Reklama

Reklama

VOD (1)

Mezi papežem Benediktem XVI. a budoucím papežem Františkem vzniká překvapivé přátelství a v katolické církvi dochází ke zlomovému bodu. Inspirováno skutečnými událostmi. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (332)

rt12 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, nejsem žádný vyznavač ,,černoprdelníků" a nevyhledávám filmy s touto tématikou. Nalákal mě Anthony, kterého mám ráda a málokdy mě zklamal. Dobře jsem udělala, výborně vystavěný film ve všech ohledech, Ani na chvilku jsem se nenudila. Krásná a divoká Argentina, Řím a Vatikán. Ukázka toho, že i papež je pouze člověk, který dělá chyby, čučí na blbosti v TV a chodí na záchod. Z větší části životopis Benedikta XVI, ochucený skvělými hereckými výkony. Precizně vystavěnými dialogy mezi muži s tak rozdílnými názory na poslání a chování církve a jejich představitelů. Opravdu pěkný film, ale to neznamená, že se změní můj despekt vůči církvi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Two Popes" ma príjemne prekvapilo. Nevedel som čo presne môžem očakávať, no film podľa mňa pôsobí ako keby skutočne sme mohli nahliadnuť do súkromných dialógov, medzi dvoma mužmi vo veľmi ťažkých momentoch. A je skvelé, že budeme môcť vidieť veľmi dobre ich ľudskú tvár. Príjemne oceňujem aj multilingvistiku vo filme. Nie je to len v angličtine, ako posledné roky. Prejdeme si viacerými jazykmi a podľa mňa je to oveľa zaujímavejšie. Vyzerá to vynikajúco, dialógy majú pointu a pôsobia veľmi uveriteľne. Okrem toho aj nám ako divákov film dokáže priblížiť týchto božích služobníkov. Fascinujúce je pre mňa najmä, že v mnohom ich občas vnímame ako nadľudí. Ako niekoho, kto by mal kázať lásku a dobro. Lenže potom si uvedomíme, že sú to rovnako ľudia ako sme my. So svojou vlastnou históriou, so svojimi činmi. A nikto z nich nie je bez hriechu. Hoci by sme ich možno my ako ľudia tak chceli vnímať. Ale súčasne všetko čo si prežili z nich spravilo ľudí, ktorými sú. Ich názory, ich myšlienky, všetko je to v tom zakotvené. A musím povedať, že niekedy nie je nič lepšie ako vidieť Františka ako chodí medzi ľuďmi, ako s nimi rozpráva a iba žije svoj život. Alebo keď si Benedikt s Františkom spolu sadnú na gauč s pivom a pizzou a budú sledovať futbalový zápas. Pre mňa ide o veľmi zaujímavý film so skvelými dialógmi a veľkou dávkou ľudskosti. Skvelá práca. Možno je to miestami až moc dialógové, no to mi nevadí. Okrem toho ešte musím povedať, že casting na film bol takisto vynikajúci. Nenapadli by mi lepší herci do týchto rolí. Netflix ma posledné roky príjemne prekvapuje. Hoci má na konte veľa jednoduchých filmov, tak sa nebráni ísť aj do niečoho náročnejšieho a zaujímavejšieho. Film rozhodne odporúčam pozrieť. Hodnotenie: A ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Od Dr. Hannibala (Kanibala) Lectera až po Pápeža Benedikta XVI. , občianskym menom Jozef Ratzinger, to len vypovedá o hereckej rozmanitosti, rôznorodosti legendárneho Walesana Sira Anthonyho Hopkinsa, ktorý naprosto bravúrnym spôsobom stvárnil nemeckého duchovného onedlho už v čisto čírej, pápežskej funkcii, ale zároveň veľká pozornosť je taktiež kladená i jeho nástupcovi, Argentínčanovi Jorgeovi Bergoglioovi, z ktorého bude neskôr nový pápež František, čo zastáva svoj úrad až doteraz. Jonathan Pryce, ďalší rodák z Walesu, mu prepožičal svoju tvár, ktorý sa už dávnejšie zaskvel v dystopickom science-fiction Brazil pod taktovkou Terryho Gilliama, kde si zahral postavu Sama Lowryho, pričom obidvaja hereckí velikáni sa navzájom medzi sebou vkusne dopĺňali, t. j. neustále si vymieňali múdre názory, filozofovali, premýšľali, diskutovali na vysokej úrovni, vtedy pomerne často som mával normálne taký pocit, akoby som sa pozeral na skutočné predobrazy, čomu napomáhali nielen pôvodné jazyky všetkých zúčastnených, kde väčšinou bolo počuť - taliančinu, španielčinu, nemčinu, došlo