Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Pět malých prasátek (S09E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Five Little Pigs (více)

Obsahy(1)

Lucy Craleová přišla ve svých sedmi letech o matku Carolinu, která byla odsouzena a popravena za vraždu svého manžela Amyase, Lucyina otce. Po čtrnácti letech dostává Lucy dědictví jehož součástí je i dopis, který jí matka napsala před svou smrtí a v němž tvrdí, že je nevinná. Čtrnáct let je hodně dlouhá doba. Za tu dobu se může svět posunout o hodný kus kupředu, může jej ale také hodně lidí opustit. Pět klíčových svědků, kteří byli tím či oním způsobem zainteresováni na případu vraždy malíře Amyase Cralea, však naštěstí ještě žije. Lucy se rozhodne očistit matčino jméno a požádá slavného detektiva Hercule Poirota o prošetření případu. Poirot případ přijímá a nejprve jde za advokátem, který před čtrnácti lety Carolinu obhajoval. Od něj se mimo jiné dozví, že Amyas míval pletky se ženami, což Caroline mlčky snášela. Až na tu poslední, Elsu Greerovou... Takže se Hercule Poirot může směle pustit do řešení téhle dávné záhady. Ostatně Lucy Craleová, která touží očistit jméno své matky, je mimořádně půvabná mladá dáma, které by byl hřích nepomoct. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

paniColombova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

BRAVO BRAVO BRAVO. Natočeno v roce 2003 a výborné. Dobrá myšlenka rozřešit vraždu po tolika letech. Jen trochu pozdě. Smutný nespravedlivý osud jedné dobré ženy a jejího manžela. Jako vždy - vraha jsem netušila do konce filmu. Toto je jedna z mých srdcovek asi právě proto, že tento příběh je aspon pro mě nejsmutnější, co jsem kdy od Agathy viděla. Křehce natočený film a jeden z mála, který se Agatině stylu moc nepodobá, ale možná právě to je na tom to orginální, jiné. PS: Za pozornost stojí i dojemná hudba na klavír doprovázející film. ()

Colour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúca detektívka zameraná nie na vyšetrovanie a hľadanie dôkazov, ale na vypočúvanie päť ľudí, ktorých výpovede mali odhaliť, kto je vrahom. Dôraz sa kládol na psychológiu postáv, úspešne. S postavami sa dalo stotožniť, bolo to nevtieravo dojímavé. Obraz jedného týždňa z pohľadu piatich ľudí vôbec nenudil, skôr som bola zvedavá, ako to dopadne. Hudba krásne dotvárala atmosféru. V televíznej tvorbe rozhodne kraľujú britské detektívky, ktorých kráľom je Poirot. ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot se tentokrát musel obejít bez inspektora Jappa a kapitána Hastingse - a bez režiséra A. Grieva. Tím také ztrácí jakési své zázemí a starosvětskou formu a šmrnc, na který jsme zvyklí. Změna ovšem nemusí být vždy na škodu, uvidíme, co na nás Unwin přichystá příště. Předloha Agathy Christie jako vždy jistí, že se nebudete nudit, a tentokrát vás možná i trochu dojme. Chválit Sucheta by bylo jen prázné tlachání. ()

ALchemik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne je to pořád ten nejlepší Poirot. Celý děj se vlastně odehrává v minulosti v jakési virtualitě, kterou přeruší jen vsuvky ze současnosti, které celý děj usměrňují a uzemňují. K tomu opravdu nádherná a smutná hudba a exteriéry letní zahrady. Když jsem tento díl viděl poprvé v TV, seděl jsem jako zařezaný a nemohl odtrhnout pozornost až do úplného konce. Když jsem si po letech pustil tento díl z DVD stalo se úplně to samé...I když jsem si pamatoval, jak to dopadne, ta atmosféra mě úplně dostala a vím, že celý den bude dnes jakýsi jiný.... ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom určite jeden z najlepších dielov z detektívneho cyklu s H. Poirotom. Príbeh, krimi zápletka a jej brilantné rozuzlenie ma celého uchvátili. Navyše tento diel disponuje aj niečím navyše, a síce vynikajúcou dramatizáciou jednotlivých udalostí, pričom sa nezabudlo ani na emotívnu stránku, proste extra výživný, parádny diel. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní hudební motiv filmu je z pera slavného francouzského skladatele Erika Satie, konkrétně se jedná o sérii klavírních kompozic "Gnossiennes". (PhillM.)
  • V celém filmu není zmíněno, proč titulu dala Agatha Christie jméno Pět malých prasátek. V knize Poirot připodobňuje pět hlavních postav k jedné dětské říkance a dle jeho názoru povahy zúčastněných přesně vystihují popis jednotlivých prasátek. (Robbi)
  • Ve scénách z dětství maluje mladý Amyas Crale levou rukou, ale ve scénách, kde je dospělý a hraje už ho Aidan Gillen, maluje pravou rukou. (Sebi236)

Reklama

Reklama