Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Impérium se snaží vylákat Obi-Wan Kenobiho. (Disney+)

Recenze (76)

Mr.Baboon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já už od tohohle fakt nic nečekám. Naopak, na každý díl se vlastně už docela těším a jsem u toho vždycky zvědavej, kolik dalších pičovin na nás Disney v Obim vybalí. Hůl jsem nad seriálem zlomil už po 2. díle. Na Manda a Bobu (který byl sice taky slabší...) se může tahle parodie na vysokorozpočtový seriál jen dívat závistivě z povzdálí. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

strašně moc bych chtěl mít tenhle seriál rád a užívat si návrat do nostalgie, ale tvůrci do toho soustavně hází vidle a když už se objeví dobrý nápad a navíc mají k dispozici poměrně drsného Vadera, tak to vždycky zadrbou nějakou blbostí, která bije do očí i na poměry jiných SW nelogičností. Tady je to půl hodinové střílení do dveří, které pak otevře sestra během pěti vteřin mečem, přestřelka v hangáru, kdy po sobě všichni střílí z metru, nijak se nekryjí ale nikdo nikoho netrefí atd atd. Ano, ta nostalgie v určité míře funguje a díky ní (a Vaderovi) tomu nemám srdce dát dvě, ale faktem je, že poslední díl už tuhle zmatlanou sérii zachránit nedokáže...50% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obi-Wan si oklepal z pláštíku MEH a konečně se zúčastnil epizody, která se dá nazvat dobrou! Jistě, opět tu máme otravné voloviny i srandovní klišé, ale za tím vším se konečně odehrává něco, co má napětí, zvraty a vývoj. I ta akce byla chvílemi cool (nebo aspoň skorocool). Prostředí sice tentokrát nepotěší a hudba je vyloženě strašná (bezradné instrumentální bouření, jímž se Natalie Holt Williamsovi nepřibližuje ani na dohled), ale v kontextu předchozího dění bych tady navzdory relativní banalitě zpracování vyplivl opatrnou sedmičku. May the force be with poslední epizoda! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Sledovacie zariadenie znemožní rebelom únik a tak ich Impérium dobehne. Začína bitka o holý život do ktorej sa zapojí aj sám lord Vader. Tretia sestra sa vráti späť do minulosti a pohne sa v nej svedomie. Prevedenie: Vynikajúca epizóda plná akcie od začiatku do konca. Dostavujú sa aj tie dlho očakávané emócie ktoré absentovali v prvých dieloch, ktoré stavali výhradne na nostalgií. Teraz je príbeh plnohodnotný. Som spokojní a teším sa na finále. 94% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedním z častých zkratkovitých rozhodnutí bývá moment, kdy v průběhu seriálu začne divák vytýkat díry v ději a nejasnosti, kdy je přitom jasné, že seriálu zbývá ještě nějaký čas a všechny ty nejasnosti a záhady se mohou časem smysluplně vysvětlit. U předposlední epizody Obi-Wana Kenobiho tak tomu v pár bodech je, semifinále ovšem přitom nepůsobí čistě jako damage control. Jedno skvělé rozhodnutí za všechny v rámci této epizody? Vsadit hned na začátku na zásadní flashback, rozsekat ho na několik pasáží a následně ho celý dovést do smysluplné pointy, který navíc dokáže zalepit jednu údajnou nedotaženost, která pramení už z původních Star Wars. Háček pochopitelně spočívá v tom, že ne všem fanouškům bude výsledek vyhovovat, finální rozuzlení této jedné stěžejní záhady ovšem více vypovídá o duchovním směru Jediů. A i díky tomu se dá v průběhu více a více pochybovat nad tím, co vlastně definuje pravého fanouška Star Wars. Mnoho elementů zůstává při starém. Z Dartha Vadera jde nadále ten pravý respekt, který by z něj jít měl (především ve dvou stěžejních momentech), Ewan McGregor dokáže charakter Obi-Wana Kenobiho prodat i při mlčení skrz pouhá gesta v obličeji a v režii Deborah Chow je tam pořád cítit ta pravá esence Star Wars. Akce je v případě 5. epizody ještě o poznání zajímavější a solidnější, klíčové je ovšem vyvrcholení s charakterním obloukem Revy.  S novým odhalením ohledně Revy se rázem objevuje tak trochu jiný pohled na Rozkaz 66, především se na ní dokládá, že si Obi-Wan Kenobi očividně vyčítá existenci Dartha Vadera, přitom sám v duši bojuje s tím, že by měl být Vader zavražděn. Přesně takové drama se dalo od seriálu očekávat a díky skvělému McGregorovi se to zoufalé rozpoložení skutečně dokáže naplno předvést.  Dva stěžejní souboje se světelným mečem mají prozatím nejlepší choreografii v rámci celé minisérie. Satisfakci dodává už jen Darth Vader, pro kterého je další souboj jen denním chlebem, zatímco jeho protivník se s ním utkává s pocitem toho největšího hněvu a touze po odplatě. Vader díky tomu pořád dokáže působit jako nezastavitelné zlo, největší sílu má ovšem moment, kdy si Vader uvědomí v čem pořád dělá tu zásadní chybu. Jedna stěžejní věta ve Star Wars: Nová naděje rázem dává naprostý smysl. V rámci páté epizody je výrazná poměrně hravá kamera, která v mnoha momentech nestojí na místě. Záběry z bitevní scény díky tomu působí věrohodně chaoticky, hodně tomu všemu napomáhá i nadále solidní soundtrack šikovné Natalie Holt. Stěžejní jsou ovšem jednotlivosti, které dokazují, že o Star Wars skutečně pořád pečují lidé, kteří je mají rádi. Platí to i o režisérce minisérie Deborah Chow, v jejich rukách minisérie Obi-Wan působí nadále povedeným způsobem, kdy jen stačí doufat, že finále nebude obřím zklamáním. Negativisti 1. kategorie si ovšem určitě něco najdou.... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Více než pozoruhodná jména skrývaly znaky napsané v Aurebesh – Corwin Shelvay, Djinn Atlis a Roganda Ismaren. Jsou to jména tří rytířů Jedi, kteří byli součástí „Star Wars Legends“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama