Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (862)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Poslední skvělá komedie od Poledňákové....nadále už jen blití. A já si začínám uvědomovat, že to není jen ztrátou kvalitního vyprávění, ale hlavně ztrátou kvalitních herců. Protože ve filmech Jak vytrhnou verlybě stoličku, Jak dostat tatínka do polepšovny a S tebou mě baví svět měla Poledňáková přirozené, vtipné a skvělé herce. Ale dnes už čeští herci ztratili svou přirozenost a s výjimkou Rodena, který se právem uchytil i v hollywoodské produkci, stojí čeští herci za starou bačkoru. Samozřejmě můžeme najít i jiné, ale nechci to tak úplně rozebírat, protože jde buď o staré páky (Polívka), nebo mladší, kteří alespoň umí zahrát vtipně (Macháček). Proto si výše vyjmenované skvělé československé komedie zaslouží to nejlepší hodnocení. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mam alergii. Nesnášim uječený haranty, nesnášim zimu, nesnášim sníh, nesnášim hory, nesnášim Vondráčkovou. Navíc považovat tohle za veselohru století? Běžte do kosočtverce... Odpad nedávám jen z toho důvodu, že mam rád Satinskýho a Pavla Novýho a pak tam byly za celej film asi dvě dobrý hlášky. Nicméně věřim, že tento film se bude těšit velký popularitě mezi pedofilními a fakanofilními spoluobčany. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Jako veselohru století bych měl mraky jiných kandidátů, S tebou mě baví svět je však špičkový film pro opravdu celou rodinu a takových moc není. Osudy tří otců, kteří podnikají každoroční pánské jízdy na horskou chatu, tentokrát za účasti ratolestí, včetně té nejmenší, batolete Matese, se za to čtvrtstoletí od svého vzniku natolik vžily do divácké přízně a povědomí, že i kdyby je televize nabídla na štědrý den pětkrát, všechny reprízy budou mít maximální sledovanost. Tady je i Mrazík outsider. A já dávám pět hvězdiček, protože jsem Čech. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V tom nejlepším slova smyslu civilní výkony ústřední pánské trojice mohou za to, že se pokaždé směju. Anebo že by to bylo kouzlo? Nebo to je tím, že se často sám sebe ptám - "Může mít někdo za kamaráda takovýho ptáka?" :) Zlidovělé hlášky, největší boss ze všech Július Satinský, výborná hudba (ta filmová, ne Helči Vondráčkové). Ale stejně - veselohra století?? To, že Pavel Nový naprosto v pohodě popisuje (byť lže, což divák ví) nevěru svojí krásné ženě (Zdena Studenková) a jeho amigos z toho mají hroznou legraci, mi právě legrační nepřijde. Co se na té chatě asi muselo dít jiné roky, když u toho ještě ty děti nebyly? A "vtípek", který kamarádi provedou ze všech sil se snažícímu Albertovi - tím myslím večeři pro Kateřinu, ne závěrečný koš - je za hranicí černého humoru. Čím víckrát to vidím, tím intenzivněji mě tyhle myšlenky napadají. Ale stejně to všechno mezi tím mám rád, což nechápu. Tehdy prostě ještě paní Poledňáková věděla jak na nás. ()

consuela1 

všechny recenze uživatele

Sázka na humor vyplývající z dětské „roztomilosti“ a rozumové nedostatečnosti, která u mne zoufale nevychází a pocit studu za karikatury chlapů. Tři slepičky, které tráví volno každá ve společnosti dvou dalších slepiček u dortů na módní přehlídce, či na opět společném večírku, kde konzumují „šátečky kořeněné touhou po drahých manžílcích“. Při deklamaci názvů předkládaných jídel už jen zoufale hledám záminku pro odchod z místnosti, kde jde televize. Marie Poledňáková by měla za své rodinné filmy, plné pozitivního rodinného humoru a dětských rádoby roztomilostí, při náhodném setkání ve filových kuloárech Zdeňkovi Troškovi dávat přednost ve dveřích a ještě mu je podržet, bontonu navzdory. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Jana Šulcová o natáčení s dětmi uvedla: „Nebylo to vůbec pro mne lehké. Měla jsem tehdy dvě malé dcery, byla jsem nonstop v zápřahu práce. To víte, děti, a tak jsem si chodila do práce od dětí odpočinout. Děti samozřejmě občas zlobily. Ale pamatuji si, že právě Jula si s nimi stále hrál, něco pro ně vymýšlel – sám tehdy ještě děti neměl. Když zlobily, řešil to Jula. Ale asi jsem nebyla k nim tak strašná, když na mě dodnes hezky vzpomínají a stále se rádi vidíme.“ (SONY_)
  • Tesne pred natáčaním napadol na kopci, kde bola chata, asi meter a pol prašného snehu. Sneh z chalupy Apalucha sa zosunul a aby ho udržali, režisérka doň zapichla štyridsať fliaš šampanského. (Raccoon.city)
  • Július Satinský po nocích klapal do psacího stroje. Když se ho režisérka zeptala, co tak důležitého píše, odpověděl jí, že překládá maďarské pohádky, protože si na to natáčení musí nějak vydělat. (rublik05)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama