Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Matt Damon tady nehraje žádnýho americkýho nadčlověka, nýbrž průměrnýho chlápka, kterej se učí žít se svejma chybama. A musím říct, že mě tentokrát setsakramentsky bavil. Film je trochu běh na dlouhou trat', ale řeší vážný problémy, takže se není čemu divit a šanci si rozhodně zaslouží. Za výkon Matta Damona si tohle civilní lidský drama zaslouží solidní čytři pecky. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna, rezisersky i herecky zvladnuta rodinna drama. Matt, topka ako vzdy, vlasaty francuzsky drobec zlaty a i ostatni zucastneni uveritelni. Mozeme sa len domnievat, ako vysluzily policajt vyriesil "nalez". Kazdopadne odporucam. Rozhodne vsak necakajte akcnu jazdu, ci nieco na sposob Neeson-ovho prveho filmu :) . 65% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jakmile Maya ve sklepě objevila lístky na fotbalové utkání svého milovaného Olympique Marseille, muselo být všem jasné, koho na zápase Matt Damon spatří. Právě Matt se spojil s režisérem novinářského dramatu Spotlight Toma McCarthyho, aby předložili další hutné komorní drama, kterak zoufalý otec jezdí už pět let za dcerou do francouzského vězení kvůli vraždě, o které tvrdí, že ji nespáchala. A záhy se ocitne na morální křižovatce. Původně jsem si myslel, že to bude rozkročené mezi dvěma styly (protože ropný dělník se zdá být horkou hlavou, která nepůjde pro ránu daleko), ale nakonec je to plíživý příběh o hledání odpovědí, o překonávání jazykové bariéry, o Bohu, nové rodině a obavách z vlastních chyb. Pomalé tempo vyprávění mi nevadilo, McCarthy znovu zvolil trochu nevstřícný přístup a mnozí by určitě ocenili, kdyby si víc pohrál s emocemi. Francouzské duo Lilou Siauvaud a Camille Cottin skvělé. Matt samozřejmě také. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Stillwater má len príbeh, nič viac. Príbeh jedného obyčajného roboša, ktorý ide zachríniť svoju dceru zo zlého frantíckeho väzenia. Dobre, lenže dalo sa to natočiť alebo prestrihať na podstatne svižnejšiu verziu, ktorá by si zachovala to tajomno. Možno by sme oželeli prácu s postavami, do hlbky rozobratý vzťah s tou francúzskou a podobne. Keby tam bol Wahlberg, dostali by sme isto svižnejšiu drámu s rovnakým verdiktom. Síce som chápal všetky nuansy a čo komu kedy išlo, len je to zbytočne dlhé, nudné, rozťahané a polka je po francúzsky. Dobrý príbeh s koncovkou, ale to je tak všetko. Aspoň sme Damona nemuseli odnikial zachraňovať. 2 z 5 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak už to, že samotný příběh není moc akční, spíše nudný úplně stačí, ale aby toho nebylo málo, musí se pro vykreslení postav uplácat ještě tříhodinový balast okolo, aby bylo jasný, že přítelkyně je herečka a dcera je lesbička. A dále i když si to pustíte dabovaný, tak půlku filmu mluví asi pro znázornění, že Bill je Američan a neumí francouzsky právě francouzsky doprovázený anglickými titulky. Takže za mě zklamání, možná kdyby to trvalo 90. minut. Co bude dál budou se točit pětihodinový filmy, kde budeme sledovat, jak se nic neděje... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskom Marseille. Scény z Ameriky sa natáčali v štáte Oklahoma. Názov filmu Stillwater je tiež mesto v Oklahome, kde sa taktiež natáčalo. (Real Tom Hardy)
  • Adresa domova postavy Matta Damona, 2823 S Walking Trail Drive, 74074 Stillwater, skutečně existuje. (veronikajel)
  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama