Reklama

Reklama

Kaena: Proroctví

Trailer

Obsahy(1)

Stromová země Axis na planetě Astria je ohrožena. Ve stromech vysychá míza a modlitby lidí k bohům zůstávají nevyslyšeny. Mladá vesničanka Kaena má zvláštní vidění a je přesvědčena, že Axis ji volá na pomoc. Dívka s rebelskou duší se postaví zákonům kmene i autoritě Velekněze. Na cestě za záchranou země jí pomáhají záhadná stvoření. Kaena stále silněji začíná věřit, že za hranicemi Axis, kdesi za mraky, existuje ještě jiný svět (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemne prekvapenie.Vizualne na urovni Final fantasy, s tym ze ludia su viac rozpravkovi, to vsak ale neubera na uchvatnosti grafickej stranky filmu.Oproti FF to ma ale silnejsi a hlbsi pribeh, divak vsak musi byt pozorny po cely cas,lebo film sa snazi vysvetlit az privela na 85 minutovu stopaz.Ak mate radi intra k pocitacovym hram, tak si pri sledovani tohto super dlheho intra urcite uzijete. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kompletně počítačově renderovaný film nemající v podstatě ničeho schopný scénář. Mnoho dějových linek jenom chabě plandá ve větru, aniž by se zmohly k nějakému patrnějšímu napnutí. Scény nejen vizuálním zpracováním připomínají spojovací filmový matroš z nějaké next-gen adventury. Problém je v tom, že o to zábavnější – tedy o samotnou hru, na které se sami podílíme, jsme tentokrát ochuzeni. Vývoj zabral asi čtyři roky intenzivní práce téměř stovky programátorů – občas je skutečně nač koukat, jindy připomíná viděný materiál výsledek práce party garážových amatérů. Je možné, aby tak dlouho vyvíjený projekt budil dojem čehosi šitého velmi horkou jehlou? Anebo to prostě lépe naanimovat nešlo? Kaena nemá pořádný děj a neoslňuje ani celkovým audiovizuálním dojmem. K čemu je vůbec podobný film? 50% ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Napínavý a vizuálně poutavý film, jehož tvůrci se zjevně nechali inspirovat japonskými anime. Co do animace sice nedosahuje kvalit Final Fantasy, ale je určitě zajímavé tyto dva filmy porovnat i po stránce obsahové. Kaena si občas něco půjčuje „odjinud“, ale jinak je vcelku originální a svým obsahem poutavější než Final Fantasy. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Kaena trpí stejnými plusy a minusy jako Final Fantasy - nabízí úchvatné vizuální zpracování, ale zároveň vypadá jako by animátoři provedli revoluci a vyrazili scénáristu. Příběh je přitažený za vlasy a všechno to nádherné prostředí působí ve výsledku neúčelně. Škoda, že takovýmto filmům zatím chybí scénář, jaký mají japonské anime a manga... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dievčatko moje zlaté, čoskoro zistíš, že som rozvinutejší, ako ty.“ – „Ale ja ťa môžem zjesť.“ Vizuálne podmanivá koprodukcia (na snímke sa podieľala aj Sekcia 8 - firma, patriaca Georgeovi clooneymu a jeho parťákovi a kamošovi Soderbergovi) so zmyslom pre akciu a humor, ktorá sa odohráva v originálnom „stromovom“ svete s vlastnými pravidlami. Atraktívna hrdinka, viac holá ako oblečená, „dospelý“ scenár, potvorky od výmyslu sveta a mystická atmosféra. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film bol venovaný pamiatke Richarda Harrisa. (matt6)
  • Film bol vytvorený rovnakou technológiou, aká sa používa vo filmových sekvenciách videohier. (matt6)
  • Prvý francúzsky CGI film. (matt6)

Reklama

Reklama