Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Třetí dívka (S11E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Od smrti své matky není Norma Restaricková v pořádku. Bývá hysterická, melodramatická, několikrát musela vyhledat psychiatrickou pomoc. Ostatně žádný div. Najít na své sedmé narozeniny svou matku mrtvou, to by otřáslo i mnohem silnějším jedincem. A Norma si navíc v sobě celý život nese vědomí viny, neboť té demonstrativní sebevraždě Mary Restarickové by se dalo zabránit, kdyby se tehdy se svou chůvou vrátily domů včas. Je to sice už téměř osmnáct let, zdá se však, že její stavy se průběhem času ještě zhoršují. Ani ona sama už si není svým jednáním jistá. Bylo by však možné, že by nevěděla, že vraždí? Poirot si to nemyslí. A je odhodlán tu sympatickou mladou dámu zachránit stůj co stůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně jsem chtěl dát jen tři, protože tenhle díl mi osobně nic moc neříká (ale to je jen můj názor), ale za ten dojemný závěr, kdy i Poirot zaslzí a zateskní si, musím tu čtvrtou přidat. Jinak díl je krásně psychovyšinutý, zvlášť hlavní hrdinka pochopitelně a rodinné vztahy jsou tak propletené, že i Agatha se v tom podle mě musela pořádně motat. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak já jsem ČT vděčný, že aspoň jedenkrát v týdnu nechá člověka upřímně se na něco těšit. Už i mojí tetě se začala Ordinace eklovat a dala na mojí radu ať zkusí Poirota a uvidí. O půl 10 se nestačila divit, co dokáže jedno tlačítko na ovladači. Celá nadšená se radovala, že jí televize donutila svým pořadem taky trochu přemýšlet a nejen tupě a nudně zírat na něco, o čemž sice ví že je kravina, ale když oni jsou kraviny všude. Nevěřila, že ve čtvrtek od 20:00 hodin můžou vysílat smysluplný film. A já jsem zas upřímně rád, že Poirot si získal srdce dalšího diváka. Ano to vše dokázala Třetí dívka... Knižní předlohu jsem sice nečetl, ale rád jsem uvěřil tomu, že ji film překonal. Je opravdu velmi povedený. Poirot a Oliverová pohromadě, z toho se musí vymáčknout něco navíc... a taky že jo. Zoë Wanamaker mě utvrdila v tom, že pro paní Oliverovou se narodila stejně tak jako David Suchet pro Poirota. Děj sice není tak napínavý jako obvykle, ale nemusí být každý den posvícení že ano... obzvlášť když se tu nachází plno další věcí, které si žádají pozornost: hudba, kostýmy, interiéry, exteriéry atd. A poslední scéna je opravdu nevídaná, kdypak se nám znovu naskytne možnost vidět, jak se z bystrého oka samotného Hercula Poirota valí slza? ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět krásně zamotaný díl, kdy vás prostě baví sledovat, jak se Poirot dostane k tomu, kdo je vlastně vrah. V tomhle případě to však rozhodně není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, a Poirot odhaluje tolik skutečností, které vás prostě překvapí. A myslím, že v tom nejpozitivnějším možném smyslu. Navíc je zde i větší prostor pro humor. ()

kiararaftl 

všechny recenze uživatele

Škoda. Nezdieľam názor ostatných, že film prekonáva knihu. Z Poirotoviek je to naozaj trochu slabšia knižná predloha, ale napriek tomu by bolo lepšie držať sa jej. A záverečná scéna, ktorá všetkých dojala nikdy v knihe nebola, /spoiler/ Norma Davida nemilovala, chudák ten zomrel, a takisto veľa zápletiek sa vynechalo, identita Norminej macochy a to, že zabitá žena nebola žiadne pestúnka ale milenka. Ani to, že by Normu otec nenávidel v knihe nebolo zmienené. Jednoducho dej je príliš iný. Škoda, že už diely nie sú robené takým štýlom ako tie prvotné, mne táto moderná kamera, temná hudba, výrazný strih akosi nesedí. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama