Reklama

Reklama

Dr. Stone

(seriál)
  • Japonsko Dokutasuton (více)
Trailer 4
Japonsko, (2019–2025), 27 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Riičiró Inagaki (komiks)

Scénář:

Júičiró Kido

Hrají:

Júsuke Kobajaši, Gen Sató, Makoto Furukawa, Kana Ičinose, Júiči Nakamura, Ajumu Murase, Kengo Kawaniši, Manami Numakura, Mugihito, Reina Ueda, Tomoaki Maeno (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(68)

Obsahy(1)

Je to již několik tisíciletí, co lidstvo zasáhl neznámý záblesk světla a proměnil všechno v kámen. Mladý, po celou dobu zkamenělý středoškolák Taiju Oki se probouzí do pustého světa a nechce věřit svým očím. Je snad jediný naživu? Omyl! Jeho kdysi dávný, do vědy zapálený kamarád Senku se probudil o několik měsíců před ním a spřádá víc než ambiciózní plán: Vybudovat od základu pomocí vědy novou lidskou civilizaci. (Scalpelexis)

(více)

Videa (39)

Trailer 4

Recenze (18)

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé překvapení, které trochu připomíná Ztraceni. Příběh o mladém vědci, který se jako první probudí o tisíce let později a snaží se přežít a obnovit lidskou rasu za pomoci znalostí moderní doby tu chyběl. I přes některé naprosto otravné vedlejší postavy, které se chovají až zbytečně tupě, tu nadruhou stranu rozjíždí celkem zajímavou myšlenku a koncept toho, jak se staví primitivní civilizace k člověku se znalostmi moderní doby. Bohužel i po nějaké době se dostavuje klišé efekt alá strana co není vůbec pokroková a uznává sílu a strana co uznává jen pokrok a vědění, nicméně je to pořád lepší, než koukat na šíleného puberťáka jak dělá pokusy v době post-kamené. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

[Shlédnuto 17 epizod 1. série, drop] Klasický shounen prvky se na nás valí ze všech stran, ať už charakteristika postav, jejich vyjadřování anebo chování, na druhou stranu tento žánr nikdy nepřekypoval složitějšími příběhy. V tomto Dr. Stone teoreticky skýtá jistý potenciál, protože nápad není zlý (i když nepočítám, že onen záblesk se někdy vysvětlí, je to jen berlička). Mít možnost začít od 0, ale zároveň mít rozumně (v rámci logiky) vysvětlený rychlý pokrok, protože postavy již v moderní době žily, je důmyslné. Nicméně, když se vrátím zpět k postavám, zatím mě spíš iritují než opačně: Senku vypadá jak namistrovaný arogant, Taiju je takový nabušenější Asta z Black Clover. Jestli se to zlepší, to se teprve pozná. Spíš v to nevěřím, ale nevylučuji to.Edit po 13. epizodě: Těžko si to připouštím, ale mírně se to v mých očích zlepšilo. Je to trochu nešťastné pro anime, ale diametrálně tomu prospivá absence několika počátečních otravných postav. I když je Senku vyloženě pofidérní a mé palce si nezískává, tak jeho tvorba, experimenty v kombinaci s divným, ale poměrně zábavným podržtaškovým ansámblem, mi vykouzlí sem tam nečekaný úsměv. Zvykl jsem si na termíny "království vědy", "pravidla jsou pravidla", "10 biliónů procent". Zvykl jsem si na karikaturní pojetí a nepřetržité přítomnosti dělaní si legrace samo ze sebe. Kašlat na příběh; jsem rád, že o to tu veřejno-skrytě nejde, i když někdy opět začne. Nerád to přiznávám, ale věda může být dobrá prča, i když je to celé v takovém blboidním provedení. ()

Reklama

Isag1 

všechny recenze uživatele

Ten, kto má rád vynálezy, vedu a fantasy, nech sa páči, toto je pre vás! Je to jedno z impozantnejších anime, ktoré je veľmi tvorivé a zaujímavé, ale po čase omrzí. Čím viac vynálezov majú, tým menej to prestáva baviť a začínajú zapájať do toho nelogickú fantáziu, ktorá absolútne nemá súvis s vynaliezaním a vedou, tá sa hlavne prezentuje celú dobu a v každej epizóde. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka není špatná. Svým způsobem originální. V každém díle v podstatě máme nový vynález a na pozadí se buduje válka mezi vědou a tupci hnanými silou. První řada je tedy takové oťukávání s dost pomalém tempu. Druhá by mohla být o válce a tedy i zábavnější. Animace je OK, ale často jsou zde přehnané výrazy. Hudba je nic moc. ()

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dr. Stone je cool a takto by malo vyzerať nápadité a moderné anime, ktoré svojim divákom poskytne niečo nové a neokukané inde. Základný nápad anime je o tom, že sa civilizácia vyskytla na rázcestí a musí či môže si vybrať akým smerom pôjde znova. Lenže pokrok nie vždy znamená naozajstný pokrok niekedy to znamená nové otázky. Žiaľ je pravda, že kvalita anime na začiatku je rozhodne lepšia ako kvalita anime ku koncu celej série, ale rozhodne sa to oplatí pozerať. Postavy okrem hlavného hrdinu sú trocha bez svojho vlastného rozhodovania a bez nejakých citov. Vo svojom princípe je to One Man Show pána Senkuu. ()

Galerie (727)

Zajímavosti (2)

  • Jméno hlavního protagonisty, Ishigami Senku, není úplně náhodné – „ishi“ znamená v japonštině „kámen“ a „gami“ (kami) zase „Bůh“. (KCM)
  • Hra, pomocí které Senku vysvětluje svůj plán, je „Minecraft“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama