Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době útoku na americkou ambasádu přijíždí do Hongkongu na dovolenou losangeleský detektiv James Carter. Jeho přítel, zdejší policejní inspektor Lee, se domnívá, že explozi má nejspíše na svědomí gang Rickyho Tana. Večer jdou společně do nočního podniku, který patří Tanovi. Zatímco Lee pátrá v zákulisí, Carter se dobře baví. Lee zahlédne v klubu obávanou gangsterku Hu Li. Pokusí se ji pronásledovat, ale žena unikne. Krátce nato se stává cílem útoku hongkongská policejní stanice. Lee se domnívá, že Carter zahynul v troskách. Ten se pustíl do pronásledování Rickyho Tana až k jachtě, kde se právě začíná večerní párty. Dostane se na palubu a seznámí se tam s Isabellou, milenkou amerického milionáře Reigna. Pak narazí na přítele, který na loď tajně pronikl. Jsou zajati a předvedeni před Tana. Chce, aby mu Lee pomohl opustit město, je však náhle zastřelen Hu Li. Rozzlobený policejní náčelník odvolá detektiva z vyšetřování a přikáže mu, aby Cartera dovezl na letiště a posadil do nejbližšího letadla směrem do Spojených států. Muži se dohodnou, že budou pokračovat v pátrání. Než se jim podaří případ uzavřít, čeká je ještě řada životu nebezpečných situací, nečekaných zvratů a překvapení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dvojice Chan-Tucker je překvapivě docela fajn. V ideálním případě bych viděl hláškujícícho Tuckera neustále jen stát a sledovat všude kopajícího Jackieho, který se neusměje. Občas je mit o splněno a mé srdce plesá, občas není a má nechuť ke klaunovské póze Jackieho se vrací. Jen nechápu, že když ve dvojkách má být všeho více, proč akce je tu méně a povídání naopak víc. Opačně by to nejeden divák jistě ocenil. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem první dva filmy a hodnotím je zcela stejně. Humorem naplněná akční komedie, která skutečně stojí za to. Ona dvojice, z níž vtipy srší zejména Chackie se snad hledala celou věčnost, než se konečně našla. Ačkoliv je film vtipný, dokáže diváka zcela zchladit, když se přijde na hlavního záporného hrdinu, s nímž scény vždycky stojí za to. Ačkoliv je snímek dobrý, není dokonalý. Dějem totiž trošku nudí, neboť je strašně natažený. Bojové scény sice jsou fajn, ale nemusí být zase všude. Za mě 4/5 ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Slabé...Jackie Chan nedostává moc prostoru pro své gumově-akrobatické exhibice a to je škoda. Obzvlášť po tom, co se z Chrise Tuckera stal neuvěřitelně nemožný a nevtipný tlučhuba. Pár scén ale ujde...Další věcí, která mě mrzí, je trestuhodné nevyužití Zhang Ziyi!! Protože na ni nemá ani Roselyn Sanchez v černém prádelku z jarního katalogu Victoria`s Secret ;))... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

O sto procent méně akčnější a o sto procent více ukecanější. To věru není dobrá kombinace a když se k tomu přidají již poněkud vyčpělí a opotřebovaní hrdinové, kteří cedí naprosto stejné hlášky jako před pár lety, nesympatičtí hlavní záporáci a neslaně nemastně natočená akce, nevznikne z toho žádné veledílo. Potěší sympatická agentka tajná služby a několik otoček a chvatů hvězdy východu, ale jinak opravdu není důvod vidět tento film jednou, natožpak vícekrát. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Po zdařilé Křižovatce smrti přichazí díl druhý a já jsem rád, že si tvůrci usmysleli, že natočí pokračování. Akčnější, svižnější, a zábavnější film, který má i lepší scénář než díl předchozí, tak těmito slovy by se dal tento kousek vyjádřit. Chris Tucker už mi lezl méně na nervy a kdykoliv se objevil na plátně tak jsem se chtěl smát, protože to co předvádí je nezapomenutelné a velmi vtipné. Jackie Chan předvádní více bojového umění, které je neuvěřitelné. Dále potěšila přítomnost krásné Roselyn Sanchez. Určitě lepší než jednička a já se těším na díl třetí!! ()

Galerie (86)

Zajímavosti (33)

  • Ke scéně, v níž Jackie Chan (Lee) a Chris Tucker (Carter) běží nazí po ulici, režiséra Bretta Ratnera inspirovala podobná scéna z filmu Agent z Hongkongu (2001), který Jackie natočil těsně před Křižovatkou smrti 2. Scéna byla natočena “naostro” a bez komparzu, filmaři totiž neměli povolení zablokovat provoz na ulici. (SG-1)
  • Během natáčení scény, v níž Lee (Jackie Chan) a Carter (Chris Tucker) vyskočí z okna hotelu Rudý drak a poté se na drátech zhoupnou dolů, se místem natáčení prořítila dvě auta, která se pronásledovala. Patrně šlo o opilé turisty, kteří se dostali do hádky s místním řidičem taxíku. Když se obě auta přehnala přes natáčecí plac, jen těsně minula členy štábu, komparzisty a obrovský jeřáb s kamerou a členy štábu. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Řidič a pasažéři taxíku byli zadrženi policií. (SG-1)

Reklama

Reklama