Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Šmarjá, tohle je ale fakticky dobrá záležitost. Nevím do jaké míry to byl úmysl autorů, ale tohle už je parodie na Kmotra, i když v žádným případě přímá. Kadence hlášek je razantnější než kadence běžného mafiánského samopalu nošeného v podpaží za plstěným sakem. Takže tatatatata. Crystal je fakticky jako krystal, vybroušený humor, skvělé gegy, nepřehrává sám sebe jak by k tomu jeho role vybízela. De Niro vytvořil křehkou a velmi vtipnou karikaturu sám na sebe, na svoje role drsných mafióso a jen dokázal, že tohle je Pan herec. Když se v mafiánovi trhne podvědomí, chladná bouchačka se mu změní ve stříkací pistolku a vůně betonu, do kterého zalejvá smradlavé nohy nepohodlných kumpánů mu vhání slzy do očí, je na čase to zabalit. Jen teda nedejbože při pořádný řádný přestřelce. „Toho sem zastřelil já?“ „Ne doktore, ten je můj. Vy ste si vystřílel Chevrolet a támhle tu lednici.“ Docela škoda, že se tomuhle filmu dostalo tak rozpačitýho přijetí. Proč dávám 4? Je to skvělá komedie, ale nikoliv dokonalá komedie. Je to sranda, ale ne mega sranda u který bych sotva ovládal onen pověstný močový měch. Dobře natočený, ale má to rezervy. Ale dá se na to koukat víc než dvakrát. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Po přeceněné a podprůměrné komedii Fotr je lotr se u mě tímhle filmem Robert De Niro rehabilitoval v žánru komedie.Dokázal dokonale vystřihnout prakticky parodii na své kultovní mafiánské postavy a hlavně díky němu tahle komedie velmi dobře funguje.Billy Crystal se s ním dobře doplňuje,humor ani na chvíli nesklouzne ke trapnostem a Lisa Kudrow mě jako fanouška Přátel moc potěšila.Zkrátka nic převratného,ale strašně fajn. 75 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V tejto komedii si Robert De Niro famozne striela zo svojich slavnych mafianskych uloh. Cely cas je neskutocne rozkošny a zaroven vtipny. Bohuzial jeho protihrac Billy Crystal mu nie je rovnocennym partakom a Crystalova linia je vlastne absolutne nezaujimava. Vo chvilach, ked mu islo o zivot, tak mi to bolo uplne jedno. Keby namiesto neho obsadili napriklad Robina Williamsa, tak by to bola bomba. Crystal je sice sympatak, ale ani si nespominam na nejaku jeho komediu v ktorej by ma rozosmial natolko, aby som mal chut ju vidiet znova. Film sa mal viac venovat De Nirovi a celemu tomu mafianskemu pozadiu, ktore mohli zosmiesnit este viac. Napriklad scena citujuca Kmotra je fantasticka. Takych tam malo byt ovela viac. Aspon ze sa vydarilo obsadenie viac ci menej znamych mafianskych xichtov. Najviac ma bavil Joe Viterelli ako blbec Jelly. Mimo vykonov uchvatneho De Nira a par vedlajsich zabavnych postaviciek to je len priemerna komedia, ktora koncept mafian s psychickymi problemami ani zdaleka nevytazila tak dobre ako serial Sopranovci. Ale kvôli De Nirovi to je pre fanusikov mafianskych filmov povinnost. 6/10. CZ dabing je solidny, ale Meduna sa na De Nira absolutne nehodi, takze som to po chvili radsej prepol na original. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Ak sa vás náhodou na niečo spýtajú, hovorte dlho o ničom. Dokážete to?" - "Som psychiater." Inteligentná paródia na mafiánske príbehy, do ktorých je nainplantovaný osviežujúci humor o priemernom psychiatrovi a jeho rodine a "rodine". Dialógy medzi Robertom De Nirom (ŠPINAVÉ ULICE, KRSTNÝ OTEC 2) a Billym Crystalom (DOBRODRUHOVIA Z VEĽKOMESTA) odsýpajú jedna radosť a vyložene dobrým dojmom zaváňajú podporné roličky (Joe Viterelli alebo Chazz Palminteri, ktorý je De Nirov dobrý priateľ, viď. PRÍBEH Z BRONXU) a Lisa "Phoebe" Kudrowová neprekáža. Ak sa vám zápletka pozdáva, vyložene odporúčam aj vážnejších "Sopránovcov" (naopak, neveľmi odporúčam slabú dvojku - ANALYZUJ ZNOVA). Kino Považan 1999 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

De Niro je paradoxně (i když pochopitelně) nejsilnější v těch nejméně komediálních momentech, kde svými strhujícími gesty a mimikou dává vzpomenout na role drsných mafiánů a gangsterů, ve kterých po několik desetiletí s úspěchem tolik exceloval. Některé vtipy se v této poměrně solidní komedii povedly (fuckin' Greeks), jiné nikoli (plačící De Niro). Spousta scén působí jakoby přebytečně (svatby) a tempo je taky poměrně nevyrovnané. Ještě že celková stopáž je relativně krátká a vše tak končí rychleji než by jste řekli slovo nuda. Jednoduchá, přesto docela zábavná variace na drsné hochy v komediálním přebalu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Postavě Billy Crystala má sen, ve které se objeví Kmotr. Robert DeNiro hrál ve druhém díle Kmotra. (don corleone)
  • Do role Primo Sidona navrhl Chazze Palminteriho sám Robert De Niro, protože spolu pracovali již na filmu Příběh z Bronxu. (Othello)
  • Postava Paula Vitti byla inspirována životním příběhem mafiána Johna Gottiho. (don corleone)

Reklama

Reklama