Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (71)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Epizoda VI - Poslední naděje" aneb pokud byla předposlední část dobrá, tahle je jako jediná opravdu super. Škoda, že se k ní člověk musí prokousávat místy až nesnesitelným morem (třetí a čtvrtá epizodo, shořte v pekle). Finále hodně těží z faktu, že jsou karty dávno rozdané a nikdo nemá čas vymýšlet hovadiny, navíc se citelně zlepšila dynamika akce i vyprávění - skoro jako by všechno bylo jen o téhle epizodě, k níž generátor náhodných rekvizit vyplodil otravný pětidílný prolog. Kdyby se tvůrci vydali cestou intenzivnější minisérie o třech hodinových epizodách, výsledek by byl zaručeně lepší. Tentokrát funguje nostalgie (Vader vs Kenobi + závěrečné roubování na Epizodu IV + konečně neotravné chvilky s Leiou), funguje akce (opět Vader vs Kenobi) a naprosto nečekaně poprvé úřadují i emoce (do třetice Vader vs Kenobi, jejichž duel a jeho následky skvěle rozvíjejí osudový souboj z Epizody III). Dokonce jsou k nalezení památné momentky (Vaderův creepy two-face - !!!) a příběh Třetí sestry je završen moc hezky, byť už dost předvídatelně. Takže vyjadřuju decentní dík a připouštím, že si tuhle epizodu někdy rád dám znovu. P.S. Nakouknutí do komentářů pod seriálem je vskutku mňamózním zážitkem! Jak už to tak bývá, zpoza nejbližšího křoví vyskákala tlupa zmasírovaných primátů, pětihvězdičkujících cokoliv, na čem se objeví logo SW. Ti se následně pokoušejí buď o násilnou, případně o grafomanskou dehonestaci všech, kdo jejich milovaný seriálešek pětihvězdičkovat netouží. Mno. Doporučuji si k psaní komentářů přizvat někoho se zdravějším intelektem, případně starší ségru. Jinak totiž hrozí, že se udávíte vlastním hovnožroutstvím. Skutečným fandům SW, kteří se svou záští nepokoušejí imitovat Anakina a seriál si z nějakého důvodu opravdu užili, sice závidím a jejich brutálně snížené nároky moc nechápu, nicméně jim patří dík za to, že se nechovají jako ufňukaní retardi. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Aby dal Obivan povstalcom šancu na prežitie rozhodne sa raz a navždy rozhodnúť súboj medzi ním a Anakinom. Do toho ešte musí zachrániť aj Luca pred podvedenou hlavnou inkvizítorkou. Prevedenie: Normálne mi je ľúto, že to končí, vážne som si seriál obľúbil a nie iba pre to že pojednáva o jednej z najlepších postáv univerza ale aj pre jeho dynamiku a príbeh. Škoda, že toho bolo tak málo. 93% ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, hodně věcí mě v této epizodě zarazilo, hlavně ze začátku, scénář ne vždy šlapal úplně bez zakopávání, kánon nezůstal neporušen, ale celkové pocity mám z finále pozitivní. Obi-Wan vs. Anakin/Vader je samozřejmě hlavní tahač této série, a po slabším duelu ve třetí části konečně přišel pořádný plnohodnotný souboj, a i když to nebyl ten slibovaný “rematch století”, bylo to dobré a fungovalo to pro mě na všech frontách - vizuálně (choreografie, záběry, střih, efekty, zkrátka všechno) i po emotivní stránce, Hayden a hlavně Ewan hráli výborně a i dialog zde zněl přirozeně a ne mimo charaktery. Ovšem i zbytek epizody byl většinou výborný. Reva zde nepůsobila navíc, Moses měla konečně co hrát, a hlavně epizoda zodpověděla hodně mých otázek ohledně celé série a celkově ji dobře uzavřela, i když zároveň zdánlivě otevřela vrátka pro potenciální 2. řadu, o které tedy upřímně nedokážu říct, jestli bych ji vůbec chtěl. Ale hlavně musím říct, že finálové momenty opravdu křičely “Star Wars”. Hudba, dialogy, celkový feeling… prostě Star Wars. A co víc chtít od Star Wars, než aby to bylo Star Wars, že? 8.5/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hello there." ________ Kéž by tenhle fan-servis fungoval na výbornou i po celou stopáž seriálu – a nebudu ani lhát že u závěrečnýho dialogu mezi Obi-wanem a Anakinem a u Leia's theme jsem uronil nejednu slzu (ačkoliv onen rematch je zas a opět neuvěřitelně zkratkovitý). Všechno je to však extrémně tlačený na sílu, narychlo a na jedno brdo, a dokonce ani na Duel of the Fates nedošlo. Je to hodně odfláklý a nedopečený polotovar, který promarnil svou šanci a jedinečnej potenciál být něčím víc než jen přímočarou slátaninou pro děti.... satisfakce poloviční, pointa nulová. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve finále poslední epizoda doručila vše, co měla, jen možná v méně epičitějším měřítku, než jsem čekal. Souboj byl na seriálové poměry hodně dobrý a určitě nejlepší, co jsme doposud z těch šermířských souborů pod Disneym viděli. Na druhou stranu jsem doufal přeci jenom více interakce mezi Vaderem a Obi-Wanem, chyběla mi tam zmíněná Padmé. Obi-Wan se mohl pokusit ve Vaderovi probudit Anakinovu stránku a trochu mě mrzí, že se to za těch šest dílů ani nepokusil. Celkově to nebylo špatné, jen takové brouzdání po povrchu. I ten návrat dvou velkých postav byl spíše z nutnosti než z nějaké podstaty, že by měly v příběhu místo... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Obiwanův světelný meč je jeho 3. světelným mečem. Sestavil si ho během klonových válek. (Veskoslav)
  • Obiwanův (Ewan McGregor) počáteční postoj se světelným mečem vychází z bojové stylu Formy III, známého též jako Soresu. Původně byl tento styl vyvinut kvůli rozšíření blasterových zbraní, časem se ale vyvinul a byl považován jako „konečný výraz“ neagresivní filozofie řádu Jedi. Dalšími rytíři Jedi, kteří tuto bojovou formu preferovali, byli například Luminara Unduli, Depa Billaba nebo Kanan Jarrus. (Veskoslav)
  • Jeden z droidů, které můžeme vidět v pozadí na planetě Tatooine, je modelová řada R5. Můžeme ho poznat podle typické hranaté „hlavy“, která příliš nekoresponduje se zbytkem těla. Tato řada byla navržena a zkonstruována tak, aby se dosáhlo co nejmenších nákladů a astromecha si tak mohlo dovolit více lidí na svých lodích. Byly poruchovější, mnohonásobně levnější než R2 řada, a nedosahovaly ani takové samostatnosti jako R2 jednotky. (Veskoslav)

Reklama

Reklama