Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S04E01. Jeden z nejlepsich dilu. Velmi promysleny od zacatku do konce, jak co se tyce vraha, tak i mateni divaka ci hezkych vtipku (Hastings a jeho historka s kajmanem je fakt roztomila). Poirot je skrze dopisy vyzvan "na souboj" s tajemnym a mozna silenym clovekem, ktery si vybira obeti dle abecedy a podobne jako Fantomas nechava u obeti jakousi "vizitku", abecedni vlakovy jizdni rad. Na kazdou vrazdu je Poirot upozornen, aby znovu a znovu selhal pri prevenci tohoto anoncovaneho zlocinu. Ovsem kazda dalsi vrazda znamena dalsi mozna voditka k dopadeni pachatele. A tak Poirot - i s pomoci pribuznych obeti - zacina rozpletat tento zapeklity pripad. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší TV Poirot. Vygradovaná atmosféra, čitelné vedení případu, kdy je opravdu možno se při sledování dobrat z náznaků i faktů výsledku společně (nebo i před) Poirotem. To u ostatních dílů není zvykem. Zamrzí možná poněkud nevěrohodné nebo spíše málo nenávistné chování usvědčené osoby. Tam bych čekal více patosu a psycho jednání, krátký útěk se schovkou mi neseděl. Jinak ale brilantní detektivka ze staré školy. Ani Japp a Hastings tentokrát nebyli jen směšní příštipkáři, ale skutečně přispěli k zdárnému vedení případu. ()

Reklama

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z nejlepších dílů "Hercula Poirota", kde se ukazuje, že Agatha měla skutečně parádní dar pro psaní detektivních příběhů a zde prezentovala opravdu unikátního vraha. Ten stojí za to, stejně jako celá zápletka, která je parádně vygradována a neskutečně dobře vymyšlena. Tady opravdu dlouho nebudete vědět, kdo zabíjí a proč. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předloha je jedním slovem geniální. Zpracování je jedním slovem parádní. Vždycky mě mrzelo, že Hastings a spol. později vymizel, tady je aspoň vidět, jak moc dodával Poirotovi vtip (scénky se smrdutým krokodýlem) a jak se oba skvěle doplňovali. Ale vrah ABC patří k nejlepším Agathiným nápadům, o tom žádná... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama