Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žofii Fabiciové, která ovdověla záhy po sňatku s dědicem Alžbetina dvora Aurelem, se narodí syn Filip. Žofia však při porodu zemře a Filipa vychová babička Júlia. Chlapec vystuduje zemědělskou školu a na rodné panství se vrátí v roce 1870. Jako jediný z turčanských zemanů je přívržencem stavby košicko-bohumínské dráhy, jejíž stavba se připravuje. Ostatní, zejména Žigmund Ruttkay, jsou odhodláni třeba i bojovat, protože železnice má vést přes jejich pozemky. Filip se zamiluje do dcery správce panství Agnešky, avšak tu Júlia vyžene z Alžbetina dvora. Filip v zoufalství roztrhá příčinu všeho zla, kodex svého pradědečka Mathiase. V zájmu dobrých vztahů vrátí původním majitelům pozemky, které Mathias podlým způsobem získal. Lilgovi tak získají zpět Dubinu a rodina Ruttkayových dostane Panské hony. Ani tak však není rodovému prokletí Fabiciových konec. Stará Júlia chce zničit Mathiasův obraz, ten ji však pádem zabije... (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tejto sérii treba veľmi pochváliť aj pravidelnú úvodnú rekapituláciu predchádzajúcej epizódy, kde často pochopím viac ako z epizódy, keď som rozptyľovaný množstvo vedľajších udalostí. Tentokrát epizódu vysoko vytiahli Vášáryová, cholerický Müller a milučký Kramár, ktorý sa rozhoduje aj medzi láskou krásnej Jaskynky z Básnikov, herečky s veľmi krátkou kariérou. –––– Viem, že ideš po ňu. Ale to ti vravím: Len cez moju mŕtvolu! ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maroš a Vlado celkově pozvedli úroveň. Müller je prostě boží herec. Střihl si svého vlastního vnuka (Nebo už pravnuka?) a šlo mu to bezvadně. Co se jména Ruttkayi týče, s jedním jména toho jsem byl na vojně. Stejný rapl a pakátl. Možná potomek... :-) Filip jako první nezmrd z rodu dělá pořádky. Tak uvidíme, zda najde svou lásku, kterou by si právem zasloužil. ()

Reklama

Reklama