Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (522)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

James Wan pro mě byl vždycky (nejen) hororová jistota a tak trošku jsem nemohl uvěřit, k jakým laciným scénám v korespondenci s dramatickou hudbou jako z telenovely, se uchyluje v první polovině. Jak to tak u osobitých režisérů bývá, zřejmě skládá poctu nějakým starým hororům a kdesi cosi, ale to je při sledování filmu zcela irelevantní. Už už jsem chtěl Malignant odsoudit jako nejhorší Wanův počin, leč on si ten pacholek přece jen nechal eso v rukávu. Na závěrečný akt jsem nebyl připraven a ty hrůzy, co se v něm dějí, mi vyloženě sedí k Wanově režijní jistotě, kdy od začátku přesně věděl co točí a jak toho docílit. No bylo to vyloženě maso a jak jsem si říkal, že mě ten průšvih v amerických kinech (opět kvůli souběžnému uvedení v kinech a VoD Warnerů) zas tak moc netrápí a hororů je habaděj, sequel nebo spíše další horor od tohoto slovutného tvůrce bych si v budoucnu rád dal, jelikož mě stále dokáže překvapovat. Tak snad si jej v mezičase mezi Aquamany ještě střihne. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně překvapení ... čekal jsem děs ve stylu Conjuringu, ale překvapivě jsem dostal úplně jiný film, kde je dokonce i nějaká akce ... a musím říct, že s Wanovými schopnostmi bych se mu vůbec nebál svěřit rozpočet 200mega a pokračování Matrixu ... oproti traileru na čtvrtý Matrix to Wan zvládl o dost lépe a nepotřeboval za každou cenu CGI panáčky. Co se scénáře týče, tak ten je bohužel trošku slabší (respektive strašně předvídatelný), ale vše vynahrazuje Wanova perfektní kamera a režijní um ! ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Zhoubné zlo jsou všichni ti papoušci, kteří se chytli výkřiků do tmy o tom, jak James Wan točí neo giallo, a i když výsledný produkt nemá absolutně nic společného s giallo filmy, tak stejně papouškují, jak je z filmu jasně patrný vliv Argenta, Bavy a dalších ikon – NE! NE! NE! Já se na Malignant hodně těšil, mám Wanovu tvorbu rád, ale tady poprvé totálně ulítl a byl jsem až v šoku z toho, jaká je to fušeřina. Záběr z ptačí perspektivy je sice cool a vždy si ho vychutnám, ale ten digitálem ochcaný vizuál už prostě nepřekousnu. Kdyby se aspoň ta debilita nebrala tak moc vážně! BTW: Nejvíc jsem kroutil hlavou, když jsem se tu v komentářích dočetl, že prý ten hudební hnůj vytvořený Josephem Bisharou odkazuje na Rize Ortolaniho – to už je fakt někdo hodně utopený ve vlastní prdeli, anebo v životě neslyšel nic od Ortolaniho. BTW2: filmfanouchu, podívej se nejdřív na nějaké to giallo od Argenta, Bavy, Fulciho či Martina, než budeš psát, jak jim Wan skládá poctu a kráčí v jejich šlépějích. Wan skládá poctu leda tak sobě samému a využívá přitom střípky ze všemožných brakových zdrojů, ale rozhodně nikomu a ničemu konkrétnímu nevzdává hold. Tohle je prostě James Wan film a nic víc. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Jakožto největší odborník na Jamese Wana na této databázi (kromě jeho prvotiny jsem od něj viděl vše), má můj názor jako jediný nějakou hodnotu. Líbilo se mi, že snímek neměl typickou hororovou strukturu a nebyl úplně čitelný. Bohužel, zřejmě se vedle Jamese Wana nenajde mnoho dalších diváků, kteří by si první 2/3 filmu nějak závratně užili. V závěru si ovšem snímek vytáhl obří trn z prdele a rozjel naprosto fantastickou jízdu. Věřím, že po zhlédnutí tohoto snímku už nebudete brát ne lehkou váhu, pokud vám bude nějaké dítě tvrdit, že si povídá s imaginárním kamarádem, ale rovnou mu pročísnete vlasy, abyste se ujistili, že tam nějaký skutečně nebydlí. Hlavní monstrum vypadalo o trochu lépe než doktor filosofie Ivan Bartoš, když ráno zaspí a zapomene si zaplést dredy. Úžasný nápad, který byl skvěle naservírován. Opravdu škoda toho úvodu, který nepůsobí nikterak zajímavě a máte pocit, že uvidíte další z mnoha průměrných duchařin. [77 %] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Atmosférický prolog vypadal nadějně, i znepokojivé záběry pod úvodními titulky. Pak naskočil titulek „současnost“ a všechno šlo rychle do kopru. Největší zlo je asi ta spousta scén, které se tváří, jakože teď se něco stane... a místo toho nic. Střih, jedeme dál. Ke konci už jsem přemýšlel, jestli to není spíš parodie na horory. Ale spíš to byl humor nechtěný. Nejsem si jistý, oč se James Wan snažil. Nebál jsem se, trochu jsem se nudil, ale zase jsem se občas zasmál. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Film měl původně vyjít v kinech v USA 14. srpna 2020, ale premiéra byla studiem Warner Bros. Pictures přesunuta kvůli pandemii covid-19. (Hyperbolic)
  • Z biologického hľadiska je nemožné mať siamské dvojča opačného pohlavia, pretože počas vývinu v maternici, keď sa jedna zygota (bunka, ktorá vznikne po splynutí dvoch pohlavných buniek) nedokáže normálne rozdeliť, nastane to, že oba plody sú podobné jednovaječným dvojčatám. (ktoré sú vždy rovnakého pohlavia). (Dajman)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama