Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Červená, zelená (S01E01)

(epizoda)
  • Jižní Korea 무궁화 꽃이 피던 날 (více)
Ukázka z filmu 3

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadného výdělku se švorcový a zoufalý Ki-hun zúčastní tajemné hry. Už před prvním kolem je ale jasné, že se bude dít něco strašného, co nikdo nečekal. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (71)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem poměrně vysoká očekávání a možná i proto jsem se zprvu výsledku tolik obával. Nicméně si seriál skutečně zaslouží veškerou pozornost, která se na dílo v poslední době soustřeďuje! První epizoda byla výborným úvodem do děje. Letmo jsme se seznámili s hlavní postavou a hbitě se přesunuli na herní místo, kde soutěžícím celkem rychle dochází, že vyhrát nebude vůbec jednoduché! Když vidím jaká bomba je již pilotní díl, nuž nemohu se dočkat zbylých epizod. PS: Jen pro představu 1 česká koruna má hodnotu 54.2 jihokorejských wongů, takže průměrné dluhy soutěžících nedosahovaly žádných astronomických hodnot. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní část je profesionální prací naprosto ve všem. Představila klíčové postavy, z nichž je tím hlavním Gi-hun, kterého děj od první chvíle sleduje. Plně se seznámíme s jeho charakteristikou a na dnešní dobu s typickým sociálním problémem. Kdo by si potom nepřál jakýmkoliv způsobem získat finanční obnos. Pro hazard je tak schopen obětovat cokoliv. Způsob, jakým se dostal do neznámé hry, probíhající po vzoru reality show, je tak takřka až nepřekvapující. První část, první kolo, první šok a co z toho nakonec vzešlo. Obyčejná dětská hra, která nakonec vyústí v totální masakr? Zdánlivě ano, ale to by v pozadí nesmělo mít určitou myšlenku. Takže už víme, jak to celé bude vypadat. Pevný scénář s pevnou vizuální stránkou přinášející počátek poutavého, strhujícího a nemálo šokujícího dobrodružství a to vše v seriálovém zpracování. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jihokorejská kinematografie má v sobě takový zvláštní dlouhodobý sociální apel, který není nějak politický, ale rád se zaměřuje na jednotlivého člověka ve své (finanční) mizérii. Dluh jako absolutní základ (ne)bytí, který definuje člověka a jeho život. Tento díl by mohl sám o sobě fungovat jako remiscence na současný (globální) duch doby. Všichni přece víme, že takhle to nemůže dlouhodobě fungovat a každý mejdan musí jednou skončit. Počáteční expozice hlavního hrdiny byla dost dlouhá, ale pochopitelná, už je vzhledem k explicitnímu závěru. Fungují tam dobře i ty všechny věcičky okolo...samozřejmě uvidí se, co se skrývá hlouběji. Naděje vkládám do toho poměrně velké. Jihokorejci si rádi vyhrají a počkají (viz. Old boy). 76%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušne vystavaná expozícia, ktorá nám predstavuje hlavnú postavu. V jej situácii by asi nechcel byť nikto z nás, ale ako sa ukáže, chlapíkova nepodarená povaha a začarovaný kruh dlžôb sú podstatou toho, prečo sa dostal do hry. V tretej tretine sa dostávame už do samotného komplexu a v záverečných minútach spoločne s postavami zisťujeme, že sa tu hrá skutočne o život. Takto má vyzerať pilot seriálu, ak chcete nalákať čo najväčšie publikum. Len vám môže mierne prekážať, že tá hlavná postava je iba jedna a nesledovali sme expozíciu ešte, povedzme, s ďalšími dvoma postavami. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku se přidám ke zdejšímu hodnotitelstvu. Jsem rovněž velmi zvědavý, jestli tento díl některý z nadcházejících trumfne. Laťka byla nastavena opravdu velmi vysoko. Už seznamovací úvod dílu byl velmi solidní, ale to co si pro nás tvůrci připravili v závěru, to bylo něco neskutečného. Velice originální dílo, které je po audio vizuální stránce vymazlené k naprosté dokonalosti. [85 %] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Automatická holčička hlídající soutěžící při první hře byla zapůjčena produkcí z jednoho korejského zábavního parku. (NiWi)
  • Ve scéně, kdy Gi-hun (Jeong-jae Lee) vrazí do Sae-byeok, si lze všimnout, že se herečka Jung Hoyeon rozesměje a snaží se to zakrýt. Záběr byl jen cvičný, ale režisér Dong-hyeok Hwang se ho nakonec rozhodl ponechat, jelikož byl „příliš dobrý na to, aby byl vystřižen“. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama