Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nenech bosorku si hrát... pamatuj, koho máš rád! Kolem díry sypej sůl, Alzheimer je starý vůl. Mechové pracičky, šmátravé větvičky... logika naruby, zábavu zahubí." Že si babice z ďury, mechu a kapradí pouhým lusknutím svých revmatických kostnatých prstů udělá z maminek dobrovolné dárkyně krve, čili vlastních dětí, a z tatínků zabedněné zapomnětlivé idioty (u těch to, pravda, nedalo moc práce, baba jen dokončila co matka příroda začala) je myšlenka natolik nosná a strašidelná, že by si zasloužila lepší scénář. A nebo rovnou DABLREMAKE - čili kompilaci toho povedenějšího ze dvou podobných filmů, průměrného Wretched a o něco zábavnější soudružky Jagy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tématicky někde mezi The Hallow (2015) a Chůvou (1990). Zdejší Temná matka žije v lese, obývá rozsochatý strom a bere si ty, na něž druzí zapomněli. Oceňuji, že na místo počítačových efektů převažují masky a poctivá ruční práce, že místo trapných lekaček se autoři snaží budovat atmosféru. Pěkné scénky jsou i ty, kde se Matka přemisťuje z dočasných hostitelů. Ovšem Ben sympatiemi nehýřil, navíc se často choval jako pablb, což mi vadilo. Úplný konec očekávaný - nepřekvapil. Jako celek solidní za 3,5* ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Nechápu kdo těla ty české překlady... název Démon zatracení a film je o lesní čarodějnici. Ta řádí poblíž chatové kolonie u vody, vkrádá se do domů v přestrojení, unáší a pojídá děti a navíc umí kouzly způsobit, že jejich nejbližší na ně zapomenou. Poměrně zajímavý námět, kterému odpouštím i pomalé tempo filmu. Hrdinové jsou navíc celkem sympatičtí, takže jsem se nenudil, těch pár hororových/krvavých scén funguje na 100%, čarodějnice je děsivá a finále v doupěti stojí za to. A dílčí pointa cca 10 minut před koncem mě posadila na prdel. Slušně jsem se bavil, nemám větších výtek a i když to není stoprocentní nářez, ty slabší 4* tomu klidně dám. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní teenagerská sračka, s dementním dějem a hnusnými herci. Nic tam nedává smysl a všichni se tam chovají jako kreténi. Nulová strašidelnost a samá ohraná klišé. Tohle se z hlavy vykouří hodně rychle. Navíc mi přišlo, že to vykrádá Noc hrůzy a nejspíš i hromadu dalších filmů. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Taková teenager stalking Disturbia říznutá hororem o posednutí sousední rodiny zlou entitou, kterou si přivezli z lesa domů, aniž by o ní věděli. Ze začátku trochu zdlouhavé, naopak ve druhé části film předkládá zajímavý origin bytosti a její schopnosti a začíná budovat nějakou atmosféru. Hlavním tahounem jsou tady ostatními zmiňovaní sympatičtí a neokoukaní herci, kteří nepřehrávají a dobře se na ně dívá a akorát vyměřená stopáž, která nestíhá nudit. Ke konci to naštěstí trochu přiostřuje ať už vizuálně (pravá podoba příšery byla dost děsivá), tak akcí i tempem, ale naneštěstí jsou zde místy obrovské scénaristicky nelogické chyby, které filmu ubírají na vážnosti a ostříleného hororového diváka to ve výsledku nemá čím překvapit. Na béčko ale pořád slušná a neurážející práce, silnější tříhvězda. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Northport (Michigan, USA). (ČSFD)
  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Ve filmu se neobjeví jeho název. (Duoscop)

Reklama

Reklama