Reklama

Reklama

Kreslený příběh na motivy známého fantasy románu J. R. R. Tolkiena. (oficiální text distributora)

Recenze (76)

DannyJ 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč by měla interpretace Petera Jacksona středozemě určovat jak mají elfové, skřeti a ostatní potvory vypadat. Pro mě jako fanouška J.R.R. Tolkienova světa skvělá podívaná. Ale chyběl mi tam Medděd, což je zajímavé protože jsem se s vynecháním této postavy setkal i u komiksu "Hobbit" a převyprávěné knihy na kazetě. ZÁHADA! ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Báječné zpracování mého srdcového příběhu s krásnými písněmi, které určitě neruší toto nádherné dobrodružství. Musím se trochu pousmát, že je věrnější a střízlivější než Peterův výpravný, avšak rozpustilý epos. Trochu škoda, že film postrádá některé dějové scény. Spolu s Pánem prstenů (1978) jde o další neznámé, ale zajímavé dílko z Tolkienovy tvorby. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jsem z toho smutný. Opravdu a neskonale. Tak jsem se těšil na tenhle film, když jsem dočetl knižní předlohu. Žel, je to trochu o něčem jiném. Když vzpomenu docela nepovedené ztvárnění všech postav, kde elfové vypadali jako nějací obojživelní mutanti, namísto vznešených bytostí, kde trpaslíci nejspíš utekli od Sněhurky a ne z Tolkienova fantasy románu a drak Smaug by potřeboval liposukci, mísí se ve mě pocity minimálně smíšené. Z Gandalfa je tu spíš potulný šašek. Samotný příběh je jen torzem, které tak dobře znám a tak je film ochuzen o spoustu dialogů a především Beorn mi tam velice chyběl. Připadal jsem si jako v rychlíku, jak byly velmi rychle přeskakovány scény, které tak dobře znám z knihy a velice mě to mrzelo. Navíc se tam vyskytlo pár příběhových chyb, které mne zklamaly ještě víc. Kdybych nebyl velikým fanouškem Tolkiena, tak nedám ani ty dvě hvězdy, jelikož mi bylo nepříjemné sledovat tu šaškárnu, která se vydávala za Tolkienovo veledílo. Rozhodně nedoporučuji těm, kteří četli knihu. Ze slušnosti 35% ()

Tomasso001 

všechny recenze uživatele

Starý animovaný filmek, asi sem přehnal trochu hodnocení, je to jedíný zfilmovaný hobit, kterého sem viděl... Musim říct, že v tom všem ať už jde o zvuk, nebo animaci sem našel něco kouzelnýho. Ale viděl jsem ještě dlouho před pánem prstenů a to se takové filmy pojídali zcela jiným způsobem, než dnes po Jacksonovi ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Animace postav je příšerná, oblud jakbysmet. Zarostlý fosforeskující Elrond, lesní elfové jsou zelení skřeti a Šmak má pivní panděro. Písničky ála "labour songs" odněkud z Mississipppi mixlé s country taky k fantasy zrovna moc nesedí, zvlášť když je zpívají i elfové v Roklince. Navíc děj je značně okleštěný a to, co zbylo cituje naprosto otrocky knihu, bohužel jen zvukem a ne obrazem. Jak píše monolog - moc keců a žádná akce. Jediným kladem snad může být animace prostředí, která víc než silně těží z obrázků samotného Tolkiena, ale protože jsem na ně zvyklá, líbí se mi a přesně odpovídají popisům v knížce, tak se na ně docela dobře dívalo a bavila jsem se tím, že jsem to srovnávala s notoricky známými ilustracemi z knihy. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V 60. letech připravoval animovanou verzi Hobbita Jiří Trnka, k realizaci však nedošlo (Přemek)

Reklama

Reklama