Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (71)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve finále poslední epizoda doručila vše, co měla, jen možná v méně epičitějším měřítku, než jsem čekal. Souboj byl na seriálové poměry hodně dobrý a určitě nejlepší, co jsme doposud z těch šermířských souborů pod Disneym viděli. Na druhou stranu jsem doufal přeci jenom více interakce mezi Vaderem a Obi-Wanem, chyběla mi tam zmíněná Padmé. Obi-Wan se mohl pokusit ve Vaderovi probudit Anakinovu stránku a trochu mě mrzí, že se to za těch šest dílů ani nepokusil. Celkově to nebylo špatné, jen takové brouzdání po povrchu. I ten návrat dvou velkých postav byl spíše z nutnosti než z nějaké podstaty, že by měly v příběhu místo... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí epizoda mě bavila mnohem víc, což je vzhledem k finále poněkud smutné, ale zde bohužel dám poprvé za pravdu některým remcalům na chyby ve scénáři. Epický souboj je sice fajn, potěší konečně starý zlý hudební motiv i cameo které bylo průhlednější než řízek v Eurestu, na druhou stránku dělá scénář z Obi-Wana bohužel masového vraha. Dokola a dokola není schopný dorazit Vadera a ten po tomhle zabije kolik lidí? Celé planety? Na druhou stránku scénář Hvězdných válek byl vždycky ultimátně debilní. Vemte si konec epizody 6. Vader je masový vrah ale stejně si vesele s Obím a Yodým skáknou na duševní škopek a vše je zapomenuto. Proto se zdejším dementním kreténům stejně musím pořád dokola smát. Hvězdný války byly vždycky píčovina na efekt, aby si normální diváci užili hloupé sci-fi, ti hloupější se v kostýmech ládovali v kině předřazeným popcornem a ti nejdebilnější se na comic conu v převleku Troppera promenádovali jak dementi. Celý tenhle seriál měl být o tom, jak uvidíme mladého Obi-Wana ještě jednou seřezat Vadera a toho jsme se dočkali. Každému kriplovi, kterému tady u komentářů sviští trojky a méně doporučuji epizodu 4, vlhčené ubrousky a kukandu, jak se starý dědula Obi-Wan nechá vypařit nemotorným kaskadérem rychleji, než zmizí kýbl čokolády z mrazáku starý panny, nebo vaše masturbační ubrousky vedle PC. Hlavu vzhůru dementi, bude ještě druhá série, můžete mozečky startovat dalších pár hodin po šesti epizodách. 80%. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prenasledovanie destroyer-om, asi nie je az take riziko, ked vas jeho kanonada moc trapit nemusi. :) Inak len dve akcne pasaze, ktorymi sa v deji prepina. Popravde mi nebola motivacia "tretej sestry" moc jasna. Zvlast po tom debakli, co sa jej dostal na konci predosleho dielu. Neskor uz len povinna jazda a ruzove zajtrajsky v duchu SW. Slabsi priemer. Nostalgicky potesil len Liam v zavere. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemyslím si, že by finále nabídlo nějaký převratný zvrat, nebo něco opravdu šokujícího, a převratného, a to i ve vztahu ke zbytku seriálu. Očekávaný souboj byl fajn po choreografické stránce, stejně fajn po dialogové (Propojení hlasu Vadera a Anakina) o něco horší po technické (zas nebylo mnohdy nic vidět...) a nejhorší po logické, kdy Obi jde do toho s tím, že jeden musí zemřít, no zas nezemře nikdo (Což jsme ale věděli). Očekávané camea se nakonec opravdu dostavili, a my teď budeme čekat, jestli se dočkáme pokračování, či ne. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hello there." ________ Kéž by tenhle fan-servis fungoval na výbornou i po celou stopáž seriálu – a nebudu ani lhát že u závěrečnýho dialogu mezi Obi-wanem a Anakinem a u Leia's theme jsem uronil nejednu slzu (ačkoliv onen rematch je zas a opět neuvěřitelně zkratkovitý). Všechno je to však extrémně tlačený na sílu, narychlo a na jedno brdo, a dokonce ani na Duel of the Fates nedošlo. Je to hodně odfláklý a nedopečený polotovar, který promarnil svou šanci a jedinečnej potenciál být něčím víc než jen přímočarou slátaninou pro děti.... satisfakce poloviční, pointa nulová. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Obi-Wanovy (Ewan McGregor) oranžové brýle ve finále epizody nejsou náhodně vybrány. Objevily se již dříve v marvelovských komiksech  „Star Wars“, zejména na obálce čísla 15, jednoho z několika příběhů „From the Journals of Obi-Wan Kenobi“. Jeho róba se přiblížila té, co nosil sir Alec Guinness ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (Veskoslav)
  • Reference zničené helmy Dartha Vadera (Hayden Christensen) je přímá narážka na souboj Dartha Vadera a Ashoky Tano ve 2. sérii seriálu Povstalci (od r. 2014). (Veskoslav)
  • Obiwanův (Ewan McGregor) počáteční postoj se světelným mečem vychází z bojové stylu Formy III, známého též jako Soresu. Původně byl tento styl vyvinut kvůli rozšíření blasterových zbraní, časem se ale vyvinul a byl považován jako „konečný výraz“ neagresivní filozofie řádu Jedi. Dalšími rytíři Jedi, kteří tuto bojovou formu preferovali, byli například Luminara Unduli, Depa Billaba nebo Kanan Jarrus. (Veskoslav)

Reklama

Reklama