samozrejme i na svetový jazyk angličtinu, aby nedajbože anglosaské publikum nemuselo zakaždým čítať titulky, ale aj by som chcel zároveň ešte poznamenať, podotknúť, že výpravou si dali tvorcovia extra veľmi záležať na nesmiernej autenticite, kedy som bol, akoby vo Vatikáne na vlastnej koži, aj zábery na davy na Svätopetrovskom námestí sú realistické+výzdoba a dekorácie tomu len napomáhali, alebo s Jorgeom bývam vo vzácnych návštevách v minulosti, v typicky strhujúcich flashbackoch, ktoré sú miestami trochu rušivé, ale zase vytvárajú pôsobivú atmosféru, ktorá je tak potrebná ! Snímok je šikovný i prostredníctvom strihovej skladby Fernanda Stutza, ktorá mi občas pripomínala štýl Mesta bohov, ale ten bol dovedený ešte do väčšej krajnosti ! Scenárista McCarten so slušnými filmovými zárezmi na konte pre zmenu ošperkoval tento počin mnohými vedľajšími odbočkami, ktoré môžu byť pre niekoho dostatočne interesantné, no pre ostatných (a tých bude určite viacero) budú zase uspávajúce, zívajúce, skrátka nezaujímavé. Dvaja pápeži ma nadchli predovšetkým hereckými výkonmi oboch pánov, ktorých citujem o pár riadkov vyššie, ale i réžia Brazílčana Fernanda Meirellesa má čo ponúknuť, a tak som konečne zhliadol ďalší film (po Kráľovi) z dielne Netflix, ktorý ma veľmi očaril, ale nazačaroval ! ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem měl z některého "akademického" filmu letos strach, tak to byli právě papežové. Nakonec ale zdaleka nešlo o nestravitelnou konverzačku, ba naopak. Hopkins a Pryce to důstojně táhnou a po mé letošní návštěvě Říma a Vatikánu jsem si i ty kulisy tak nějak o to víc užíval. Věřící a fanoušek církve se ze mě po tomto filmu nestane, ale jsem rád, že jsem ho nezavrhl předčasně. 70% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V první hodině jsem tak trošku tápal nad tím, proč jsem si, krom doporučení Netflixu, pustil film, který jde tématicky úplně mimo mě a měl jsem podezření, že mě bude nudit. V té druhé mě ovšem příběh chytil za srdce a celkem jsem si oba papeže vychutnával. Pryce i Hopkins jsou nezklamavší stálice a celkem dost jsem se dozvěděl o situaci ve Vatikánu od roku 2005, tedy smrti Jana Pavla II, o kterém jsem měl mírně větší povědomí. Popcornožroutům nedoporučuji, ale pokud se vám líbil trailer a trošku se toho, podobně jako já, obáváte, řikám vřele do toho. Velké překvapení, zvlášť po první klasičtější polovině. V té druhé přijde feel-good podívaná, kterou byste u podobného filmu nečekali...7,5/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Záběry ze Sixtinské kaple se ve skutečnosti nenatáčely přímo ve Vatikánu. Pro potřeby filmu byla vytvořena replika kaple ve studiích v Římě, jež byla ve skutečnosti ještě o pár centimetrů větší než původní Pontelliho svatostánek. Stejně tak se většina interiérových záběrů nenatáčela přímo ve Vatikánu – filmaři by jednoduše nedostali patřičná povolení – ale na alternativních lokacích na předměstí Říma. (radekgfx)
  • Ve filmu je vysloveně zmíněn případ mexického kněze a zakladatele náboženského řádu Legionářů Krista, Marciala Maciele, který se dopouštěl zneužívání seminaristů. Film naznačuje, že Benedikt o jeho případu věděl a rozhodl se s tím nic neudělat. Byl to však Benedikt, kdo vlivného církevního činitele, často velebeného papežem Janem Pavlem II., odstavil od jeho funkcí a uložil mu život v pokání. (puchal)
  • V čase 01:50:00 je na jedné z kuliček označující již hlasující kardinály vidět jméno „Ratzinger“, který již v roce 2013 papeže Františka nevolil. Záběr je z první části filmu. (Prochaine)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Prosinec na Netflixu

Prosinec na Netflixu

02.12.2019

Ano, je to tak, Vánoce už jsou za rohem. Ale nebojte, tady vás za nenakoupené dárky, vážné projevy agrese při zaslechnutí melodie k All I Want For Christmas, ani obecné pohrdání všemi, kdo si už na… (více)

Reklama

Reklama