Reklama

Reklama

Elektrický jezdec

  • USA The Electric Horseman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když ujedete na koni za dvacet milionů, lidé si vás určitě všimnou. Robert Redford v hlavní roli amerického filmu, nominovaného na Oscara. Bývalý kovboj a pětinásobný šampion v rodeu Sonny Steele (Robert Redford) je po mnoha zraněních dávno na odpočinku a vydělává si reklamou na cereálie. Jeho úkolem je projíždět na koni v arénách a doporučovat ovesné vločky. On i kůň vystupují pro větší efekt ověšeni žárovkami. Svůj úkol však Sonny plní se stále většími problémy: je totiž věčně na mol opilý. Při velké firemní akci v Las Vegas má Sonny za hlasité hudby vjet na pódium v sedle dostihového koně jménem Vycházející Hvězda. Když Sonny vidí, že kůň je zraněný, nemocný a nadopovaný sedativy a steroidy, poruší smlouvu a před zraky užaslých diváků s ním zmizí v ulicích města. Šéf firmy Hunt Sears (John Saxon) si to samozřejmě nenechá líbit – Vycházející Hvězda je totiž jednou ze ?značek? firmy a má hodnotu dvacet milionů dolarů. A tak se po Sonnym rozjede celostátní pátrání. Jediný, komu se podaří uprchlíka v divočině vypátrat, je zkušená investigativní novinářka Hallie Martinová (Jane Fondaová). Jde jí jen o to, aby získala exkluzivní reportáž. Když však zjistí, že Sonny je férový chlap, který chce koně uzdravit a pustit do volné přírody, začne mladá žena své cíle poněkud přehodnocovat... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (62)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pohádka, jak má být. Zkrachovalý a věčně zlitý jezdec rodea se propůjčí k tajtrlíkování v reklamě na vločky, ale protože mu pod zadek strčí hrdého mustanga ozdobeného jak cirkusová opice, zmobilizuje se v něm hrdost napřed za koně a pak i za sebe. K tomu ho nemalou měrou postrčí zuřivá reportérka, která se nejdřív honí za kovbojem, koněm a za senzací, aby si to nakonec všechno srovnala v hlavě. Má úcta, pane Pollacku. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých srdcovek. Možná jen kovbojská pohádka, pro mě však příběh o hrdosti, cti, svobodě a dalších hodnotách, které dnes nic neznamenají, protože se nedají spočítat v korunách. O tom, že se lze zvednout a osvobodit. A jestli to zní pateticky? Na to kašlu. Film, který mě nikdy neomrzí, kterému Redford sedne jako ulitý, a který by se mi možná ještě víc líbil volněji plynoucí a bez otravné Fondové. I když chápu důvod, proč tam její postavu Pollack musel mít. ()

Reklama

Evis 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film ráda...mám ho ráda tak, že i přesto to, že jej mám doma ve své staré videotéce, tak jsem se na něj (snad po sedmé), dívala v nočně-ranním čase od 1,30 h - 3,30 h na Primě 12.6.2011. Pollackovská klasika, stále fešácký Robert, Jane, šlapající tu dálku v těch šílených kozačkách s podpatky a ten koňský krasavec... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ano, člověk má mít svou hrdost. Nechat se vláčet osobními neúspěchy a nakonec i alkoholem na samém dně žití je jedno z nejhorších, co může člověka potkat. A pak ..., opětovný výstup. Že je to pohádka? Proč? Je kolem nás snad málo lidí, kteří si prošli cestu "dolů" spolu s alkoholem a nevyškrábali se opět nahoru? Je to o uvědomění vlastní hodnoty jako člověka i hodnoty zvířete, v tomto případě nádherného chovného hřebce. Oba, kovboj Sonny i ten krásný kůň – světový šampión, jakoby se nacházeli ve stejné situaci. Oba jsou za zenitem své slávy a zneužíváni ku prospěchu jisté firmy. Dosluhující kůň spolu s kovbojem pózují a předvádějí ponižujícím způsobem reklamu na jejich výrobek. Oba touží po svobodě a vlastní hrdosti. Tu jim oběma může poskytnout pouze jeden z nich – kovboj Sonny. Vynikající Robert Redford spolu s Jane Fonda vám nabízejí dvouhodinový krásný filmový zážitek, na který citlivý divák nezapomene. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem dával dýchání z úst do úst flašce Tequily. A stejně jsme ji ztratili." Žárovkami osvícený ex-šampión Sonny Steele mě na své cestě za vykonáním dobrého skutku bavil. Vycházející hvězda, kůň inhalující eukalyptus, měl taky něco do sebe. A nakonec ani reportérka Hallie, která jako jediná na světě viděla značkování chřestýšů, toho moc nepokazila. Jen to celé bylo takové černobílé. Bohatí byznysmeni byli zmetci, návrat k přírodě byl splněním amerického snu a krádež jedné koňské síly v hodnotě dvacet mega se snad ani nemusela řešit. Mě to tedy celkem zaujalo a lichokopytníkovi jsem k jeho návratu do přírody blahopřál, ale přesto jsem doufal, že mě záchrana zfetovaného zvířete chytne o trošku víc. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Filmový kůň Rising Star  se ve skutečnosti jmenoval Let's merge, v překladu "spojme se" nebo "pojďme se spojit". Jednalo se o pětiletého plnokrevníka, který byl vybrán až po šestiměsíčních talentových zkouškách. Po dokončení filmu koně odkoupil Robert Redford a vlastnil jej ještě 18 let, než kůň zemřel. (Posheidon)
  • Film se natáčel v Nevadě, Utahu a v utažském národním parku Zion. (Terva)
  • Třetí společný snímek Roberta Redforda a Jane Fondové. (Terva)

Reklama

Reklama