Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Schůzka se smrtí (S11E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Appointment with Death (více)

Obsahy(1)

Lady Boyntonovou by s chutí zavraždil snad každý. Personálem počínaje a rodinnými příslušníky konče. Zlá, panovačná, do morku kostí nepříjemná žena pila léta krev každému ze svého okolí. Možná že si nezasloužila umřít zrovna tímhle ošklivým způsobem, ale její smrti určitě nikdo litovat nebude. I přesto je ovšem zapotřebí vraha odhalit. Ať už se vraždí v Londýně nebo v syrské poušti.Tak už to prostě na světě chodí a Poirot by byl jistě poslední, kdo by proti tomu něco namítal. Že to ale tentokrát bude tak složitý, hluboko do minulosti zasahující případ, to si na jeho začátku ani nejgeniálnější detektiv světa představit nedokáže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není nad to, když se na Vánoce přesunete kamsi do Sýrie, kde Hercule šetří několikero vražd, včetně vraždy kozy! Vítr víří písek, jež je unášen na hruď ježibaby, vyhřívajíc se na horkém syrském slunci. Jenže ouha, proč tam tam babka jedovatá leží celé odpoledne a ani nemekne? Ona se totiž smaží přátelé! Díra v krku a kozí krev na hrudi - co víc si přát od odkrývání hrobky Jana Křtitele?! 90% ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot se tentokrát vydává do syrské pouště, kde jeden archeolog neustálé pátrá po lebce Jana Křtitele. Přijíždí za ním celá jeho široká rodina včetně všemi nenáviděné jeho manželky. A protože je Poirot poblíž, je jasné, že tu někdo přijde o život. Tentokrát dokonce nejen jedna osoba. Hodně složitý děj na konci graduje geniálním vyřešením, ale také netradičním ne zrovna úplným happyendem. Jde o zcela klasický příběh geniálně nafoukaného detektiva v geniálním provedení Davida "Piorot" Sucheta. Zajímavostí je také účast několika slušně známých herců (třeba John Hannah, který se po Mumiích opět vydal do pouště). Hudba: Stephen McKeon ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět exotika a na pozadí příběhu rodinná tragédie a tajemství. Jediná věc mě mrzí, a to, že podle mě není až zas tak těžké rozlousknout, kdo je vrah, popřípadě aspoň že s tím má co dočinění. Podobná Vražda v Mezopotámii se mi líbila víc, i tak se ale znovu jedná o nadprůměrný film s úžasným Davidem Suchetem, který i kdyby všechno ostatní stálo za prd, film vždycky vytáhne nahoru. Tady navíc v pozadí hraje Purcellova Dido, a to se velmi cení. ()

hany83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tomhle Poirotovi už začínám být vážně naštvaná! Mám pocit, že scénárista si něco šlehnul, jinak fakt nevím...Už snad posté se ptám, PROČ proboha nemůžou knížku nechat tak, jak je (obzvlášť tahle je opravdu povedená) a proč si musí vymýšlet nejen nové postavy, rušit staré, vymýšlet debilní zápletky a měnit i osobu (y) pachatele?? Pak nerozumím tomu, proč se píše Poirot Agathy Christie a ne na motivy románu Agathy Christie. To Katík: Poirot si vlasy barvil (viz Opona). ()

CSSML 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svině je zaříznuta a Poirot je pověřen vypátráním řezníka nebo řezníků. A jelikož to byla velká svině, čekal jsem, kdy se ze zaříznutí vyklube něco víc brutálního. Přišlo mi to logické. Ovšem zápletka s řeholnicí je průhledná až hanba, co by dělala řeholnice při výkopech v Sýrii. Říkal jsem si: ta po ní ale jede, navíc řeholnice skončila opravdu podivně. Tento díl je spolu s Orient expresem jeden z mála, kde Poirot dává více najevo svou víru. Cupitá s růžencem v ruce, pokřižuje se, na závěr konejší všemohoucím Bohem a růženec daruje. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V knižní předloze se značná část děje odehrává na území nabatejského skalního města Petry, ležícího na území Jordánska. Pro svou jedinečnost byla Petra v roce 1985 zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Tyto záběry se filmaři rozhodli natočit nikoliv přímo v Jordánsku, ale v Maroku. Tam se filmový štáb vypravil v květnu 2008. (Agatha)

Reklama

Reklama