Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Recenze uživatele HellFire k tomuto seriálu (10)

Hra na oliheň (2021) 

Squid Game? More like Boring Games. Parta zoufalců hraje dětské hry (fakt, to si nevymýšlím) o spoustu peněz a jde jim přitom o kejhák. Jo a sleduje je přitom parta znuděných multimilionářů. Nepochopil sem, okolo čeho byl všechen ten humbuk. Osobně by mě více bavilo sledovat hlavního hrdinu, jeho boj se závislostí na gamblingu a snahu získat zpět svou dceru. Ale to by musel být naprosto jiný žánr. ()

Červená, zelená (2021) (S01E01) 

Úvodní epizoda mě k dalšímu sledování nijak zvlášť nenalákala. Hlavní hrdina má jednu polohu rozzlobeného muže, který každou druhou větu řve z plných plic (ačkoliv stejně se chovají i ostatní). A ono „překvapení“ co se týče her snad muselo být každému jasné už dávno předem. Vyřazení neznamená, že hráč odejde, ale že bude zabit. ()

Peklo (2021) (S01E02) 

Hráči zjistili, že ačkoliv hrají o tučnou sumu, je vyplacena téměř jistou smrtí. Tak hlasují, jestli ve hře pokračovat. Většina se shodne, že ne, proto hra končí (zdánlivě). Přitom nás čeká dalších sedm dílů, takže je jasné, že hra bude nějak pokračovat. Alespoň toho tvůrci využili, aby některým postavám dali další důvody pro hraní (při tomhle tempu je mi hned jasné, že se na konci série nic nevyřeší). Co mi vadilo, tak bylo vodění diváka za ručičku opakováním záběrů. Opravdu si tvůrci myslí, že si nepamatuji, co se stalo před 5 minutami, že mu musí napovídat? ()

Muž s deštníkem (2021) (S01E03) 

Hráči se vrací do hry, začínají se formovat týmy a přibude dokonce jeden policista, kterému se podaří dostat do obleku. Napětí stoupá a já se začínám bavit. Bylo na čase. Jediné co mi pořád vadí je, kolik postav neustále chrlí své repliky formou velmi výrazného vokálního projevu. Jo a taky nejsou moc záživné samotné hry. Krom toho jsou poněkud nelogické některé situace jako holky, které chtějí na malou a přitom na záchodě stráví deset minut (ano, každý ví, že holkám trvá vykonání potřeby dlouho, protože u toho musí probrat spoustu zbytečností, ale co je moc, to je moc) a stráž to prakticky neřeší nebo že při hře postavy používají zapalovač a zrovna je nesledují stráže, které od ostatních hráčů neodtrhnou pohled. ()

Drž se týmu (2021) (S01E04) 

V tomto díle zjistíme, že jeden z hráčů (doktor) odebírá mrtvým hráčům orgány a má z toho výhodu v podobě znalosti her (ačkoliv mi nedává smysl, jak si jeho nepřítomnosti nemůžou všimnout jiní stráže nebo hráči... to není v seriálu nijak vysvětleno ani ukázáno – ještě štěstí, že kamery jde vynulovat dvojitým stisknutím tlačítka). Vypukne velká bitka (ze které jako divák nemám zhola nic, protože probíhá ve tmě nebo za blikání světel) a spousta hráčů zemře. Třetí hra, přetahovaná, byla konečně zajímavá. Přesto se však nedostavilo žádné napětí, protože je jasné, že hlavní hrdinové neumřou ve 4. epizodě (tipuji, že většina z nich přežije do konce sezóny). ()

Férový svět (2021) (S01E05) 

Vata, vata, vata. Nechutně natahované, až sem musel některé pasáže přeskakovat. ()

Kganbu (2021) (S01E06) 

Začíná mě neskutečně vytáčet jedna hra – prodlužovaná. Hráči naběhnou do arény a seriálu trvá deset minut, než se vůbec začne hrát, protože mezi sebou pořád někdo mluví a něco řeší. Další hra jsou kuličky, kdy se hráči seřadí do dvojic a kdo prohraje, umírá. Některé hlavní postavy to nepřežijí, ale mě je to v podstatě jedno. ()

VIP (2021) (S01E07) 

V tomto díle se dostaví zhýčkaní multimilionáři s maskami a příšernými replikami (mimochodem všiml si někdo, že kvůli těm maskám nemají šanci usrkávat toho vynikajícího červeného vína, které jim přinesou pohůnci? :D), aby mohli sledovat další hru naživo. Další hra je přechod přes skleněný most – všechny ty kecy o rovnocenných možnostech a borec jednoduše zhasne světla, aby hráči nemohli říct, které sklo je tvrzené a které ne. Bohužel seriál si pořád jede svoji rutinu. Velmi bych uvítal jinou kompozici nebo snahu pozvednout materiál na vyšší úroveň. Tahle hra se například dala obejít mnoha způsoby. ()

Bílý kůň (2021) (S01E08) 

A zbyli poslední dva. ()

Jeden šťastný den (2021) (S01E09) 

Poslední hra je zcela nepřekvapivě Squid Game. Bohužel v tomhle momentě mi už bylo úplně jedno, jak to celé skončí. Kdybych se na poslední díl nepodíval, vůbec bych si to nevyčítal. Mimochodem, když poslední hráč vyhraje neskutečnou sumu (v přepočtu na naše věru směšných 9 milionů), tak stejně akorát tak zaplatí dluhy a něco málo koupí, ale nesmí to přehánět, jinak by na sebe upoutal moc pozornosti. Takže stejně bude žít, jak byl zvyklý. Ty peníze nemůže přiznat. A jak to celé skončí? Ukáže se, že za vším je dědula s nádorem na mozku, který má hooooooodně peněz a protože se nudil, vymyslel s kámošema tuhle hru. Jo a hlavní hrdina se vůči jakékoliv logice rozhodne pomstít pořadatelům, aby mohla vzniknout druhá série. ()

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama