Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Vraždy podle abecedy (S04E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The ABC Murders (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1992, 1 h 43 min

Obsahy(1)

Herculu Poirotovi kdosi v pravidelných intervalech posílá dopisy podepsané šifrou ABC, v nichž stojí, kdy a kde dojde k příští vraždě. Pachatel postupuje systematicky, jména obětí i místa činu následují po sobě v abecedním pořadí. Ačkoli jsou Poirot a inspektor Japp informováni předem, prohnaný vrah jim stále uniká. A ještě si s nimi zahrává, když oznamuje, že znovu udeří. S tak drzým zločincem se detektiv dosud nikdy nesetkal! Musí ochránit lidské životy - a čas pracuje proti němu. Mrtvé ale přece jen něco spojuje: všechny navštívil nenápadný podomní prodavač punčoch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První opravdu dlouhý Poirot začíná tam, kde nebohá Anna Karenina skonala kvůli ignoraci ze strany svého (jak některé dívky říkají) "nabíječe". Z oblaku páry nočního Paddingtonu se jako Batman vynoří přechytračelí Belgičan, jež holduje kolínské od Hermése a pralinkám z Gentu. Z vlaku čiperně vyskočí poskok Hastings, jež místo vycházkové hole křečovitě drží vycpaného kajmana, jenž je Herculem nazván krokodýlem. A právě v tomto okamžiku se začíná Hastings chvástat tím, kde že byl a koho tam picnul. Jeho neustále žvanění o sjíždění Orinoka či návštěvy domorodých vesnic maximálně evokovalo vzpomínku na příběh, jež perfektně zvěčnil Jules ve své "Cestě po Orinoku". Od duševně zdravého jedince bych neočekával, že označí hru DOMINO za vůbec nejlepší hru. Několikrát jsem jí hrál a mé mezní uspokojení hodnoty 0 určitě nedosahovalo. Je věčnou škodou, že Hercule v konečném resumé fakticky nemá žádné důkazy - podezřelý se pod jeho (téměř supermanským) pohledem vždy přizná a příští zastávka "šibenice". Spousta lidí tady žblebtá, jak že je Agáta úžasná spisovatelka. Její zmatený a často nezáživný sloh inklinuje k přechodu na jiné britské klasiky, jež váše celkové uspokojení vyšpuntují na úplný vrchol (bod zlomu mezi vrcholem a kontrakcí). 96% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z nejlepších dílů "Hercula Poirota", kde se ukazuje, že Agatha měla skutečně parádní dar pro psaní detektivních příběhů a zde prezentovala opravdu unikátního vraha. Ten stojí za to, stejně jako celá zápletka, která je parádně vygradována a neskutečně dobře vymyšlena. Tady opravdu dlouho nebudete vědět, kdo zabíjí a proč. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když tenhle film není tak napínavý jako knížka, řadí se k těm lepším. Poirot, který lítá po celé Anglii, tentokrát čelí zdánlivě mnohem silnějšímu protivníkovi, který malé šedé buňky několikrát převeze. Suchet opět exceluje a jsou ti i Hastings a Japp. Výborný film, stejně jako většina z devadesátých let. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborně promyšlená detektivka a hlavně první film s Herculem Poirotem, co jsem kdy viděl. Vždycky jsem dával spíše přednost Sherlocku Holmesovi, Poirot mě zkrátka ničím nepřitahoval. A to se ostatně nezměnilo ani po tomto filmu. Zápletka je poněkud překombinovaná (takový ten příběh, který se v reálném světě nikdy nestane), ale všechno to do sebe zapadá, je to prostě dobře vymyšlené. Něco mi v tom ale chybělo, něco, čím by příběh výrazněji vybočil z řady. Možná chci moc, ale tohle byla jen "obyčejná" dobře zvládnutá detektivka. 80%. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama