Reklama

Reklama

Venom 2: Carnage přichází

  • USA Venom: Let There Be Carnage (více)
Trailer 1

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

DJ_bart odpad!

všechny recenze uživatele

V jako (v)agónie...... Byť sequel 'Let there be Carnage' je o něco snesitelnější něž první díl, problém tkví v tom, že Venom funguje výhradně jako komediální postava, nikoliv jako komplexní charakter - a ne proto, že by byl zábavnej, ale proto, že je xmíchu. Ve formě sitcomu by chemie mezi Eddiem a jeho nenažraným alter-egem fungovala na výbornou. Toho se však v sterilním a korporátně/marketingově účelovým blockbusteru rozhodně nedočkáte..... zlatej Bully Maguire. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Venom byl v kinech úspěch a tak sequel na sebe nenechal dlouho čekat. Pokud ale někdo čekal, že se zde potvrdí pravidlo pokračování, alias všeho více, tak má pravdu, akorát dostáváme více toho, co na jedničce bylo špatné. Venom 2 není úplně marný. Tom Hardy hraje, co mu Sony řeklo a někomu to asi bude stačit. Mě přišel bohužel místy opravdu trapný a mám ho radši v jiných hereckých polohách. Jediný, kdo asi stojí za zmíňku je tak Woody, který si svou roli užívá, ale bohužel mu scénář hází klacky pod nohy i do držky. Zbytek radši nebudu řešit. Humor zde je už na hranici ústupnosti. Carnage a Venom jsou opět tahouny celého filmu, proto zamrzí, že se spolu setkají až na konci v relativně povedeném finále, které je mnohem přehlednější než v jedničce. Po akční stránce se ale jedná o rutinní práci. Venom 2 má určitě světlé momenty, ale šlo by je spočítat na prstech jedné ruky člověka, co o 4 prsty přišel. Přesto však z kina odcházím s pocitem, že jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Průměrný film, který mě na 90 minut dokázal přinutit vypnout mozek. Možná jsem tajně doufal, že dostanu více, ale nestalo se. Ta stopáž je krátká z nějakého důvodu a film to tak zachránilo od úplného dna. Akorát je škoda, že Sony prostě bude dělat rychlokvášky a tak jsou Morbius, Kraven a další filmy ze SSU odsouzeny k zániku. Minimálně po kvalitativní stránce. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jediný dôvod prečo to naozaj funguje je Tom Hardy a to, že si svoju postavu Eddieho Brocka náležite užíva. Jeho hláškovanie s Venomom síce pripomína vzťahovú komédiu, ale zároveň sa stáva ťahúňom filmu z nudných vôd. A tie tento príbeh teda obklopujú zo všetkých strán. Postavy ( aj tie z predchádzajúceho filmu) sú tu zase raz do počtu a ich dopad a vývin v rámci dejovej línie je takmer nulový. Čo ale zamrzí ešte viac, je absencia hodnoverného záporáka. Carnage má v komikse rovnako bohatú históriu ako Venom. Tu je ale na pozícií druhotriedneho záporáka. Rovnaká druhotriednosť bola už v prvej časti. A na to, že Venom neustále prognozuje svoju smrť, alebo obrovskú slabosť voči svojim nepriateľom,  akosi z tých stretov vychádza bez väčšej ujmy. To, že tým zabíja napätie je asi každému jedno. Akákoľvek snaha o presahy je tu skôr vtipná a trápna, než aby splnila účel. A digitálny bordel tomu ešte uberá na atmosfére. Pomáhajú si ním pri všetkom. Aj ten posledný záber na pláži má tak digitálne vlny až z toho príde človeku smutno. Náznak spojenia s MCU poteší. Ale to by nemohol byť Venom mierne podpriemernou sériou. Venom 2 je tak v konečnom dôsledku potvrdením, že Andy Sarkis je lepší ľudoop, ako režisér. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Postava Venoma mě hodně baví. Interakce mezi Hardym a Venomem je prostě super. Bohužel týhle sérii chybí velmi podstatná věc a tou je eRkový rating, který by Venom kurevsky potřeboval. O proti jedničce to působí hodně skromně, až nečekaně víc béčkově, jako by to vpadlo z oka prvnímu Ghostriderovi. Look to má prostě mnohem víc chudší. Serkis navíc není vůbec dobrý režisér. Ale akce byla fajn, zatlemil jsem se. Nevadí mi tyhle levnější béčka od Sony. Příště by to chtělo kurva ale už epický scénář a hlavně krev. Venom je strašně špatně uchopená postava, 55%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se vydává ve stopách jedničky. V příběhu naváže s Eddiem (Tom Hardy), jenž právě řeší nejlepší možný způsob začlenění do společnosti se svým malým tajemstvím. Skrývat vraždící mimozemské monstrum však není vubec jednoduché, což vytvaří řadu problémů a pro diváka naopak skvělou humornou podívanou. Na první díl to sice nemá, ale to bychom od pokračování očekávali příliš. Stále je to velice vtipné, herecké výkony jsou na výši, příběh je stále dost dobrý a kupodivu jsou zde mnohem lépe provedené akční scény. Mimo to, zde vskutku nápaditě propracovali vztah Venoma s hlavní postavou, což by mohli ocenit dokonce i fanoušci romantických komedií.... No já jsem tedy spokojený. 69% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Natáčení probíhalo ve městech San Francisco, Londýn, Oakland a ve státní věznici San Quentin. (Kuzmik)
  • Přestože se Cletus (Woody Harrelson) nezdráhá zabíjet, jediná scéna, v níž jeho útok skutečně někoho viditelně usmrtí je, když zabije pavouka. (spacemaster)
  • Woody Harrelson (Cletus Kasady) si vo filme zahral vraha odsúdeného na smrť. Iróniou je, že jeho otec bol v reálnom živote viacnásobný vrah, ktorý zomrel vo väzení. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Madame Web nabírá další posily

Madame Web nabírá další posily

28.06.2022

Herečka Emma Roberts (Sváteční rande) je nejnovějším přírůstkem do herecké sestavy komiksového snímku Madame Web od studia Sony Pictures. V hlavní roli filmu se objeví Dakota Johnson (Zlý časy v El… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama