Reklama

Reklama

V pasti - Série 2

(série)
Island / Německo, 2018, 8 h 10 min (Minutáž: 49 min)

Hrají:

Ólafur Darri Ólafsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Sólveig Arnarsdóttir, Valdimar Örn Flygenring, Guðjón Davíð Karlsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá série mezinárodně úspěšného seriálu V pasti, známého pod anglickým titulem Trapped je opět dílem výrazné islandské režijní osobnosti Baltasara Kormákura. Seriál se stal originálním příspěvkem k žánru temné severské detektivky, známého také jako nordic noir. Především měl čitelný národní ráz, do děje zakomponoval nejen působivou islandskou krajinu, ale i místní nehostinné přírodní podmínky, když vlivem blizardu zůstaly všechny postavy uvězněny v přístavním městečku, ve kterém řádil vrah. Civilní a uvěřitelné postavy mnohem víc než běžné filmové hrdiny připomínaly sousedy od vedle se všemi jejich problémy a slabostmi. S řadou známých postav se setkáme i v druhé sérii seriálu, která diváky opět přivádí do drsné spektakulární krajiny severního Islandu, jejíž strmá skaliska a mrazivé fjordy odrážejí povahu místních lidí a temná tajemství. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Skeksis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je horšia ako prvá. Stupídnejšie sú aj postavy, aj dej. Samozrejmé veci (ktoré sú už divákovi jasné) policajti komentujú v oneskorení ako nový objav. Policajná práca mizerná a miestami až nezmyselná, najprotivnejšia tínedžrka (ktorú by som strčila do pivnice bez pripojenia na internet) si tam robí, čo chce a rodičia sa na to tupo prizerajú, a spolok neonacistov, ktorí už nemôžu konať hlúpejšie. Asi tak by som to zhrnula. ()

lahvi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řadu jsem si vyloženě zamiloval. Po prvnim dílu druhý řady zatim zklamání. Zatim se mi vůbec nelíbí, jak vyřešili tu návaznost .. jak to napsat, abych nespojleroval.. osobního života kolem hlavní postavy. I tim tak hloupě podupali tu sérii první. Tématicky o čem ta druhá série bude, to je super, ale někam jinam, ne sem. Sem se mi to nehodí. K tomu vezmu ty vedlejší postavy, který v jedničce byly ok a tady mi někteří nesedí. Zatim kýč :/ ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kecal bych, kdybych tvrdil, že se mi to nelíbilo. Přitom ani scénáristicky, ani režijně, a dokonce ani herecky to nebylo dobrý. Vezmu to od konce- představitelé Hinriky i Andriho jsou herci dvou výrazů. Na tu podmračenou policistku a zasmušilýho tukana už se ke konci fakt nedalo koukat- totálně mi zevšedněli. To by mohlo souviset i s prací režiséra. Ten je na minely kadet. Když si v posledním díle nevšimli jezdci na koních té dodávky zaparkované v pustině v řece, proč by se zalamoval s nějakým bohatším výrazovým projevem hlavních postav..? Scénář drží pohromadě jen díky vítězné sázce tvůrců na to, že se na to diváci podívají v cuku letu a nebudou se v tom pitvat. Otázek, potažmo výhrad by byla spousta. Mě osobně zajímá v první řadě to, proč si šel hlavní záporák pro vyšetřovatelovu dceru..? Kdyby ji a jejího přítele sejmul, pak bych si řekl OK, chtěl se zbavit svědků. Takhle mi jeho jednání nedávalo absolutně žádný smysl a největší slabina seriálu se tudíž z mého pohledu odehrála v úplném závěru. Co chci ale naopak vyzdvihnout, je ten kritický, varovný tón stran ničení islandské přírody. Tohle se bohužel neděje jen v seriálu, mají s tím velmi reálné a naléhavé problémy a už jen kvůli tomu bych druhou sérii v žádném případě nezatratil. ()

barteca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiný příběh, opět skvělé. Islandská produkce mě ještě nikdy nezklamala. Traumatická krajina, traumatické vztahy. Postavy hluboce prokreslené a hluboce zahrané. Jako fakt mají jen 350 tisíc lidu ?! a dělají vše na nejvyšší profi úrovni ?! Jen mě pak udivuje, jak hluboko jsme v naší kotlince klesli.... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo, kým si ma samotný námet k druhej sérii “Trapped” získal, lebo tieto politicko, homo rasistické krimi story-es príliš v obľube nemám, no nakoniec sa z toho vykľul celkom zaujímavý “twister” na lízanie pre dospelých s plnohodnotnou náplňou. Takže áno, áno, je to nad priemer, no divák by mal vedieť hneď od začiatku, že v tomto prípade sa žiadnej snehovej fujavice nedočká. Čiže, kto očakáva mrazivú atmosféru Islandského prostredia, nech si “vopchá péro” do mrazničky. ()

Galerie (291)

Zajímavosti (4)

  • Když se Ketill (Steinn Ármann Magnússon) vydá hledat jednoho ze svých synů do hor, vyjíždí na čtyřkolce, která má dvě přední světla. V horách již jede na jiné čtyřkolce, která má třetí světlo umístěné mezi řídítky. V dalších záběrech již opět jede na té původní. (Muffino)
  • Česká stopa v seriálu – auto, kterým přijel Ebo (Kingsford Siayor) do továrny, je česká Škoda. (Cheeter)

Reklama

Reklama