Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Z vesmíru na Zemi dopadne obrovský artefakt. Do čela mezigalaktické mise, která chce vypátrat jeho původ a jako první navázat spojení, se postaví Niko Breckinridge. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (98)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Strašne som sa tešil na nejaký poriadny sci-fi seriál, keďže tento žáner je v súčasnosti dosť opomínaný. Námet je celkom zaujímavý. Taký mix Arrival a klasického sci-fi o posádke vo vesmíre. Na Zemi pristane nejaký mimozemský bazmek s ktorým sa vedci snažia nejak komunikovať a popritom je vyslaná vesmírna loď, aby našla mimozemšťanov, ktorý ten bazmek vyslali na Zem. Medzi klady patrí aj technická stránka. Triky sú špičkové a kulisy lode tiež pekné. A posledným kladom je obsadenie Katee Sackhoffovej ako kapitánky lode. Celý seriál ale pohorel na scenáristoch, vrátane showrunnera, ktorých predošlým vrcholným dielom bol jeden z mnohých teenage seriálov zo školského prostredia Degrassi. Takže tento seriál by sa trefnejšie mohol volať Degrassi: In Space. Pretože presne také voloviny ako sa riešia v teenage seriáloch, sa riešia aj tu. Nič proti nim, mám aj tento žáner rád, ale kombinácia so serióznym sci-fi absolútne nefunguje. Jednak sa postavy na lodi správajú jak nejaké youtube hviezdy na výlete alebo dementní účastníci nejakej reality show. Neustále sa dohadujú o rôznych maličkostiach a to dokonca aj v stave najvyššej pohotovosti, keď im ide o život. Postupnosť velenia je nulová. Ani len uniformy alebo aspoň Star Trekovské pyžamá nemajú. Ženy tam chodia prakticky v spodnom prádle. Hlavne, že zloženie je multi kulti vrátane transgender lekárky. Takisto vedecká stránka je totálne mimo. Zdá sa, že autori nielenže nikdy nečítali nejaké vedecké knižky, ale ani nevideli žiadny sci-fi seriál. Posádka tam nemá žiadne protokoly, takže neprekvapí, že postupne pri rôznych nástrahách chcípajú, alebo sa kvôli nezhodám rovno zabíjajú medzi sebou. Takú partu dementov som ešte v žiadnom sci-fi seriály nevidel. Trochu zábavné sú aspoň scény, v ktorých posádka bojuje s rôznymi vírusmi, alebo mimozemskými potvorami na lodi. Je to v R-ku, takže sa dočkáme nejakého gore. Ale na druhej strane to neustále fuckovanie posádky je strašne otravné. Vyvrcholenie seriálu ohľadom zámerov mimozemšťanov neprekvapí, až na poslednú scénu, ktorú ak mysleli vážne, tak neviem ako chcú pokračovať ďalej. Ale to mi je jedno. Prípadné ďalšie diely vynechám a ak chcete vidieť kvalitné sci-fi, tak si pustite znova nejakú osvedčenú klasiku. 3/10. ()

zijutady odpad!

všechny recenze uživatele

Po třech dílech nemám sílu pokračovat. Bláhově jsem si myslel, že co do stupidity chování postav nic nepředčí The 100. Stalo se, tvůrčí žumpa byla prohloubena minimálně o světelný rok. Kapitánka Niko je drsňácká jako strniště Chucka Norrise, místo toho, aby dělala svou práci. Zbytek posádky, jejichž jména jsem si ani nezapamatoval, se chová jako banda školkáčků na výletě. Inu současná PC / SJW tvorba, ve které jde hlavně o diverzní kvóty, které jsou také jedinou charakterovou vlastností postav a příběh je plný úplně hloupých, nečekaných zvratů, aby se alespoň něco dělo. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli herečka jak vystřižená z devadesátek (Sackhoff)! Vše co dělá je tedy uvěřitelné. Škoda že tento seriál nemá prachy, jako ztraceni ve vesmíru. Nízký rozpočet mu totiž zlomil vaz. Nízký rozpočet a nechutné homo trans buzeranstké scény, na které se nedá koukat!!!! Další výtka patří výběru posádky, kdy mám pocit, že snad vybrali prvního, kdo se přihlásil. Ale to nic nemění na tom, že i přes málo peněz a buzerantsví jde o slušnou podívanou. Vysoké hodnocení dávám proto, že mě seriál zaujal víc, než podobné vysokorozpočtové. I za málo peněz se dá natočit koukatelná věc. ()

Neto odpad!

všechny recenze uživatele

Another Life je jedno z nejvíc tupých sci-fi který jsem na netflixu viděl, vědecké pseudobláboly typu že by v oblaku temné hmoty mohli narazit do planety ani nekomentuju a nádherné zpracování vouge culture blbostí mi nahánělo oběd do ústní dutiny. Hlavní herečka vypadá jako kdyby kontrolovala jestli nemá mrtvici tím že zatíná všechny mimické svaly každých 20 vteřin. Zbytek herců je na tom tak nějak jako smetanová zmrzlina, neurazí, nenadchne, ale není to něco za čím poběžíte s nadšením. Ve skratce : proboha hlavně na to nekoukejte pokud nechcete zjistit, jaký je to zažít mozkovou smrt a sebevražené tendence po shlédnutí jen kousku tohodle patoku. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Víteco, přijde mi, že si tu kinematografii kurvíme sami:-D Když vidim tu kritiku mezinárodně, řikám si, proč jsme mohli 40 let zpět se klanět Star Treku plnýmu technoblábolů, 30 let zpět Star Wars plnýmu blábolů a absolutního fantasy(co 30 let, zrovna teď pařim Star Wars hru :-D), 20 let zpět dokonce na sebe citovat hlášky ze Stargate a dneska máme nosíky příliš nahoru, když spaceship scifi show neni dostatečně vědecká a logická:-D ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama