně (Macháček). Proto si výše vyjmenované skvělé československé komedie zaslouží to nejlepší hodnocení. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Obecně chápu komedie Marie Poledňáková jako milé pobavení, které mají za cíl pouze a jen pobavit diváka a naladit ho do příjemné pohody. To se jí podle mého mínění daří střídavě více či méně. Jak už to v životě bývá, v manželství je obvykle vždy jeden dominantní a druhý ve vleku. Scénář této komedie humorným způsobem, ... neurážejícím žádné pohlaví, staví tři hlavní mužské role do situací, které zná ze svého života nejeden ženatý muž. Dalo by se říct, že způsob, jakým se vyrovnávají tito tři muži "pod pantoflem" se svou životní rolí v manželství je ten nejlepší, jakým se dá život pod pantoflem vůbec přežít. Prostě s velkorysým humorem. Satinský, Postránecký a Nový se ujali svých rolí vskutku na výbornou. K tomu posraný Matýsek a vynikající inteligentní komedie je na světě. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Zdena Studénková vymyslela při natáčení specifickou choreografii pro píseň "Sladké mámení". Tato choreografie se natolik ujala, že ji převzala i interpretka písně Helena Vondráčková a choreografie se stala oficiální. (funhouse)
  • V pořadu Prostřeno (od r. 2010) vařila Jana Šulcová ve stejné kuchyni jako v této komedii. Dům, kde se natáčela komedie i pořad VIP prostřeno, patří Janě Šulcové. (Zdroj: kniha Herecká manželství-M. Remešová). (M.B)
  • Nechybělo málo a film se vůbec nenatočil. S přípravami se začalo pozdě a Krkonoše byly v zimních měsících úplně narvané turisty. Na poslední chvíli nebylo možné sehnat ubytování pro 60 lidí. Režisérku před krachem zachránilo stanné právo v Polsku, kvůli kterému v roce 1981 Poláci hromadně rušili zájezdy. Filmový štáb tak bez problému obsadil celý hotel Morava kousek od filmové chalupy. (rublik05)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama