Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Pablinho 

všechny recenze uživatele

"I'm gonna see you next week but Steve never wants to see you again..." :) Parádní inteligentní humor i výborný výkony herců, kterym jsem věřil každý slovo, i když De Niro občas přehrával - scéna, kdy se rozbrečí jak malej kluk, je hodně falešná :) Každopádně tahle gangsterka s občas vážnou i humornou notou příjemně pobaví, byť to neni žádnej celovečerní trhák. Jo, a Kudrow je trošku otravná, to asi ten hlas... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Přesně ta komedie, na kterou se dá dívat pořád. Ikdyž po letech člověk zkoukne třeba jen jednu část mezi reklamama v televizi, ví o co jde a znovu se zasměje dobrému humoru. Skvělé je vidět herce typu Palminteri nebo Viterelli v lehce netipických rolích v tipickém prostředí. O představitelích dvou hlavních rolí netřeba diskutovat. Ti jsou úžasní jako vždy. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Unikátne psycho-komické dialógy s uštipačným podtónom, ktorými doslova srší počas celého deja dvojica De Niro-Crystal sú na nevypozeranie, rovnako ako aj inteligentná zápletka s gustióznym talianskym šarmom mafiánskych filmov. Akurát Lisa Kudrow, snažiaca sa vymaniť spod nápepky mena 'Phoebe' mi sem moc nesadla, ale to bude asi tým dabingom. 80%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Obávaný šéf newyorké mafiánské rodiny Paul Vitti má psychické problémy. Potí se mu ruce, trpí pocity úzkosti a brečí u romantických seriálů. To je v jeho postavení nejen potupné, ale také nevhodné, protože hrozí válka gangů. A tak si Vitti najme psychiatra Bena, který ho dokonce zastupuje na celostátním mafiánském sjezdu. Párkrát jsem se zasmál, ale spojení De Nira s Crystalem nic extra nepřineslo. De Niro hrál s gustem svého mafiána a Crystal snaživě sekundoval. Bez nich by film nemohl vůbec existovat. 60% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velice kultivovaný film uchopivší komediální žánr za tu nejjemnější, a přitom ladící strunu. Problém je v tom, že nevíme, co si z něj vzít, a zda-li vůbec něco, není-li jeho smysl pouze napružení diváctva a vyvolání jakéhosi pocitu, že tu přece ještě něco vyššího je, i když nám asi zůstane odepřeno dozvědět se co. V opačném případě se pak může jednat o milou rodinnou komedii, která byla poněkud přepálena, či naopak o docela cynické svinstvo, zkomponované právě tak, jak bylo třeba. Veškerého účinku tu jest dosahováno střetnutím antagonistických herců a jejich projevů, totiž Roberta de Nira, jenž svoji roli pojal nadmíru ironicky, a obvyklého živého přednesu Billyho Crystala. Účinek se dostavil v dostatečné míře, ale stále zbývá rozřešit otázku toho, zda si z nás střílí více zkarikovaný gangster, anebo až nebezpečně normální psychiatr Ben Sobol. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy doktor Sobel (Billy Crystal) poslouchá ženu, která sedí v jeho ordinaci vedle manžela a popisuje, co na ní vyžaduje při sexu, měl původně chybět právě manžel. Billy Crystal si však myslel, že pokud ho tam posadí, scéna bude ještě vtipnější. Do jeho role byl obsazen vedoucí zvukového oddělení filmu Lese Lazarowitz, který byl nejtěžším členem filmového štábu. (Othello)
  • Uvnitř každé restaurace, která se objeví ve filmu, někoho zastřelila mafie. Kromě Spark´s Steakhouse, kde proběhla vražda před ní. (Othello)

Reklama

Reklama