Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Třetí dívka (S11E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Od smrti své matky není Norma Restaricková v pořádku. Bývá hysterická, melodramatická, několikrát musela vyhledat psychiatrickou pomoc. Ostatně žádný div. Najít na své sedmé narozeniny svou matku mrtvou, to by otřáslo i mnohem silnějším jedincem. A Norma si navíc v sobě celý život nese vědomí viny, neboť té demonstrativní sebevraždě Mary Restarickové by se dalo zabránit, kdyby se tehdy se svou chůvou vrátily domů včas. Je to sice už téměř osmnáct let, zdá se však, že její stavy se průběhem času ještě zhoršují. Ani ona sama už si není svým jednáním jistá. Bylo by však možné, že by nevěděla, že vraždí? Poirot si to nemyslí. A je odhodlán tu sympatickou mladou dámu zachránit stůj co stůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot jako obvykle půvabně šarmantní, miluji jeho cupitavou chůzi. Paní Oliverová je rozkošně praštěná, lze ji mít rád nebo nenávidět - prostě jako obvykle. Norma mně typově vůbec neseděla - a už vůbec jsem nenacházel důvod, čím by někoho oslovila - snad kromě majetku;-). Standardní díl, který má rutinní kvality, ale nepřináší nic co by diváka oslnilo. ()

Empire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprvé za existenci hraného Poirota máme šanci vidět vynechávaného Poirotova "majordoma" George, což určitě potěší ortoxní zastánce knihy. Poirot je zde mírně sentimentálnější, narážím na konec filmu:). Má to svůj logický důvod jednalo se o 35. knížku v pořadí, takže jednu z posledních, jelikož Oponou (39. knihou) Poirot svůj velký život skončil. http://www.youtube.com/watch?v=gyy-v45m9VI&NR=1 ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předlouhé době Poirot, jež má kule na správném místě. Ovšem nelze si nevšimnout skutečnosti, že v každém druhém díle se v závěru zjeví děťátko zemřelé, jež zabilo, aby dědilo. Poněkud otravným faktorem je náhrada za hňupa Hastingse a koumáka Jeppa - kremrole všechno ví, všechno zná, Planetu opic viděla dvakrát... Inu výtek je dost, ale pokoukaná je to na úrovni. 90% ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S11E03. Trochu psycho-dil. Hned na zacatku se totiz k nejake vrazde prizna neznama mlada dama a utece. A v tom duchu je s ni vetsina scen, protoze na tom je zalozena i zapletka, udelat z ni cvoka. Bohuzel i samotna herecka - Jemima Rooper - je zvlastnim zpusobem skareda i hezka zaroven. Neni to vylozene odpudivy typ, ale ma tak divnou celist a opuchle rty, ze kdyz se k tomu pridalo to jeji vysilovani, at ji zavrou jako vrazedkyni, mel jsem chut ji dat facku, at se probere :)) Ale asi byl zamer nekoho takoveho do role vybrat. Aby byl divak na pochybach, jestli po ni po ni muzi jedou kvuli penezum nebo by se mohla opravdu nekomu libit. Takze je to herecka tak trochu "na hrane" v tomhle smyslu :) Pribeh je opet docela zamotany a nektere momenty jsem si poustel znovu, protoze se mi ta jmena tri spolubydlicich - a mrtvych ci zijicich matek a chuv - trochu motala, ale pointa je dobra. Sice je to obtizneji uveritelne, snazit se na nekoho hodit vrazdu zpusobem, aby se dotycny zblaznil, ale budiz. Samotny konec je natocen dokonale a je i dojemny. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní "suchet-poirotovka" o mladé dívce, která se jednoho dne objeví u Poirotových dveří a přizná se k vraždě, kterou ASI spáchala. Potom ovšem uteče a šedé mozkové buňky začínají tušit nějakou nekalost. A když se brzy opravdu objeví mrtvá starší dáma, která byla chůvou oné dotyčné a navíc bydlela ve vedlejším bytě, je jasné, že Poirot bude mít co dělat s novým, hodně zamotaným, případem. Tentokrát je děj hodně náročný na jména, ale ani to nebrání výtečnému požitku z kvalitní detektivní podívané. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama