Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Oh môj Bože! Nádhera od začiatku do konca. Príbeh natočený tak, že som sa v jednom okamihu smiala a v ďalšom ronila slzy ako blázon. Bin Hyeon a Ye-jin Son asi zbytočné písať, že pozerať na nich dvoch spolu by samotné stačilo na seriál, ale je tam množstvo menších postáv, ktoré dopĺňajú príbeh svojimi malými príbehmi a vtipom, myslela som, že po časti odohrávajúcej sa v Severnej Kórei to už lepšie byť nemôže, omyl, Severokórejci v Soule boli roztomilí a vtipní a akční a bolo to ako ľudia z iného storočia v súčastnosti. Pri každej rane, ktorú Bin Hyeon dostal som trpela ako pes, snáď viac ako Se-ri. Bolo to proste.... nemám slov... vyždímalo to zo mňa emócií tak na rok dopredu a záver bol asi najhorší, dúfala som v absolútne dokonalý koniec, ako duša nekonečne romantická a to ako to skončilo boli najsmutnejšie okamihy z celého seriálu aspoň pre mňa... áno nedokonalé konce proste viac útočia na city a presne tak to bolo. Milovala som tie drobné vsuvky o tom ako sa v minulosti stretávali ani o tom nevedeli.... ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Dej seriálu sa presúva približne v polovici zo Severnej do Južnej Kórei. Musím priznať, že tá severná časť sa mi páčila viac, bola dejovo zaujímavejšia a dynamickejšia. Kým sa dej presťahoval na juh, vyparila sa z neho šťava. Hyun Bin je vždy zárukou dobrej zábavy, seriál som vďaka nemu zobrala na milosť a hodnotenie sa zdvihlo. S Ye-jin Son si skvele sadli, vytrieskali z príbehu čo sa dalo. Smutne komický pohľad na život v severokórejskej dedine mi silne pripomenul našu socialistickú dobu, takže niektoré reálie, situácie, správanie, rétorika, údernícke heslá, ktoré sa môžu zdať na prvý pohľad prestrelené, si živo vybavujem v pamäti. Seriál mal potenciál, ktorý nebol úplne využitý, napriek tomu ho hodnotím vysoko. ()

Reklama

Isobell 

všechny recenze uživatele

Nádherný, pohádkový příběh, naprosto jedinečný a to úplně celý. Z nahlédnutí do Severní Koreje mrazí. Není skoro nic, co dodat. Snad jen, ze cameo rolí potěšil: Soo-hyeon Kim. 감사합니다 Chemie mezi Bin Hyeon a Ye-jin Son byla velkym plusem a zůstali spolu i v životě... :) ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Soudruh synovec z Londýna." ■ Dvojice Ye-jin Son & Bin Hyeon: 110%. Děj v Severní Koreji: 100% (kupodivu zřejmě dost přesně znázorněné, přestože laskavě - uprchlík ze Severní Koreje se při natáčení vyjádřil, že měl pocit, že je zpět ve své vesnici). "Bohyně" Ji-hye Seo: 100%. Polovina 9. epizody, kdy jsem měl “zimomriavky”: 120%. Hudba: 80%. Ostatní herci: Fajn. Nerealističnost: Akceptoval jsem. Vadilo mi: Děj v polovině změnil tempo a chvíli trvalo, než jsem si zvyknul. Celkově: 92%. ■ OST Picture Of My Heart https://youtu.be/XrnK1wqDO1k ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jako musíme si to přiznat, minutáž dílů docela dost přepálená, nemilosrdně bych škrtal, pardon stříhal. Nicméně tenhle seriál vás bude bavit díky perfektní hlavní dvojce, Hyeon Bin jako poctivý kapitán KLDR, který musí dostat milionářskou dcerku Yoon Se-Ri (božská Ye-Jin Son) zpátky do Koreje, ale tak nějak to není snadné... Seriál, který má na háku vyvážený poměr romance slzopudné a vtipného, poťouchlého humoru, včetně popkulturních odkazů a samozřejmě situačního humoru. Seriál je navíc pojmut vůči KLDR vyloženě ve smířlivém duchu, jako by někdo vzýval sjednocování a zároveň tušil, že to nevyjde... Pobaví i příběh druhého páru (So Ji-Hye jako snoubenka hlavního hrdiny Seo Dan, je kočka i holka od rány, pobaví, hrát umí, zaujala mě už v The Black Knight). Ostatní postavy také celkem ujdou, seriál je to velmi napínavý, nápaditý, sdružuje v sobě to nejlepší z typicky korejských ingrediencí. Přesto je náročný a nedoporučují dávat více, než 1 díl naráz. Seriál netrpí nemocí kulhajícího konce a nejen to ho řadí mezi nejpovedenější tituly loňské sezóny Hyeon Bin, má konečně partnerku, která se vyrovná jeho umění a není zastíněna (byť v tom má prsty určitě scénář). Son se k Binovi vyloženě hodí, sekne jim to, je tam napětí, chemie mezi nimi. Fanoušci a znalci reálií budou chrochtat, cameo Choi Ji-Woo a odkaz na její neznámější sérii, dále Kim Soo-Hyun a odkaz na https://www.csfd.cz/film/345516-eunmilhage-widaehage/komentare/, odkaz na sérii https://www.csfd.cz/film/272115-chuno/komentare/ mihne se tam i můj oblíbenec Jung Kyoung-Ho Snad jsem na nikoho nezapomněl... ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Jedna z komparzistek (která hrála severokorejskou vesničanku), která je původně spisovatelka a herečka ze Severní Koreje, uvedla, že se cítila jako by byla v severokorejské vesnici ve skutečnosti. Tvůrci mysleli i na po používaný akcent a používaná slova (severokorejština se od jihokorejštiny liší). (kklepkaa)

Reklama

Reklama