Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (863)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Svět se mění a lidé se mění s ním. Z pradávné nenávisti jsem se propracoval ku znechucené úctě vůči klasice. A že to klasikou je se mi prokázalo již před lety, kdy mi pod okny tehdejšího bydliště v centru stověžaté táhl gejprájd. Zmaten všemi těmi barvičkami a posilněn destilátem z brambor jsem hochštaplersky vystoupil na parapet a do davu dole zvolal ,,Přátelé, kamarádi, my vám ty prdele rozmrdáme!". Zjevně díky notorické znalosti filmu má akce vyvolala nečekanou reakci. Jeden neoděný chlapec spadl smíchy z alegorického vozu, další mi posílali pusinky a dva nejhladovější započali stoupat po hromosvodu. Sice si to tedy dobrovolně nepouštím, vzájemně se s poledňákovinou vyhýbáme, ale víme o sobě a již se netoužíme zabít. Co? To tě zajímá? Proč tam již nebydlím? Bolestivá traumata, když už to musíš vědět! Vzpomínky, které mermomocí vytěsňuji. Zbytečně pevně ukotvený hromosvod. Jako Syřan - musel jsem se z té hrůzy odmigrovat. Sbalil jsem si pět švestek a odešel hrdě středem. Kachním krokem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o 6 malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou na kontrolu, dojde v rodinách na čas k vážným sporům. U téhle komedie jsem se vždy bavil tak napůl. Herci byli skvělí, a to jak ti velcí, tak i ti malí, ale nějak mě to nikdy pořádně nechytlo a určitě znám lepší české komedie než je tahle. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie mého dětství, vyrostla jsem na ní a už jako malé copaté mi proklouzla do srdíčka, vážou mě k ní krásné vzpomínky a teď už samozřejmě funguje i nostalgie.. Pánská jízda na chalupě v Beskydech se pod tlakem manželek radikálně změní s přítomností dětí a tatínkové vychovávají své ratolesti poněkud jinak než milující maminy.. Pro mě báječná oddechovka, odkoukáno opakovaně a funguje to na mě pořád, nejvíc mě baví herecké trio Satinský-Šulcová-Postránecký a nejvíc se mi líbí filmový pár Studenková-Nový.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tato česko-slovenská komedie je pro mne ta nejlepší kterou znám! Hlášky z filmů se staly kultovní a spoustu z nich ráda používám :-) jako např. "... ty Vaše pravidla budou platit do té doby, dokud my je budem respektovat ... " nádhera :-) nebo " ... Ty už sám nevíš, kdy mluvíš pravdu a kdy lžeš ... " :-))) Na ryze pánskou expedici Ydykseb jezdí moje drahá polovička s kamarády už spoustu let :-) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Legendární komedie se spoustou naprosto originálních vtípků a výbornými hereckými výkony. Za samostatnou zmínku stojí i dětští hrdinové filmu, kteří do příběhu zapadají naprosto precizně a vůbec se nezdá, že by museli nějak přihrávat, byť na druhou stranu musím přiznat, že jejich role nepatří mezi ty nejhovornější. No a co se týče tria Satinský, Postránecký, Nový - na to není žádný superlativ. "Maminka mě utírá vždycky lopuchem." "Tady žádný lopuch není".... :)) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Finální rozpočet filmu byl 4 300 000 korun, schváleno ale bylo jen 3,9 milionu. Za překročení limitu proto tvůrci včetně režisérky dostali pokutu. (Redyx1)
  • Keď Pepa (Pavel Nový) uteká cez balkón z hotelovej izby, kde bol za svojou ženou (Zdena Studenková), vychádza na balkón iba s uterákom okolo pásu a oblečením v ruke. V následnom prestrihu na balkón vidieť, ako má oblečené nohavice a košeľu. (Van_der_Ovec)
  • Honorář herce Pavla Nového byl 7 500 Kčs. Následující roky bral tantiémy 8,5 % z té částky. (rakovnik)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama