Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak takhle si predstavuju zkurvenou noc, tohle se fakt povedlo. Akorat bych to asi neoznacil za plnohodnotnej film, precejen to je jen 6 verzi udalosti, ktere se stali ve 23:14. Ale to co se dalo z daneho tematu vytezit, vytezily tvurci na maximum, a je dobre, ze film zbytecne nenatahovali, takze takhle ma prijemnejch 80 minut, ktery ubehnou jako nic. Jako ostatnim mi to taky neprislo jako nejaky drama, ale spis jako cerna komedie-thriller, protoze i kdyz to je misty dost drsny, tak jsem se fakt skvele bavil. Navic vsech 6 verzi je zajimavejch a kazda je docela originalni. Herci se taky snazi, samozrejme nepredvadi nejakej uzasnej vykon, ale uplne to staci a do toho vseho hraje velmi dobra hudba. Bal sem se zaveru, protoze me nenapadalo jak by se to dalo zakoncit, ale i s timhle si poradily tvurci docela dobre a vse do sebe zapadlo. Na 5* to nebude, ale fakt jsem se vyborne bavil. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jo, náročný divák si řekne, že to zas taková paráda nebyla, ale já mám pro filmy podobného typu slabost. A velkou. A kór, když je to černá komedie. Takže něco velmi málo k příběhu, ale jen tak aby se neřeklo, abych kontraproduktivně nespoileroval. Sledujeme sérii rádoby nešťastných náhod, která na pozadí není ani náhodou tak náhodná, a když už je, tak s parádní dávkou ironie osudu. Když bych mohl přirovnat, asi bych sem lupl o 10 let novější (a lepší) Zastavárnu. Za sebe můžu doporučit! ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tenhle skládačkový styl vyprávění mi nikdy nebyl příliš sympatický a můžu asi už i s klídkem prozradit, že ani tento snímek na tomto faktu nic pozitivního změnit nedokázal. Je pravdou, že oproti svým předchůdcům má méně chaotický děj, takže se v něm neztratíte i kdyby jste chtěli, ale to vše pouze na úkor jeho kvality. Ono všude přítomné násilí či zabíjení mě prostě nebralo a když už to přeci jen vypadá nadějně, že se třeba dostaneme v čase zase o kousek dál, tak rejža udělá časový šmik a my se vracíme zase zpět do role jiné postavy. Když si to tedy shrneme, tak se vlastně točíme pouze v obyčejným kruhu 5ti filmových minut v rozdilných hlavních rolích. Někomu to třeba může vyhovovat, ale mě to na více, než průměrné tři hvězdičky prostě nestačí. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, že si občas čeští distributoři musí asi dokazovat, že „na to mají“, a přijít v názvu filmu s nějakou jadrností, přičemž ekvivalenty „zkurveného“ patří mezi nejoblíbenější, ačkoliv se film v originále jmenuje například 11:14. Ne, nejde o žádné utkání, ale o čas, protože právě za minutu čtvrt na dvanáct v noci je osudový moment po všechny hrdiny Zkurvené noci. Ta ale nepracuje s žádným vygradovaným dějem nebo vývojem postav, protože za celých těch osmdesát minut filmu sledujete akorát cca dvacetiminutovku času příběhu, během níž se řadě postav stane dost věcí. A vy je z pohledu každé musíte prožít a odhalovat mozaiku toho, co se během tohoto časového úseku skutečně stalo. Problém je, že navzdory slibnému začátku pak nejpozději od půlky sledujete, jak hrdinové dělají zcela předvídatelně to, co dělat musí. A vy víte, co to bude, protože pokud máte alespoň něco málo usuzovacích schopností, složíte si hrubý obraz událostí poměrně rychle dohromady. A ten zbytek už moc myšlenkově podnětný ani zábavný není, třebaže v je v něm spousta tarantinovské inspirace: absurdní situace, uklízení mrtvol, mrtvoly v kufrech, mrtvoly na silnici, penisy na silnici, střelba za absurdních okolností, neobvyklé krádeže a spousta cynicky ironických náhod. Bez nich by koneckonců Zkurvená noc ani nedržela pohromadě. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Napíšeme si příběh, rozstříháme ho na puzzle a zkusíme to nějak dát dohromady. Vyšlo to? Jo, jo vyšlo. Skvělý scénáristický cvičení, k jehož realizaci stačilo sehnat něco málo přes deset většinou živých a pohlavní orgány vlastnících herců. Puzzle složeno, o zábavu postaráno, vyhovující stopáž a na ceny my prdíme. My se chceme bavit! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)
  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)

Reklama

Reklama