Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ovdovělý, světově proslulý neurochirurg Michael Hfuhruhurr (Steve Martin) je vlákán do manželství bez lásky s Dolores Benedictovou (Kathleen Turner), kterou zajímají pouze jeho peníze. Během cesty do Vídně na lékařskou konferenci se zamiluje do mozku naloženého v líhu a také se zaplete do vražd, které na svědomí tzv. Výtahový vrah. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

charge 

všechny recenze uživatele

Nejdementnější, nejtrapnější a nejšílenější komedie s Martinem, která mi připomněla Návrat vražedných rajčat, což byl přímo děs. Ale je fakt, že taková Hlava rodiny není šílená, ale jen šíleně trapná a dementní. Odpad nedávám jen díky přítomnosti Kathleen Turner. S Martinem doporučuji s ním nejlepší Letadla, vlaky, automobily, ale tohle raději obejít. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice tu poněkud často hapruje tempo, ale když pominu tohle), kupodivu jsem si ten film dost užil. Má to v sobě především dost absurdního humoru a zrovna přesně toho, který mi tak sedí, takže jsem se u nemalého počtu scén dost bavil. Navíc zajímavých šílených nápadů to má taky celkem dost, což už vlastně plyne i ze zdejšího obsahu. Své mouchy to sice má, ale popravdě mě už dlouho žádná sci-fi komedie takhle nepobavila, takže jsem s tím filmem nakonec ještě spokojenější, než bych asi být měl - ale upřímně, ono by to stejně vyšlo na úplně stejný počet hvězdiček. 4* ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

"Mozgy ma fascinujú, lebo majú podobne slizkú a mazľavú hmotu ako červy." Uletená komédia, pri ktorej som si uvedomil, ako vnútorné naladenie formuje tvár. Steve Martin dneška je ulízaný trapák s tvárou slizoidného komika reprezentujúceho oficiálnu líniu humoru. Začiatkom 80. rokov to ale bol normálne sympatický ďábel - prístupný takýmto gejzírom šibnuto odvalených a zároveň inteligenciu neurážajúcich gagov. ()

dezert 

všechny recenze uživatele

Chvílema geniální a chvílema ne-až-tak-geniální, ale vždycky hodně legrační komedie, na které je poznat Reinerův rukopis (naprosto imbecilní věci a absurdity podáváný jako samozřejmost). Steve Martin tu jede jak blázen. -"Doktora XY zabili v Evropě!" -"Ano, takže nejen, že je mrtvý, ale je i 10 000 km daleko!" ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Hlavní Murphyho axiom zní: Dokonalé ženské tělo a dokonalý ženský mozek příroda vždy rozdělí mezi dvě ženy – jedna dostane tělo, druhá mozek. První dodatek axiomu: Pokud dojde k přírodnímu omylu a žena dostane do vínka dokonalé tělo i mozek, brzy se vše napraví a žena buď zoškliví nebo zhloupne. Druhý dodatek axiomu: Pokud příroda zapomene opravit svůj omyl, ukáže se, že to je program maximum a že je žena navíc dokonalá mrcha. Třetí dodatek axiomu: Takto ženy vidí muži. ___ Vedlejší Murphyho axiom: Dokonalý chlap, který je zároveň dokonalý empatický inteligentní gentleman, je omylem přírody, protože neodpovídá jejím plánům šíření genů. Jediný dodatek vedlejšího axiomu: Pokud dojde k přírodnímu omylu, ukáže se nakonec, že ten dokonalý muž je homosexuál nebo asexuál. ___ Nediskutovatelný Murphyho výrok: Žena má vždy pravdu. Pokud žena nemá pravdu, mýlí se ten, kdo si to myslí. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Tento film byl oblíbeným snímkem Donalda Hardena, který vyluštil šifru vraha jménem Zodiac. (Mornastr)
  • Název metody mozkové operace Dr. Hfuhruhurra (Steve Martin), tzv. cranial screw-top (metoda lebečního víka), později inspiroval britskou punk-popovou skupinu Cranial Screwtop, která název převzala. (PogoJoe)
  • Jedna ze scén („...jakékoliv znamení, zatím tě dám na záchod“) se v ČR proslavila díky pořadu Banánové rybičky (od r. 1999). (Loik)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Reklama

Reklama