Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Ivo 

všechny recenze uživatele

Už jsem pomalu přestával věřit že v dnešních babovřesko-avengerovských časech se někdo odhodlá vrátit ke krásné, poctivé filmařině a hluboce plynoucím příběhům ze skutečného života, bez digitálních poletování, dementních ftípků, samoúčelného strašení a přepáleně nerealistických "akčních" scén. A ejhle - ono to najednou opět přišlo ... A nezbývá než dát všechny klobouky dolů před mistrovským zpodobněním tohoto pohlcujícího příběhu, kdy člověk zapomíná že je to "jen" film a nedokáže se od tohoto díla v plném zaujetí odtrhnout, jako by to on sám všechno naplno prožíval. A samostatný klobouček pak patří Saschovi a jeho hereckému umění bez hranic, jak vidět zdaleka neomezených jen na "přihlouple" veselý Kazachstán ... Přiznám se že jsem to celé prožil najednou během jediného dne (z poloviny v letu nad oceánem) a bylo mi moc líto že to už skončilo. Co si teď počnu ? :) Chtěl bych pokračovat ... ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Mosad v akci, navíc podle skutečných událostí. Neuvěřitelné jak hluboko se dokáže výzvědná služba zahrabat, aby pak postupnými krůčky infiltrovala vládu nepřítele. Sacha Baron Cohen zde sedl jak pr*el na hrnec, respekt. Na můj vkus trochu zdlouhavé, ale druhá půlka má grády. Konec paráda. Doporučuju pak mrknout na wiki na Šestidenní válku. 85% ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"My name is Kamil Amín Thábit..." V duchu som si aj tak s úsmevom zabručal "Borat...", ale smiech ma rýchlo prešiel, pretože Sacha predviedol úžasný herecký výkon, asi prvá naozaj vážna a seriózna postava, navyše historicky pravdivá. Príbeh mi dokonale sadol, aj keď viete úplne presne ako to skončí. Prostredie Sýrie i Izraela, 60-roky a množstvo zaujímavých postáv mi jednoducho nedali dýchať a tešil som sa na každý ďalší diel. Oceňujem minisériu , rovnako ako s The Queen´s gambit Netflix u mňa znova naplno zabodoval. Mám rád tento formát. Pri dobrom príbehu vám dá viac ako celovečerný film a na druhej strane nie je to zbytočne rozťahané ako mnohé seriály s množstvom sérií i dielov. Napínavé scény fungovali dobre, občas to Kamil s odvahou dosť preháňal, až som si vravel wau, ty teda máš odvahu... Z väčšiny vysokých sýrskych predstaviteľov urobil poriadnych hlupákov, preto aj jeho manželke bolo jasné, že toto sa inak ako smrťou nemohlo skončiť. V závere potešia skutočné zábery, aj keď je to smutný pohľad. Tento príbeh rozhodne stál za sfilmovanie, na tému agenti a špióni za posledné roky asi ťažko nájdete niečo lepšie. 80%. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Konverzační špiónské drama s občasnými vstupy do rodinného života osamělé slamněné vdovy. Není to vyloženě zlé, ale je to takové netflixovsky ploché. Dokoukal jsem to před pěti minutami a pamatuju si doslova tak možná deset scén, víc ne. Autoři asi chtěli mít emoční sondu do rozpolceného muže co je doma ňouma a v Sýrii hustý boháč, ale kromě scény, kde seřve týpka v obchodě a pak brečí ženě na rameni, tam toho moc není. Cohenovu špionování v Sýrii pak schází nějaká naléhavost (jak přesně píše AppleCore), většinou si jen povídá s lidmi na párty a jednou za díl zažije situaci, kdy si máte říkat: "Chytnou ho? Nechytnou ho?" ale protože nejste blbí (a seriál začal scénou toho, že je chycený), tak víte, že ho chytnou až v posledním díle, takže ani toho napětí tam není moc. Škoda. Super námět, skutečný Cohen musel mít balls of steel, ale seriál je průměr průměrů. Jestli špióny z blízkého východu, tak raději znovu Argo. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spy má úžasné hodnocení (84%), já z něj tak nadšený nejsem. V první řadě mě o svém hereckém umění nepřesvědčil Sascha. Udržet vážný výraz od něj vyžaduje nadlidské úsilí. Už nikdy ho taky nepotřebuju vidět v milostné scéně. Pět dílů nebylo nic moc a jen za šestý se nas tím odmítám rozplývat. Ten se ale povedl, o tom žádná. Mám za to, že autoři maximálních hodnocení se jím nechali příliš ovlivnit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Na plakátu k seriálu je pod každým písmenem originálního názvu SPY i označení písmene v Morseově abecedě. V české verzi aplikace Netflix je uváděn název AGENT a písmena opět kopírují znaky Morseovy abecedy. (bearmeedek)
  • Eli Kohen je považovaný za jedného z najväčších izraelských hrdinov. V roku 2005 uskutočnil portál Ynet verejný prieskum s názvom 200 najväčších Izraelcov, kde sa umiestnil na 26. mieste. Bol mimoriadne užitočným špiónom. Mal veľkú zásluhu na víťazstve Izraela v tzv Šesťdňovej vojne (Tretia arabsko-izraelská vojna) v roku 1967 proti koalícii Sýria, Egypt, Jordánsko. Paradoxne jeho úspechy napokon viedli k jeho pádu, pretože ako agent príliš riskoval najmä spôsobom, akým predával informácie. Napokon bol odhalený pomocou sovietskeho sledovacieho zariadenia a verejne popravený na Námestí mučeníkov. (lemonova)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama