Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Atmosféra budovaná za pomocí temného obrazu, klaustrofobní kamery využívající close-upy a nervozního brnkání na klavír je lahůdková. Jenže právě ona psycho atmosféra od začátku dává dost průhledně najevo, jak se věci doopravdy mají a spíše jsem čekal, že očekávané klišé vyústění tvůrci otočí v nějaký super mindfuck. No a vono ne. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Iracionálně pojatý thriller, co scenáristicky podnikl loupeživý nájezd do známých mysteriozních filmů fungujících na obdobném konceptu. Nečekejte tedy prudce originální veletoče. Na scénu naběhne zpruzený Sam Worthington, který se dožaduje své manželky a malé dcery v nehostinných prostorách zapadlé nemocnice, načež mu personál vehementně jeho blízké zapírá. Rozjezd to má celkem rozvleklý, trvá úmornou půl hodinu, než se začne odvíjet ten mysteriozní proces, který má kolísavé napětí a poměrně značné "televizní" zpracování. Je to od Netflixu, tak nečekejte výpravu za miliardy. A tak ten milý hrdina dokráčí nemocničními chodbami až k veledebilnímu rozpletení, které přesně odpovídá schopnostem béčkového scenáristy Alana B.McElroye. Brad Anderson už delší dobu do kin neprotlačil žádný film, upsal se seriálové tvorbě, což se na výsledku tohoto filmu i odráží, takže to ze všeho nejvíc připomíná jakousi dříve nerealizovanou epizodu ze zrušeného seriálu. Inspiraci to má nejen v Cohenově Ambulanci, naprosto béčkové zapadlosti, ovšem troufá si to i na vyšší ligu, takže lze spatřit fragmenty filmů Ti druzí, Klub rváčů, Šestý smysl a Neznámý. Absolutně mně nevadí, když film nesrší originalitou, jde o to, jak bude známý koncept zpracován, zda s výslednou pointou bude korespondovat to, co jí předcházelo, respektive, co se před ní odehrálo, jak bude nakládáno s napětím a k čemu zajímavému se dojde ve finální pointě. A v těchto kritériích film nijak extra neobstál. Velkým plusem je tedy hlavně nemocnice, ve které se v drtivé části hrdina pohybuje. Prostory jsou malebně skličující a výstavně nepříjemný personál dotváří místo, na kterém by se nikdo nikdy nechtěl nechat dobrovolně ošetřit. Ve výsledku z toho vzešel rutinně odvedený thriller, co (nevz)rušivě opakuje všechno známé z jiných filmů. 6/10 ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Mrskni šutrák po pejskovi... Byl tam čokl? Nebyl? Kdo ví..." Samozřejmě že pejsek tam byl. Přece jsme ho všichni viděli! Nicméně, když zápletku příběhu hned zkraje prokoukne i takový pidlooký dablblboun jako já, tak bystrooký divák tím spíš. Užít si nějaké napětí je pak dost pracné.  Ale ve filmové čekárně jsem seděl trpělivě a moc si nevyskakoval, aby nepřišla ochranka (a já nedostal na budku, že jsem předčasně vypnul film). Dvě hvězdy statečnému otci za osvobození dcery, doslova za pět minut dvanáct, zpod skalpelů a nenechavých pracek gangsterských felčarů, chystajících se ji rozporcovat na orgány, na kšeft. To od nich bylo moc ošklivé! A jak si pak zachráněnou dcerku odvážel v autě, to byla moc hezká scéna :-). Za tu si citlivé a romantické duše můžou přihodit i třetí hvězdu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) FRACTURED v českém překladu ROZTŘÍŠTĚNÍ je pro mě do světa filmů tak trochu vítaná změna. Ne, že by obdobný snímek nebyl natočen, přesto mě to bavilo téměř celé. Takže tentokrát Netflix nezklamal. Zpočátku jsem byl docela skeptický a ihned jsem zaznamenával (je to tedy můj názor) podivné chování postav. Jenže poté jsem pochopil, že je to celé paranoidní a v rámci postupně rozvíjejícího děje jsem to akceptoval – své logické vysvětlení proč se tak postavy chovaly, jsem dostal. I když mě ještě tak ta 1/3 snímku docela iritovala, začínal jsem se do toho dostávat. Ve 3/3 snímku jsem už začal být víc a víc nadšenější a i se zde začalo objevovat to pravé napětí. V téhle poslední 3/3 filmu se zde našlo pár přehnaných a urychlených scén. Škoda, mohlo to být minutáží tak minimálně o 15 min delší, ale co už. Finále bylo ale dobré i co se týče point. Rozdělil bych pointu na dvě části. A musím uznat, že jsem to docela předvídal, a tím myslím tu druhou závěrečnou a hlavní pointu či středobod celého děje. Ne úplný detail, ale z 90% jsem jej uhodl. Bylo to rozhodně vydařené a nikoliv hloupé, jen bych to asi víc upravil, aby to nebylo víc okaté. K tomu přidat nějakou scénu navíc, stopáž filmu jak už jsem psal + menší urychlenost, kdy se hlavní hrdina ke konci sebral a v pohodě se bez problému vrátil do nemocnice. Ale ať už to vezmu kolem a kolem, tak to nejsou žádné výrazné zápory, jen se snažím vše vysvětlit, co bych vylepšil. Celkově mám z filmu velmi dobrý dojem a určitě ho doporučuji. Na první shlédnutí to bude ale působit nejlépe. Přesto se k filmu ještě minimálně 1 vrátím. Herecké obsazení bylo optimální. Nemusím zde nikoho konkrétního ani jmenovat. Především ústřední tahoun snímku Sam Worthington to sehrál vskutku bravurně. Hudba nebyla moc výrazná, ale v rámci možností postačila. To je vše, je to solidní záležitost od Netlfixu. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Před patnácti lety, kdy měl Brad Anderson na kontě excelentní horror Session 9 a mysteriózní klasiku Mechanik, vyslovovali fanoušci hrůzy a tajemna jeho jméno s úctou, tušíce v něm jeden z největších žánrových příslibů pro 21. století. Dnes, tedy o šest jeho filmů později, může být Anderson sice na oba výše zmíněné tituly stále pyšný, zároveň však nutno dodat, že kvalitám těchto snímků se žádný z jejich následovníků nepřiblížil. Fractured působí jako druhořadá variace na Mechanika, která čekání na režisérův plnohodnotný návrat přesouvá až někam do složky Nepravděpodobné. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)
  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno