Reklama

Reklama

VOD (1)

Mezi papežem Benediktem XVI. a budoucím papežem Františkem vzniká překvapivé přátelství a v katolické církvi dochází ke zlomovému bodu. Inspirováno skutečnými událostmi. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (332)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být vyznavačem křesťanské víry, abyste si tento snímek vychutnali, což se také stalo v mém případě stalo. Film jako takový se církev snaží prezentovat v dobrém i špatném světle a jeho středem je názorový střet dvou zcela odlišných papežů, jejichž debatováním se víceméně celé dílo zabývá. Pokud vás tedy baví konverzační filmy, které ke všemu navíc ještě vycházejí ze skutečnosti, mohu vám Dva papeže jen doporučit. Nedivím se, že byli Pryce s Hopkinsem nominováni hned na několik cen, protože ať už tito dva hrají v čemkoliv, vždycky do svých rolí dávají všechno. Rozhodě se tedy jedná o kvalitní dílo, které vám o svatých mužích odhalí i věci, o nichž jste možná vůbec nevěděli. 80% ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Poctivá komorná konverzačka, ktorá spolieha na gescie a spôsoby patričné vatikánskej komunite. Extrémna detailizácia priestoru a tvárí pomôže preniknúť divákovi do otvorenejšieho úsudku dvoch hláv katolíckej cirkvi, ale zároveň ma táto téma aj tak neoslovuje. Nevidím tam skoro nič, čoby ma uchvátilo. Možno je to tou extrémnou uzavretosťou a korektnosťou, ktorou sa toto prostredie vyznačuje. Herci splnili to, čo sa od nich očakávalo a prekvapia aj realistické kamerové výjazdovky pripomínajúce reálne zhromaždenia z Námestia sv. Petra. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Taky mily film :-) a prekvapilo ma, ze aj dost vtipny! Zaujimavo a putavo natoceny a herecke vykony tiez velmi presvedcive. Aj herca, ktory hral mladeho Frantiska, velmi dobre vybrali, velmi sympaticky a este sa aj na neho uplne podoba. Pacilo sa mi, ze film je vo viacerych jazykoch a ze predstavuje dvoch papezov predovsetkym ako ludi z masa a kosti, ktori tiez mozu niekedy vypnut a len tak si vychutnat serial, hudbu, pizzu ci vinko. S tym telefonatom - Frantiskov pokus o rezervaciu, to nemalo chyby! A Dancing Queen tiez. Pacilo sa mi, odporucam...aj pre neveriacich samozrejme :-). 75%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ Nie je to kontroverzné ako by som očakával. Kde tu sa do niečoho aj rypne ale skôr je to pôsobivá biografia zo života vymienajúcich sa pápežov. Hlavné je že to vôbec ani na chvíľu nenudí, má to čosi do seba, nechýba aj nejaké to odľahčenie, herecky brilantné, chlapci si doslova pítaju ceny. /80%/ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak civilní snímek jsem tedy dlouho neviděl. Do dnešního dne mi pořád vrtalo hlavou, že se oba hlavní aktéři dočkali nominace na Oskara za vedlejší roli............teď ale nemohu říct na jejich adresu ani popel. Tak výtečné herecké výkony se dnes již pramálo vidí, jak Hopkins coby konzervativec Benedikt XVI., tak i Pryce coby papež, jenž si rád pustí fotbal, oba tito herečtí velikáni se poprali se svou rolí přímo nadpozemsky. Člověk by si mohl říct, že takové charakterové protipóly nemůžou být ve stejný moment na obrazovce pospolu, ale tvůrci se věnovali jejich dialogům do posledního detailu, tudíž ve výsledku věnovali zde máme rozmluvy s notnou dávkou důvtipu.....prostě si každou větu užijete plnými doušky......Povídání o běžném životě nebylo snad nikdy zábavnější...........Přidejme k tomu atraktivní neokoukané prostředí katolické církve, excelentní střih s perfektní kamerou a oba zmíněné hlavní protagonisty. Paráda se vším všudy.......Mohu doporučit všem, neboť zde si najde každý něco, co se mu jednoznačně zalíbí. Za mě dávám 85 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu je vysloveně zmíněn případ mexického kněze a zakladatele náboženského řádu Legionářů Krista, Marciala Maciele, který se dopouštěl zneužívání seminaristů. Film naznačuje, že Benedikt o jeho případu věděl a rozhodl se s tím nic neudělat. Byl to však Benedikt, kdo vlivného církevního činitele, často velebeného papežem Janem Pavlem II., odstavil od jeho funkcí a uložil mu život v pokání. (puchal)
  • V čase 01:50:00 je na jedné z kuliček označující již hlasující kardinály vidět jméno „Ratzinger“, který již v roce 2013 papeže Františka nevolil. Záběr je z první části filmu. (Prochaine)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Prosinec na Netflixu

Prosinec na Netflixu

02.12.2019

Ano, je to tak, Vánoce už jsou za rohem. Ale nebojte, tady vás za nenakoupené dárky, vážné projevy agrese při zaslechnutí melodie k All I Want For Christmas, ani obecné pohrdání všemi, kdo si už na… (více)

Reklama

Reklama