Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (762)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jestli něco dělá tenhle seriál výjimečný, tak jsou to hry. Ty jsou vizuálně, hudebním doprovodem, choreografií i napětím naprosto - já vím, je blbý to slovo vzhledem k obsahu použít - fascinující. Za tím se ale bohužel schovává plytký příběh, který je v porovnání s tím, co Korejci dokážou vymyslet, podprůměrný. Rozuzlení bohužel dopadlo přesně tak, jak mě napadlo (četla jsem podobnou knihu). Šok mě na konci taky nečekal, protože jsem postavu odhalila už v první polovině (těch náznaků je tam až moc), a když promluvila anglicky osoba pod maskou, okamžitě jsem věděla, kdo se pod ní skrývá. Ale cameo pěkný, a ne jedno. Mám pocit, že by si divák zasloužil větší objasnění. Bohužel se obávám, že ho tvůrci budou teprve vymýšlet a představí nám ho v další sérii, nad jejíž kvalitou mám trošku pochybnosti. Takže jo, myslím si, že další korejskou vlnu měl spustit jiný seriál. Ale na druhou stranu chápu, že korejskou filmografií nepolíbený divák si to mohl užít zase úplně jinak. A ty hry jsou fakt hodně, hodně dobrý. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] HRA NA OLIHEŇ, coby jeden z dalších netflix počinů! Aby bylo jasno, tak nemám ve zvyku psát komentáře k seriálům. Poslední dobou hodnotím na CSFD jednotlivé epizody, to jo, ale celkově mi přijde divné popsat vždy celý seriál. Co se týče tohoto korejského počinu, tak mě strašně mrzí, že se nevydařily poslední 2 epizody. Prvních 7 z 9 bylo téměř dokonalých (na 4* u mě). Osmá za 2* a devátá, finální jen 1*. Nebudu se vyjadřovat k těm posledním, nevydařeným, abych tu nespoileroval …. Nápad je tu solidní, i když to může námětem dost připomenout variaci na jiné filmové díla (jak už tu někteří připomínají) jako je třeba Hunger Games, Saw nebo Kostka a podobné. Přesto to má svůj styl, je to napínavé, řádně krvavé a dost mi tu pasovaly i postavy. Takže, doufám, že ne každý bude mít můj názor a nechuť k horšímu finále v tomto seriálu a patřičně si to užije. Víc k tomu neřeknu. Jsem rád, za těch prvních 7 dílů, zbytek je holt sranec a řádné posrání k celku :/ … ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Kórejčany sa zbláznili, to čo vypustili do sveta. Aký to bezohľadný masaker splodili v tých hlavách. Však za pár rokov takéto niečo v reality show na nás vypustia na ostro, keď už televízie nebudú vedieť kam z konope z ich nespornú nápaditosťou. Inu odhľadnúc od tej brutality, tak režisérko vie zač je loket a vie servírovať príbeh na plné obrátky. Pre mňa viac fungoval tuším to bol 2.diel bez tej väčšej brutality, kde nám lepšie predstavil hlavné postavy a ich mizerne životy. Ináč prevažne to dobre sype, občas aj nejaké tie emócie ukapnú. Veľká pochvala za neskutočnú výpravnosť, kulisy, technicky priam brilantne prepracované, dokonca aj Westwood sa môže schovať. No a už sa môžeme tešiť na druhú sériu ako to tam všetko zbĺkne do tla. /75%/ ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Hype, hype, hype and cheap thrill... Popravdě téma eliminačních her je těžce profláklé v manze, anime. Ale i ve filmu vzpomeňme z 90.let na The Cube, v seriálech loňský japonský počin Alice in Borderland, který jasně ukázal limity tohoto žánru. Squid Game můžete vnímat jako neškodnou akční zábavu, v tom případě, ale není dostatečně nápaditá, protože charaktery nemá moc zajímavé a hlavní herec vše nevytrhne. A tím pro mě není jen Lee Jung Jae, ale Oh Young Soo v roli toho nepatřičně působícího staříka. Sympatická je i kapsářka Kang Se Byeol,Jung Ho Yeon si na nováčka v první roli počíná více, než slušně. Některé díly mají spád, jiné se táhnou, a chybí mi v tom něco hlubšího, překvapivé nápady. Hlavní hrdina Song Gi Hyeon je navíc docela mamlas. Hvězdná camea, která nejmenuji to nevytrhnou. Technicky a řemeslně je vše v pořádku, ale prostě je to příliš jednoduché a prosté, co mě má zaujmout k repríze? Pokud je to viděno jako podobenství na moderní společnost, tak mě tahle pseudoneomarxistická úderka nedojímá. Pravdy typu, že silnější, gangy vládnou, peníze nás mění k horšímu, ale my to napravíme, že na první místa existence dáme jiné hodnoty... Vážně, tomu máme věřit? Vždyť je to dětinské, působí to banálně. Hlavní herec je jeden z předních multimilionářů v Koreji. Navíc jestli to má být výpověď o společnosti, všichni se chovají jako krysíci v kolečku, a to béčkové zpodobnění choutek bohatých mocných je na úrovni capartů z druhého stupně základní školy. Tímhle se fakt bohatí a mocní tohoto světa nezabývají... Mám podezření, že některé tituly Netflix vybírá podle formule, musí to zaujmout co nejvíce lidi..., i když to bude debilní. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Ľudia majú radi súťaže a aj násilie a Squid Game ponuka mix všetkého. Hlavný hrdina mi trošku liezol na nervy svojím správaním (hlavne zo začiatku) a niektoré pasáže mi prišli trošku nudné, ale samotné hry sú skutočne brutálne a pôsobivé. Tak isto poteší aj vedľajšia detektívna linka, ktorá je skutočne zaujímavá a tiež dokáže strhnúť. Veľké mínus je podľa samotné finále, konkrétne debilný koniec prvej série. Som zvedavý, či druhá séria ponúkne nejaké rozumne vysvetlenie k tomu znova nepochopiteľnému správaniu hlavného hrdinu. Ako celok spokojnosť. 2. séria - ?? ()

Galerie (177)

Zajímavosti (88)

  • Hry se v seriálu zúčastní 456 hráčů. Jakkoliv to zní neuvěřitelně, opravdu bylo na place přítomných 456 lidí. Naštěstí ale po vyřazení neumírali, ale odcházeli v klidu domů. (Player789)
  • Tři základní pravidla pro zaměstnance her jsou následující: 1. Mimo ubikaci vždy nosit masku, 2. Bez dovolení si nepovídat, 3. Bez dovolení neopouštět ubikaci. (SONY_)

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama