Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další výborný britský seriál, tentokrát natočený podle díla mé nejoblíbenější autorky Agathy Christie. Hercule Poirot v podání Davida Sucheta (musim se pochlubit, že mám od něj autogram) je asi nejlepším hereckým ztvárněním tohoto slavného detektiva. Nikdo do této doby ho nezahrál tak dobře jako D. Suchet (tak nějak si ho asi představovala i jeho slavná tvůrkyně). Prostředí staré dobré Anglie zde sálá z každého rohu, každý ze 38 dílů se točí kolem něčeho jiného a v jiném prostředí. Některý je napínavější, jiný zase složitější, romantičtější nebo vtipnější. Naleznout se tam dá skoro všechno. Nikdy nikdo už tyto povídky lépe nenatočí, zato dám ruku do ohně. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Splněný sen každého čtenáře knižní předlohy. David Suchet ve své životní roli je přesnou kopií papírového Poirota Agathy Christie. U tohoto seriálu se zázračně sešlo vše potřebné ke kvalitnímu převedení knižních příběhů na televizní obrazovky. Jednoznačně jeden z nejlepších kriminálních počinů vůbec. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Legrační mužíček !! Veliký parádník, ale nesmírně inteligentní.."Nepatřím zrovna k zástupu fans královny detektivních křížovek Agathy Christie, to spíš právě naopak, nicméně její tvorbě zkrátka její kvalitu nelze upřít, a tak tahle neskutečně atmosférická krimisérie rozhodně platí za britské kulturní dědictví, byť se vlastně jedná o dokonale televizní záležitost s nesmírně nevyrovnanou kvalitou jednotlivých epizod, na čemž nese hlavní podíl viny zejména velká tvůrčí fluktuace, i zejména zpočátku krátká stopáž.. Zde ovšem lidem z LWT vyšla sázka na hlavní hereckou roli, jako se to poštěstí málokdy, když právě neopakovatelný David Suchet s podivně velkými prsty, jehož tvář zná nejspíš úplně každý, aniž by znal jeho jméno, činí celý projekt kultem.. Suchet i dík své dlouhé a pečlivé přípravě na ten nevděčný charakter Poirota hraje tak dokonale, že se mu žádný druhý nemůže rovnat, byť si Hercula Poirota v minulosti střihly už takové hvězdy jako Peter Ustinov či Albert Finney.. No, a tahle Záhada na zámku Styles platí za další výtečnou epizodu výtečného filmového seriálu, která zaujme zejména tím, že se jedná o vůbec první případ slavného detektiva, a tak dojde i na shledání Poirota s Hastingsem.. ()

corona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

seriál nedosahuje úroveň novších a dlhších TV filmov, pár krát som dokonca vraha odhalila skôr ako Poirot /pri TV filmoch sa mi to nepodarilo nikdy/, Poirot klasicky srší sebavedomím, kapitán Hastings sa zmôže akurát na citové vzplanutie k hlavnej podozrivej a dobrý inšpektor Japp vždy neomylne vedie vyšetrovanie nesprávnym smerom a ešte chcem vyzdvihnúť slov. dabing Jána Kožucha ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Toto je seriál, u kterého vnímám jeho vysoké kvality, ale nedokážu je plně ocenit kvůli jeho osnově, která je s železnou pravidelností prakticky stejná: příjezd, konflikt, čin, vyšetřování, kolize, schůze k odhalení vraha, mistrnné odhalení. V zásadě perfektní, ale mě to ruší natolik, že nejsem schopen udržet při sledování plnou pozornost. 65% = 3/5 ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Postavu Hercula Poirota stvořila Agátha Christie v pouhých 25 letech. (avonetka)
  • Hercule Poirot (David Suchet) a spol. letí v úvodu filmu v dvoumotorovém letadle vyrobeném společností De Havilland pod označením "Dragon Rapide DH.89A" nebo též "G-acze", který absolvoval první let 17. dubna 1934. (rey17)
  • Letadlo zobrazené ve filmu je Douglas C-47B Dakota 4. V románu je ovšem typ letadla Handley Page HP42. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama