Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po letech, když jsem se k tomuto filmu opět dostal, musím přehodnotit svůj status a zvýšit hodnocení. Nejedná se o nic převratného nebo snad originální, délka je poněkud přestřelená a romantická linka by mi zde kvůli své podobnosti s "harlekýnkami" vůbec nechyběla ale díky dobrým hercům, úžasné práci s kamerou a tím dokonalým prostředím se mi film opravdu hodně líbil, melancholicky pomalý vyprávěcí styl mi také sedl a i přes odstrašující filmovou stopáž se nedá říct, že bych se nudil. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Romantickým filmům se spíše vyhýbám, ale tenhle není vyloženě marný; má určitou přidanou hodnotu - není vůbec hloupý, nabízí hlubší, byť nijak zvlášť originální témata k zamyšlení. Hezké prostředí, hezká hudba, dobří herci... Být film o hodinu kratší, neváhala bych se 4*. Ty bezmála tři hodiny na mě byly bohužel příliš vleklé a místy nudné. 65% ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem s ohodnocením, protože význam slova kýč dost možná tenhle film naplnil až po okraj a dlouhé je také jen o něco méně než Lovosice, ale dívat se necelé tři hodiny na přírodní krásy (tím nemyslím Redforda)? Dívat se necelé tři hodiny na toho nádherně urostlého hřebce (čímž taky nemyslím Redforda)? Dívat se necelé tři hodiny na krásu a city ve všech podobách, za které z velké části vděčíme jednomu sympaťákovi s blonďatou kšticí (tentokrát myslím Redforda)? Proč ne? Jestli je kýč věc líbivá, tak Zaříkávač koní nejspíš kýč je, protože se mi líbil dost. Pro někoho je to reklama na Marlboro natažená do neúnosné délky a umění jsou pro něj duševní zvratky nějakého věčně ožralého a zfetovaného rebela bez příčiny, pro mě je umění vdechnout život kráse a najít krásu v životě. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Mám rád koně (a ne, (byť „masák“) výjmečně nemyslím (koňský) salám, mám rád (nespoutanou) přírodu, mám rád volně plynoucí Redfordovu režii a mám rád Roberta jako herce. Položme si (řečnickou) otázku. Můžu mít nerad tento snímek?! ANO, tak prosté to někdy bývá. Téměř to vypadá, že si Robert tento snímek střihnul pro svoje potěšení a nutno jedním dechem dodat, že i pro to mé. Vzhledem k faktu, že si zdejší drtivá většina dává dobrý pozor, aby neodkryla „duši nevyléčitelného romantika“, tak byť já se za něj rozhodně nepovažuju, bez mučení přiznám, rád jsem se nechal unést. (Za)snít , stejně jako (po)zastavit se (člověk) občas musí, aby se posléze opět probral a nadechnul do reálného života. Takže, děkuji Roberte! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Od tohohle jsem moc nečekal. Koukal jsem se jen proto, že v tom hraje mladá Scarlett. Předpokládal jsem, že to bude lehce nadprůměrný film, se Scarlett. Ale to jsem se zmýlil. Je to velice nadprůměrný film, který mě dostal. Přiznám to bez dlouhých vytáček, mě se to sakra líbilo. Redford jako režisér to zmákl fakt skvěle, Kristin Scott Thomas byla perfektní a mladá Scarlett.. ta už tehdy předvedla, že s talentem se člověk narodí. Takže za mě je to hodně čistých 100 %. A nemalou zásluhu na tom má i výborná kamera a skvělá hudba. Tohle je prostě snímek, který vás chytne za srdce a nepustí až do posledního záběru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Scény natočené s herečkou a speváčkou Betty Buckley boli nakoniec vystrihnuté z finálneho filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama